ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 883
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
Аз често рефрешвам и дори да съм заета и да не пиша, поне прочитам, та не ми се събира по много.  Simple Smile

Преди време някой беше пуснал листа с наклони, мисля руски бяха. Аз явно не съм си ги запомнила, а както гледам, на дребен ще са необходими. Може ли някой да ми ги пусне пак, че не ги намирам?
Аз пусках точно лист, за пример.

Скрит текст:

А ето и нашата, дори за височината на главните букви има ориентир/ограничение:   

# 151
  • На морето!
Почвам да се радвам, нямаме други деца от градината - там постоянно имаше някакви групички с нормалните детски конфликти помежду си, сега щяха да ги пренесат и в училището.
С класната също е добре да се поговори, дали и там се проявяват дрязгите.
Аз затова не го записах в кварталното училище, защото повече от половината деца от детската градина са там и умишлено исках да го откъсна от тази среда и някои "приятелчета". Разбира се, няма гаранция, че в новото училище няма да попадне на други "приятелчета", но поне няма да пренесе старите проблеми в училище.  Peace

Разговорът с класната трябва да се състои задължително, както и с учителката от занималнята, за да не прерастне в по-голям конфликт и да се парират нещата в зародиш.  Thinking

Подкрепям написаното и за избора на училище (аз също не исках да е с децата от ДГ), и за разговора с учителката. Дори си мисля,  че ако се съберете всички родители и заедно поговорите с 2те учителки ще намерите решение. Аз не бих била толкова сигурна, че останалите са провели разговор с децата си.
За домашните- моето първолаче няма за почивните дни, но гледам в тетрадките, че успоредните чертички с наклон са му криви и набързо спретнах една страница с упражнения.  Трудна работа- сестра му е на 2 и се опитва да заспи, на него не му се пише и отлага, аз между двамата циркулирам...
 В училище било интересно, у дома не му харесвало да пише. Но ще се опитвам да го мотивирам, най-малкото искам да свикне,  че в почивните дни ще  трябва да отделя по 1 час за упражнения и, че отличник се става с работа, а не както в градината, където разчиташе на паметта си и бързата мисъл.

# 152
  • В светлината на слънцето
И ние сме облекчени откъм домашни през почивните дни. Peace Не е секнал ентусиазма му да ходи на училище, но пък искрено се зарадва на мини ваканцийката. Grinning
По повод децата от ДГ - честно казано аз исках да е с деца от групата, даже ако можеше да са цялата група в един клас, би било прекрасно. Но съм обяснявала вече - бяха прекрасна и много задружна група, а госпожите им от ДГ съумяха така да настроят децата, че да не се делят, да няма групички, да бъдат единни и приятели най-вече. Но се разпръснаха всички в различни училища. Дори тези, които са в едно, пак не са в един клас, а най-много по 2 деца в клас. В нашия клас няма нито едно дете от групата им. Първо съжалявах, но сега - не. Той много бързо си намери приятели и е щастлив, че има нови приятели. Peace Пък и така от първи впечатления, много хубав клас се събраха, много хубави деца. И нещо любопитно, което забравих да споделя - класът ни е силно блондинест. Mr. Green Може би едно 80% от децата са русички. Много сладка случайност. Grinning

# 153
  • София
... И нещо любопитно, което забравих да споделя - класът ни е силно блондинест. Mr. Green Може би едно 80% от децата са русички. Много сладка случайност. Grinning
Наистина.  Grinning

# 154
Здравейте,

Първата седмица мина бързо, много изморително ми беше с това взимане и на обед, че нямахме стол. От вторник ще са на стол, моля се да и' хареса там и да обядва. Тази година са решили и у-щето да поема част от сумата 1.00 лв, а ние ще доплащаме по 1.50 лв. Ще плащаме края на месеца.
Вчера не беше на занималня, имаше 3 стр. по писане и 1 стр. по математика. Написа ги следобеда много на бързо без аз да я подканям. Ако и за напред е такава ще е супер.  Видимо по математика чертичките са по-хубави. Ако се постарае да пише по-бавно ще са перфектни. По писане -спазването на необходимото разстояние, наклона също го забравя, но като за начало мисля че е добре. Днес и дадох да се упражнява. Искам да я накарам да пише бавно, че тя много бърза. В Буквара за разказвали по картинки, и ми обяснява какво са говорили. Тя разказвал по едната картинка, доволна съм че взима участие и не се срамува.

