Съпруги на военнослужещи - 9

• 80 670
  • 744
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Светла му памет на човека Нейко Ненов и на професионалиста генерал Ненов. Поклон. Съболезнования на семейството и близките му. Flowers Rose Flowers Rose

# 571
  • Кафе,грим и без да мечтая, днес пак ще бъда силна!
Светла му памет  Flowers Rose Flowers Rose

# 572
 Мир на душата му  Flowers Rose Flowers Rose

# 573
  • Някъде в Европа...
Здравейте и от мен!
Светла памет на ген. Ненов!

Фло, умирам си от удоволствие да чета постовете ти - много позитивни и много зареждащи   bouquet

m@mmakЪти, доста отдавна съществуваха две теми - Съпруги на военнослужещи и Жени-военнослужещи.. Оказа се, че някои от нас пишеха и в двете и в крайна сметка решихме да оставим и пишем само в тази...
А и мисля, че жените-военнослужещи сме доста полезни в темата за Съпруги на военнослужещи, защото даваме информация "от извора" (засичала съм случаи, без да ми се обиждат "само" съпругите, когато тяхната информация, получена от съпрузите им, се разминава с това, което е в действителност. Няма нищо лошо в това - самата аз съм го видяла, постъпвайки в армията, че доста от нещата или са ми били спестени от съпруга офицер или недостатъчно обяснени преди това.. )

Мъниче, относно преместването - почти съм сигурна, че може да му пише НЕ на рапорта, но мисля, че не може да спре процедурата - т.е. рапортът трябва да се придвижи до съответното ново поделение, просто становището на сегашния му командир ще е НЕ. Пак казвам, не съм сигурна...Ако е по регистър (въпреки че сроковете там отдавна минаха, даже предстоят заеманията на новото място вече от началото на февруари)- нещата зависят от комисията в новото поделение, ако става въпрос за войнишки и сержантски длъжности....

Някой питаше за Флагман - празнувала съм там 2 НГ. Зимата басейните не работят. Заключени са. Курортът е празен, буквално празен. Всичко е затворено. Работеше само един малък хранителен магазин с беден асортимент. Не знам на кое казвате СПА във Флагман newsm78..Ако е етажа под рецепцията - представлява отделни стаи с различни дейности - ходила съм на перлена вана и масаж там.

Разбрахте за промените за кандидатстване във ВА, нали? Аз съм малко отпуска, но чух.. Simple Smile

Хубава вечер на всички!  bouquet

# 574
  • Пловдив
Да почива в мир ген. Ненов Flowers Rose Flowers Rose

Благодаря за информацията на всички Hug На нас ни остава, да се надяваме, да се осъществи преместването Simple Smile

# 575
AIR , какви са промените? Аз пък съм майчинство и съвсем съм изпуснала всичко  Embarassed

# 576
  • Пловдив
Това с преместването ни е болна тема за втори път в рамките на година.
Такова чудо не съм си и помисляла, че може да съществува в армията.
Поне в това отношение се надявах да има правила, всичко да върви в график и да се спазват сроковете, но ...

Както и да е. Чакаме заповед /срокът беше до вчера/.  Mr. Green

# 577
AIR , какви са промените? Аз пък съм майчинство и съвсем съм изпуснала всичко  Embarassed

Здравейте и от мен Simple Smile
Една от основните промени при кандидатстването в ВА е, че трябва да имаш четири 2 на Stanag по английски, пуснали ли са 47 места за задочно и май много малко редовно само за команден профил.

# 578
  • София
Привет красавици  bouquet
Явно пак аз съм дежурна по кафе Simple Smile, но съм сменила десена. Днес сме на фрапе. А то иначе кафе, кафе, кафе, еднообразие, скука, а нали знаете, че еднообразието убива всички красиви неща. И така, моля, Фрапе с усмивка Simple Smile (и никога еднообразие и скука) Рецептата е щастие и рози, и нови пози. Да се надявам, че мъжове не надничат тук Embarassed

Скрит текст:
Вчера нямаше ми нищо, ставам сутринта,
в углидалото са гледам, бря, чи красота...
Викам, сигур са чалдисах, туй ни мой съм аз.
Смятай кат са начервисам и са наглася.

Ми ша стана баш мадама, бря, чи красота
никой мен ни мож ма фама сал да готвя и пера.
С нови дружки, кафе, срещи, танци, песни, акардион...
И душата волна ша запей: Хей живот, здравей, здравей...

Първият куплет е '' плагиатстван", признавам си без бой. Не знам автора.

AIR Simple Smile Hug

На всички, хубав ден!  wavey

# 579
Доколкото чух , другата промяна за ВА е ,че отпада изискването за длъжност и години на престой на звание.

# 580
  • Пловдив
 Flo 51  Hug
 Joy Joy Joy

ти и поетеса си била

да надничат, да надничат
ей това да видят

Рецептата е щастие и рози, и нови пози  Grinning

# 581
 Момичета, като нямаме брак как стоеше посещението на базите относно мен? Иска ми се за два дни да идем на Картела с хлапето. Благодаря   bouquet

# 582
  • Пловдив
Момичета, като нямаме брак как стоеше посещението на базите относно мен? Иска ми се за два дни да идем на Картела с хлапето. Благодаря   bouquet

Трябва да сте с един и същи адрес на личните карти.
Иначе за него и детето /зависи колко е голямо де/ се плаща като за служител и член на семейство.
За теб - като външно лице.

# 583
  • Някъде в Европа...
Доколкото чух , другата промяна за ВА е ,че отпада изискването за длъжност и години на престой на звание.

Кати, аз съм отпуска и не съм виждала документа, та да питам...Званието пак ли остава капитан? Отпадат само двете години ли да си капитан? Иначе за Станаг-а е ясно,...

# 584

Трябва да сте с един и същи адрес на личните карти.
Иначе за него и детето /зависи колко е голямо де/ се плаща като за служител и член на семейство.
За теб - като външно лице.

Това може би е изменено. Брата на мъжа ми ходи с приятелката си на Боровец преди 2 седмици. Те живеят на семейни начала, без да са с еднакви адреси, нито постоянни, нито временни. Нямат и дете. Попълнили са декларация , че живеят на семейни начала и нея са я "третирали" като съпруга. Все пак проверете!
Ако не сте семейни и имате дете, е напълно достатъчно да занесете акта за раждане, в който пише, че вие сте родителите, и ползвате по цени на служители на МО.

Общи условия

Активация на акаунт