ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 878
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • ГОре на черешата...
Лелеее, пишете като за световно Whistling, връщам се първо да чета назад...

# 166
Финландската образователна система е една от най-добрите не само е европейски, но и в световен мащаб. Не само съм чела, не само съм гледала статистики, но имам и познати с две малки деца, баба им живее във Финландия. И моите приятели искат да се местят там и из основи пак проучват и какво да ви кажа - на светлинни години са от нас, напред. Няма частни училища, няма съревнования м/у училищата, всичко е изравнено, но по-доста високи критерии. А не е да почват децата от 5 като при нас.

Аз днес скоропостижно прибрах Кристина от игра, защото и погледнах домашното - ами безобразие. На жаби Очи, дето казваше баба ми. Всичко изтрих от трите страници и наново с мен. Явно не е схванала как да ги пише завъртулките. У дома си го написа отлично  Thinking  Ше я видим тая работа.

# 167
  • В светлината на слънцето
Момичета, имахме голяма неприятност. Confused Чудех се дали изобщо да пиша, но реших, защото на всеки може да се случи и просто не знам какво да правя.
Скрит текст:
Днес някаква непозната жена се нахвърли на първокласника в близкото паркче. По думите й - бил казал неприлична дума на сина й (доста по-голям от него и през цялото време ехидно подсмихнат зад гърба й). Опитваше да се саморазправя и налиташе да бие детето ми. Той, милият, изплашен хукна да се спасява. Едва го открихме в дъното на паркчето, треперещ като зайче. Момиченце, което е било свидетел на въпросната "обида" го утешаваше, каза, че нищо не бил казвал, а просто опитал да се запознае и попитал как се казва (казвала съм ви, че е свръхобщителен - вече мисля, че е много лошо нещо). Другото момче го наругало и заплашило, че "ей, сега ще викна мама, да видиш какво ще стане" и само да посмеел още веднъж да мине по алеята. Въпросната мама, като не успя да хване него, дойде да се саморазправя с мен, а синът й самодоволно се хилеше през цялото време. Група възрастни жени, които живеят наблизо и познават моето дете от бебе, понеже все там го разхождахме, се опитаха да се намесят, тя се нахвърли и на тях. През цялото време крещеше като луда и заповядваше веднага да й доведа сина си, за да го поразпита лично тя хубавичко. Побързах да си прибера детето, а сина й ни настигна и такива попържни чух по мой адрес, че... абе нямам думи. Не ме интересува какво говори детето й и как тя ще си го възпитава - това е неин проблем, но да опитва да бие и да ругае моето дете и да крещи като луда из целия парк, да го гони... просто още опитвам да осмисля ситуацията. А ако го беше хванала? Предполагам, че окото й нямаше да мигне и щеше да го напердаши здраво. Ами това утре може да се случи на всяко друго дете там, което си позволи да премине през алеята на нейния син. Едва преди малко успях да го приспя, но спи неспокойно и бълнува - определено се е изплашил. И казва, че повече не иска да играе в този парк. Извинявайте, че натоварих така негативно хубавата тема, но още не мога да асимилирам случката. За първи път се сблъсквам с подобна арогантност и агресия. Confused

# 168
Отвратителна случка  Sad

Aз бих подала оплакване в полицията, още повече ако има свидетели, честно. Не знам дали това няма да я озлоби повече, но ми се е случвало два пъти агресия към семейството - един път комшията стреляше по котки с въздушна пушка и уцели нашата котка, а по случайност се размина на мен, аз бях наблизо и бременна и втори път братовчед ми заради някакви имотни разправии крещя и заплашва баща ми и то пред детето ми и полицията и двата пъти ги предупреди. И повече проблеми не е имало.
Друг път нямаш. Предполагам с тази жена не може да се говори човешки. Саморазправа? Не мисля.
Подай си оплакване, ще я предупредят.

# 169
  • София
Отвратителна случка, разтреперваща. От подобен род агресия ме е страх.

Не мисля, че жалба би свършила работа, най-малко, защото не знае как се казва въпросната особа. Детето явно живее в неособено здравословна среда, за да стане подобен ... уф, трудно намирам опрделението.

Нямаше ли мъже наоколо? Другия път с вашия татко и той да каже няколко думи на детето й. Не, че ще помогне Sad

# 170
  • София
Лелеее lulumba ужасно...като гледах снимки, май сме в един и същи парк...поне момчето съм ти виждала, а и снимките от у-щето са ми познати, та знам кое е и у-щето...Дано не попаднем на тая мама, че ужасно...Иначе аз съм подавала жалба за подобна ситуация /един чичко щеше да ме бие, защото децата ми си играеха пред входа на блока МУ/ Подадох жалба в районното, но му знаех името и входа /точния адрес не/ и след месец дойде полиция...той тъкмо пак беше навънка и така го насмете....Нищо друго не стана, но аз бях удовлетворена, а честно казано не очаквах и реакция от полицията, но факт, че имаше....Много са неприятни такива случки  Confused
Домашни не съм я карала да пише, пълна почивка. Но като я гледам още я гони ентусиазма и сама си пише в тетрадкатите за в къщи....повтаря елементи, които са им показвали по БЕЛ и МАт и после си лепи стикери за добре свършена работа  Laughing Аз снощи тайно й ги разгледах тетрадките  и й нарисувах усмихнати шестици...днес ще видя реакцията...Но пък добре ги е написало детето...

# 171
lulumba, настръхнах докато четях поста ти, неприятна ситуация. Жалко, че агресивните и прости хора с нахалството си, високия тон, грубостта си винаги постигат своето, надделяват, а другите от възпитание сякаш се свиват. Ако въпросното дете е от класа или у- щето на детето ти предупреди госпожата във вторник, за да наблюдава децата и евентуално ако бабата дойде в училище да може да реагира навреме.

А при нас нещата малко " потъмняха". Днес синът ми се събуди със запушен нос, сополи и кашлица. Той е с уголемена трета сливица и това винаги ни е създавало проблеми, оперативно я махнаха веднъж, но тя отново прорасна, за сега 2- ма УНГ отказват второ махане, но при всеки лек вирус това е слабото му място и се обостря синузит. След малко ще го водя на лекар, дано тушираме положението за 2 дена, че не ми се иска още в началото да отсъства от училище. baby_neutral

Хубав ден!

# 172
Никол няма домашни и съм много доволна.

lulumba как е детето?

# 173
lulumba, съжалявам за това, което сте преживели!  Sad

Това е вербална агресия и заплаха за побой спрямо детето ти, задължително подай жалба в полицията! Те ще намерят тази жена и ще я предупредят, едва ли вашият случай е единичен, поведението й показва значителни отклонения от нормалния разум (да не употребявам по-силни епитети).
Можеш да потърсиш и Агенцията за закрила на детето: http://stopech.sacp.government.bg/?sid=child_bg&pid=911000000
Ако ти се занимава да дадеш гласност, пусни и отделна тема, доста хора четат форума (вкл. и журналисти).
Кураж и успех!

# 174
Жасмин а Вие как сте? И ти и детето? Предполагам вече си се успокоила.

Мислиш ли ,че от полицията ще я намерят? Аз се съмнявам. Аз имам много негативно мнение за полицаите.Пускала съм жалби и никакво развитие, просто отбиват номера, не им се занимава. Вече съм се отказала.

# 175
  • на Мелмак
Привет и от нас !

Госпожицата си написа домашните още в петък , сега ни учи на първите думи на немски с баща й .
На него му е супер забавно.
Аз не харесвам езика , но ще ми се наложи да го уча .
После ще седна да й видя писането  Laughing

Хубав ден!

# 176
  • В светлината на слънцето
Днес е вече по-спокоен. Сутринта водихме дълъг разговор, мисля че се поуспокои. Дано да забрави напълно случката - на децата това им е хубавото, че умеят бързо да изключват негативните неща, за разлика от нас, възрастните. Сега, като се замисля, се сещам, че можех да извикам полиция, имаше много свидетели, които също като мен стояха изумени и невярващи. Просто там отиваме едни и същи хора и горе-долу се познаваме. А и тя опита да пресече всеки опит на друг човек да се намеси - възрастните жени, които надигнаха глас срещу нея, веднага бяха пометени с порой думи. За съжаление не я познавам, за да знам срещу кого да се оплача. Не е от нашето училище детето - поне сина ми не го е виждал, а той познава отчасти и по-големите деца от началния курс, покрай прибирането на кака си вече 3 години. Още не иска да ходи в това паркче, но ще преодолее и това. Поне ще знам, че ако я видя отново там и направи дори малка стъпка към детето, ще извикам веднага полиция. Confused
Момичета, благодаря за милите думи и пак извинявайте, че така негативно натоварих темата. Hug

# 177
lulumba добре, че се е успокоило детето. Ужасна случка.  Shocked
Ние днес мързелуваме активно.  Rolling Eyes
Видях по-горе, че някой има домашно по изобразително изкуство и се сетих, че не съм питала Матей какво са правили в Петък и дали нямат домашно. Като се прибере от разходка - с това ще започна.  newsm78 Иначе вчера даже чантата за вторник си нагласихме.  Laughing

# 178
Нямаме домашни, но я карам да пише всеки ден по няколко страници да се упражнява, а и да свиква да работи вкъщи ежедневно. Не беше очарована, но разбра че това я чака много години наред и колкото по-бързо и добре се справя, толкова по-лесно ще и е. Виждам напредъка с всеки ред и много се радвам. Heart Eyes

Дано бързо се отърве от стреса детенцето на lulumba! Heart Eyes Hug  bouquet

# 179
  • София
Ние имаме 1 стр. с чертички за домашно. Написа ги набързо, разбира се, не особено касиво. Но нямах нерви днес да се занимавам с него и утре мисля да го натисна ида ги напише още веднъж. Затруднява се с тези пнаклонени чертички, не знам защо. По математика за писали прави чертички в квадратчетата и се е справил много добре.

Общи условия

Активация на акаунт