При нас в класа има някакво дразнене, и аз не знам в кой е проблема. Тя казала на момиченцето по чин, че не и' били хубави етикетите, съответно онова се сърди и това се случило в час.
След като разбрах за случката и я попитах ,нейният отговор беше следния, че първо другото и' е казало че нейните не били хубави /не са типичните момичешки етикети с принцеси/, съответно и тя и отговорила така и г-жата чува, че другото дете се сърди и страда. Тя по принцип си казва каквото и на сърце и сега се опитвам да и' обясня да не прави така, че отсреща децата се сърдят. Все още не могат да разберат че всеки човек е различен и харесва различни неща.

# 155
  • София
Момичета благодаря ви съветите и подкрепата.
Още във вторник ще обърна внимание на госпожите.
Те има моменти когато са много задружни и играят, но тези моменти на дразги помнят по-дълго ....
Ще ви държа изкъсо...не мога да ви чета чак в понеделник!!!

# 156
Здравейте!
Ние имаме домашно само по БЕЛ, но го писахме до преди малко.  Rolling Eyes Тези бастунчета ми изядоха нервите.  #Crazy Цели 3 листа изписа с тях, докато започнаха да приличат поне малко на примера.  ooooh! Не знам дали госпожата ще ги хареса във вторник.  Praynig
За екскурзия - не е ходил до сега, защото никой не ни е предлагал. Иначе бих го пуснала.
За 6.10. - всички училища ли ще почиват?

# 157
  • Sofia
Аз преди малко на спокойствие се насладих на статията. И кръв ми капе от сърцето за нашите деца...
Вижте на каква статия за образованието във Финландия попаднах. http://detskigradini.net/index.php?page=s_91
Мдааа... това е то - образование. И ето как нашето си е една матрица и нищо друго... трагедия просто. Твърдо и лично мнение.

# 158
Да за всички, дори да не са изборни секции. Това е за държавните, общински и подчинени на Министерството на културата. Но как е при частните училища не знам.

# 159
  • София
Вижте на каква статия за образованието във Финландия попаднах. http://detskigradini.net/index.php?page=s_91
Скрит текст:
Този юни имах щастието да бъде за малко в Хелзинки. Видях се с колежка от студентските години с дете първолак, като нашите. Според нея нивото във всяко едно училище във Финландия е еднакво високо.
След разговорите ми с хората на улицата по различни проблеми, от които имах нужда от съдействие, ми направи впечатление високото ниво на владеене на английски език.
Изобщо от цялото ми пътуване, тази страна наистина ме впечатли с хората си, което за мен е и доказателство за добро образование.

# 160
Simantro, веднага изразих несъгласие с 15 - минутното хранене, като наблегнах най-вече на факта, че хем уж ги хранят здравословно, хем за толкова кратко време. Но ми обясниха, че учениците се хранят по график и стаята е една, която е пригодена за "стол". Иначе училището е имало голям стол, но ... какво има на негово място незнам ...  Rolling Eyes
radhika, в кое училище учите? Много странна ми се струва на мен тази организация.
Жасмин, менюто ви е като в ресторант Simple Smile Впечатлена съм! При нас уж здравословното меню се състои от някаква супа, основно и филийка хляб - ни салата, ни плод, ни дяволи  Tired
В този ред на мисли .... само една ли може да бъде фирмата за кетъринг в училището? А ако са 2  Thinking

за екскурзиите - никога не са ги водили от градината никъде, абсолютно неинициативни бяха. Но бих го пуснала на екскурзия на този етап при определени условия ... например аз да съм там  Blush Laughing

за занималнята ви питах, за да си сверя часовника и да мога смело да застана на родителската среща и да претендираме да се измисли нещо и да не се налага да си вземаме децата до 17:15 - 17:30 нааааааай късно  Confused

За почивните дни имаме домашно /основното домашно са го написали в занималнята, а това е домашно от госпожата в занималнята  Laughing /, отделно му давам да се упражнява. Сравнявам какво правят децата по другите класове и едно упражнение при нас го упражняват по 2-3 реда, а при тях по цяла страница  newsm78 При вас как е?

