Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

  • 1 март 2006, 10:06 ч.

Хрупкави гофрети

  • 248 373
  • 184
  •   2
Отговори
# 15
  • Стара Загора
  • Мнения: 671
Ето еудна рецепта и от мен.
 Гофрети сладки
1 л. пр. мляко
4 яйца
1 ч.л.сода бикарбонат
1к.л.сол
2ч.л.захар
Брашно до гъстотата на палачинково тесто
Млякото,жълтъците,содата,захарта и брашното се разбиват и непосредствено преди да се пекат се прибавят към сместта разбитите на твърд сняг белтъци.
При солените гофрети солта е 2ч.л. а захарта1 к.л.
Надявам се да ви харесат.

# 16
  • Мнения: 139
Ето рецептата за НАЙ-НАЙ-ВКУСНИТЕ гофрети:

200гр. маргарин(аз слагам олио)
200гр. захар
4 бр. яйца
1/2л. прясно мл.
500гр.брашно
1/2л. бакпулвер
1пак.ванилия

Тестото е малко по-гъсто от палачинково.
ЛЕКО ДА НЕ СИ ОТХАПЕТЕ И ПРЪСТИТЕ!
                  chefБОН АПЕТИ  bouquet

# 17
  • Мнения: 701
Рецептата на "Лагуна"

6 яйца
6 суп.л. с връх брашно
120 мл мазнина-палмово олио,може и маргарин
прясно мляко на око,колкото да стане смес,като за кекс
1 бакпулвер

Ако ще се ядат само сладки,може да добавите ванилия и малко захар.Аз лично ги правя и солени,затова не слагам!

# 18
  • Под гъбата
  • Мнения: 1 272
Добре де що не ми драсна някой бележчица как си избра гофретника Crossing Arms. Днес ги гледах чудих се и накрая пак не си купих. Има на цени от 20 лв че до 40 а разлика освен в марката сигурно има но каква  newsm78 newsm78 newsm78

# 19
  • Мнения: 701
Знам,че на ТСМ не е лош.Моят е някакъв незнаен,прави от квадратните гофрети-2 бр.Доволна съм много!

# 20
  • София
  • Мнения: 1 152
Добре де що не ми драсна някой бележчица как си избра гофретника Crossing Arms. Днес ги гледах чудих се и накрая пак не си купих. Има на цени от 20 лв че до 40 а разлика освен в марката сигурно има но каква  newsm78 newsm78 newsm78
Извинявам се, не съм видяла въпроса. Имам доста работа и съм забравила даже.
Гофретника е Cogneliano, от Метро, 20лв. Никак не е специален.

# 21
  • София
  • Мнения: 1 152
Благодаря на всички за рецептите. Записала съм си ги във файлче,сега си ги принтирам и довечера смятам да пробвам някоя, че досега ред не остана.

# 22
  • София
  • Мнения: 1 152
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
Пробвахме това, стана странотно!И както уж съм ан диета омахан 3 с шоколад  Embarassed Благодаря за рецептата. Татито ни е на върга на щастието си.Сега не мога да се оттърва  , всеки ден гофрети сигурно ще ядем Simple Smile

# 23
  • Мнения: 772
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
Пробвахме това, стана странотно!И както уж съм ан диета омахан 3 с шоколад  Embarassed Благодаря за рецептата. Татито ни е на върга на щастието си.Сега не мога да се оттърва  , всеки ден гофрети сигурно ще ядем Simple Smile

Нали става въпрос за литър прясно мляко, че това 1 л. го чета като лъжица.

# 24
  • Мнения: 1 177
Да за литър става дума, ако е лъжица би следвало да има указание каква лъжица щом няма значи е литър Wink

# 25
  • Мнения: 847
Леле потекоха ми лигите  Crazy
Льонеберя, ще пробвам и аз тези гофрети, ама се чудя като нямаме гофретник, дали може да ги направя в сандвичмейкъра  newsm78 Какво ще кажете по въпроса, да пробвам ли или няма да стане нищо  Thinking

# 26
  • Мнения: 1 177
Ако под сандвичмейкър имаш предвид тостер мисля, че ще стане просто формата ще бъде различна.

# 27
  • Мнения: 772
Да за литър става дума, ако е лъжица би следвало да има указание каква лъжица щом няма значи е литър Wink

Но след л/литър/ не се слага точка. Wink

# 28
  • Мнения: 1 177
Възможно е, не споря просто аз така се ориентирам Grinning

# 29
Знам, че има доста рецепри за гофрети, но тази е професионална и я взех с много зор. Наистина станаха като вафли, а не като недопечени палачинки.

За една доза :

4 яйца
100гр. захар
1с.л. разтопен маграрин (подчертах го защото е много важно)
1 прахче ванилия
1л. прясно мляко
1 щипка сол
брашно - на око (ориентировъчно - около 5-6 чаени чаши), като брашното го пресявам.


Тестото трябва да се разлива свободно по пресата!
Гарнира се със сладко или комфитюр
Печете в гофретника докато хванат лека кафява коричка.
Пробвахме това, стана странотно!И както уж съм ан диета омахан 3 с шоколад  Embarassed Благодаря за рецептата. Татито ни е на върга на щастието си.Сега не мога да се оттърва  , всеки ден гофрети сигурно ще ядем Simple Smile
С това количество смес колко гофрети приготвяте (т.е. колко пъти зареждате гофретника)?  Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт