Пациентки на ЦРЗ "Надежда"- 28

• 51 654
  • 747
  •   1
Отговори
# 450
Момичета,някоя от вас да знае др.Персенска дали ще е на работа на 10.10,че подучух,че ще е на конференция от 08.10до 13.10

# 451
Ох по мнителен човек от мен  няма ,ако знаеш колко съм се борила вътрешно за всяко лекарство , особено за тия вливки , ама като минеш през  3 спонтанни аборта , значи проблем има !Може да разчитаме и на естествения подбор , но в клиниката има момичета с по 6-8  спонтанни аборта .Чисто психически не мога да издържа толкова !

# 452
Момичета,някоя от вас да знае др.Персенска дали ще е на работа на 10.10,че подучух,че ще е на конференция от 08.10до 13.10

Няма да бъде на работа

# 453

Здравей!

И аз отскоро съм пациент на Шефкетова.
Но не съм доволна от нея.
Имам предвид,че нищо не обяснява,вадя и думите с ченгел от устата и взе да ме изнервя.Тази лаконичност от нейна страна ме тормози.
Само два пъти съм я посещавала,но след седмица съм пак при нея и смятам да им кажа,че държа всичко да ми се обяснява подробно,тъй като аз си заплащам всичко.
Ти от колко време си при нея и какви са ти като цяло отзивите ? 

Поздрави!

Estlar, Много ти благодаря, че не ме нападна, а напротив окуражи.
Решението да си тръгна е в следствие на натрупани много фактори, за много краткото време в което бях пациентка на болницата.
Току- що, във връзка с този дискусия си изясних и един от основните поводи да сменя клиниката. Всичко е лично мнение и усещане, не искам нито да се налагам, нито да ядосам някой.
Точно, че аз, а предполагам и други не съм разбрала какво представлява това изследване. На мен ми беше казано- "записвате си час при ГЕНЕТИЦИТЕ, в това съм сигурна, но си го спомних преди малко и правите кросмач тест" и ми записа наименованието на изследването с химикал на хвърчащ лист... На мен ми обостри вниманието точно тази липса на обяснения и информация и затова реших да питам и другите лекари с които се срещам ( д-р Сигридов и доц. Савов от Майчин дом) дали е нужно това изследване. Защото в един момент не говорим само за кръв от вената, а за 260 лв. и най- вече за отношение казвам- правиш, без въпроси. Това не е моят начин на действие... Естествено че искам да направя всички НУЖНИ изследвания преди следващ опит, но искам информирано да знам какво ми предлагат, защо и т.н.
По въпроса за кросмач теста, както казах мислих че е генетично, защото д-р Шефкетова ме прати при генетици и защото когато питах Сигридов да го правя ли той ми каза, според мен не, но отиди при доц. Савов той е човека за генетичните неща. Савов разгледа всичко с което разполагам ( както казах генетичния резултат от абразиото ( първото), каза че добре би било да имам такова изследване и след второто абразио, но така или иначе е сигурен че проблема не е генетичен. Интересното е че точно след като ми каза това, аз, убедена че кросмас теста е генетичен го питам има ли нужда от него и той с цялата си съвест ми казва не. Т.е. лекарите го разглеждаха отново като справка за генетичен проблем или аз съм възприела отношението им като такова  newsm78.
И след всичко написано може да се окаже, че само д-р Шефкетова е била права и това изследване няма нищо общо с генетиката, но не е ли редно да се опита да го обясни още първия път когато го назначи, а не аз месеци наред да се лутам и чудя какво и защо ....
Извинявай те за дългия пост, аз много се въздържам да пиша по принцип, но явно нещо отприщи събраното в мен Simple Smile))

# 454

Няма да бъде на работа

Благодаря   bouquet

# 455
  • София
ivankaka, не винаги фоликулите се пукат с прегнил. Ако можеше само така с по 6лв изобщо нямаше за фонда да се одобряват жени с ЛУФ синдром.
ами при мен се пукат с прегнил, затова изказвам мнение.

# 456
Здравейте момичета, моля за информация относно разширената биопсия. Интересува ме кога се прави, при какви показания. Аз трябва да започна стимулация по дълъг протокол след няколко дни, но бих искала да ми направят тази биопсия за определяне на имплантационния прозорец. При д-р Стаменов съм, но той нито ми спомена, нито ми предложи, а може би, защото съм по фонда, незнам. Но ако трябва, няма да си бия Декапептила , ще отложа старта на стимулацията за след месец- два и ще отида отново да разговаряме( преговаряме) . Сигурно ще го ядосам, но искам повече изследвания преди старта,а той не ми е назначил никакви.

# 457
  • Пловдив

Няма да бъде на работа

Благодаря   bouquet
На 13.10 ще е на работа, имам записан час при нея.

# 458
kokinikapela5, аз съм пациент на Стаменов, но за всички проследявания ходя при Шефкетова (за да избегна дългото чакане и борбата с дамите от регистратура Sick). Да, тя няма да започне сама да обяснява. Но и никой в Надежда не го прави. Попитай я и ще ти отговори. Знам, че е изнервящо, защото трябва предварително да си подготвен, но аз си ходя с цял списък и започвам от вратата Grinning

# 459
  • София/Стара Загора
Подкрепям напълно Cristi. Докторите няма как да знаят нас какво ни интересува, за да започнат да ни го обясняват...аз когато имам въпроси си ги задавам (пациентка съм на д-р Персенска) и никога не съм оставала без отговор, но сама тя едва ли ще започне да ми обяснява. така че не се ядосвай и настройвай срещу лекарите, просто свикни да питаш сама, винаги ще обяснят  Peace

# 460
Докторите няма как да знаят нас какво ни интересува, за да започнат да ни го обясняват...
Да, има един момент, в който започваш да мислиш, че всички знаят това, което ти знаеш и се учудваш, че има някой, който да не е разбрал. Така, че който иска да знае, пита. Може обаче да ти отговорят на медицински език и който разбрал, разбрал  Grinning

# 461
Благодаря за съветите! Laughing

kokinikapela5, аз съм пациент на Стаменов, но за всички проследявания ходя при Шефкетова (за да избегна дългото чакане и борбата с дамите от регистратура Sick). Да, тя няма да започне сама да обяснява. Но и никой в Надежда не го прави. Попитай я и ще ти отговори. Знам, че е изнервящо, защото трябва предварително да си подготвен, но аз си ходя с цял списък и започвам от вратата Grinning

# 462
Също така съществува и момента, че момичетата, които водят борбата за дете намират начин да се самоинформират и са доста наясно с това какво правят, защо им се изписва дадено лечение и така...
Явно у  лекарите оства заблудата, че всички са наисни, в други клиники е по същия начин.
Аз лично мисля, че ако кажеш, че не разбираш и че искаш да ти се обяснява никой лекар няма да ти откаже.  Peace

# 463
  • София
kokinikapela5, напълно те разбирам, и аз съм със същото впечатление от Шефкетова. Не отговори на нито един от въпросите ми и се държеше меко казано зле. Бях при нея само на един преглед и няма да повторя. Пациент съм на Стаменов, който на следващия преглед без никакви проблеми ми отговори на същите въпроси.

# 464
...да, ако питаш- отговарят,
 на мен лично Шефкетова ми се стори обяснителна;
само че за да знаеш какво да питаш трябва да си минал няколко пункции, трансфери, да си прекарал часове в форуми и чел, то хубаво е да се самоинформираш, но и лекуващия лекар трябва основно да те информира

Общи условия

Активация на акаунт