# 161
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
Аз преди малко на спокойствие се насладих на статията. И кръв ми капе от сърцето за нашите деца...
Мдааа... това е то - образование. И ето как нашето си е една матрица и нищо друго... трагедия просто. Твърдо и лично мнение.

преди време почти ме биха в учителската тема, защото попитах дали са длъжни да минават на курсове през определен период от време, преквалификации, семинари, конференции и/или опреснителни курсове  Tired

само за сравнение, за да работя това, което работя трябва на всеки 4 години да доказвам (с изпит), че още го помня и че съм научила новите неща.
за да го работя в нашата фирма трябва освен тези изпити всяка година да доказвам, че знам специфичните неща и новостите.
а аз работя с желязо и техника  Tired те работят с децата ни и не са длъжни да учат и доказват нищо. щом някой изкара заветната диплома (или си я купи) си остава учител за цял живот и няма никакво значение какво помни и какво не, какво се е променило от '70 години, когато е завършил и какво не.  Tired

само малко материал за размисъл:
Скрит текст:
не трябвало да учим децата да пишат елементи, букви и числа, защото така няма да има какво да правят в първи клас и ще скучаят.
и изобщо не знаят, че това е в програмата на 3 и 4 ПУГ, които пък са задължителни  Tired
ама тя цялата система е такава. променят се условията и има програма за ПУГ, а не се променя програмата за 1 клас

# 162
Моята има доста домашно, дали защото са повече дни, не знам, но ако не си бяхме останали тук, а тръгнали нанякъде трябваше да мъкнем учебници, тетрадки. Има по една страничка от двете упражнителни тетрадки по български, две по математика, плюс някакви допълнителни на преснето листче, като има домашно дори по изобразително изкуство.
Иначе тя беше щастлива, че днес най-сетне се наспа, хич не обича ранното ставане, а и последната година беше следобедна предучилищна група, което доста я поразглези откъм спане и засега най-трудното е да я събудя в 7.30 за училище.
Моето диване е притеснително и свито, седи си на чина, включително и в междучасията и още не е установила контакт и приятелства, но от другата седмица ще е по цял ден, дано се получи - купихме купони за стол и се надявам да й хареса храната.
Почвам да се радвам, нямаме други деца от градината - там постоянно имаше някакви групички с нормалните детски конфликти помежду си, сега щяха да ги пренесат и в училището.
С класната също е добре да се поговори, дали и там се проявяват дрязгите.
Аз затова не го записах в кварталното училище, защото повече от половината деца от детската градина са там и умишлено исках да го откъсна от тази среда и някои "приятелчета". Разбира се, няма гаранция, че в новото училище няма да попадне на други "приятелчета", но поне няма да пренесе старите проблеми в училище.  Peace
Аз пък бих се радвала да е с познати деца, но няма приети. Даже си спомням, че директорката каза при срещата за приема, че гледат да разделят тези, които са от една ДГ/ ПГ. Лошото е, че няма и много от квартала, та освен в училище, не може да се вижда със съучениците си и да си играе и опознава.
Нонич, дано не се задълбочи проблема, между другото вие в кое училище сте?

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 20:22 от Mira_p

# 163
Жасмин, менюто ви е като в ресторант Simple Smile Впечатлена съм!

Нормално e при такса 4500 евро/година (по 55 лв./ден).   Peace

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 23:57 от Анонимен

# 164
  • Стара Загора

За почивните дни имаме домашно /основното домашно са го написали в занималнята, а това е домашно от госпожата в занималнята  Laughing /, отделно му давам да се упражнява. Сравнявам какво правят децата по другите класове и едно упражнение при нас го упражняват по 2-3 реда, а при тях по цяла страница  newsm78 При вас как е?

При нас домашното е символично - 4 реда в тетрадката. Написал ги е в занималнята. Реших да му дам да се упражни днес, но 6 реда ги писа цял следобед. Т.е цял следобед се мота насам натам, и преди вечеря ги написа за 10 минути. Изнерви ме безкрайно много. Хиляди пъти му обясних, че ако седне и напише бързо ще има време и за телевизия,  и за игра, и за разходка. Но не.. Стоя си в стаята, разглежда си учебниците, игра си с пластелин ..... Докато стана време за вечеря

Общи условия

Активация на акаунт