ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 814
  • 737
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Мария, че какво толкова ви занимаваха  Crazy
То е 22ч.  Shocked

# 376
  • Sofia
Е, при Мария е някой и друг час назад най-вероятно. Simple Smile

# 377
  • София
Няма часова разлика с България, затова се изненадвам.
Да се прибереш в 21:30 от РС... много си е, дори да е започнала в 19ч.

# 378
  • София
Моето диване е окей. По английски се дърпа, но ....емнайсе годишната класна каза, че няма да го остави.
Категорична беше, пък и 10 часа седмично -ще трябва да свиква.
Моето горкото, още си мисли, че е в градината. Кара го доста лежерно, даже леко пренебрежително.
Домашното беше картинки за оцветяване, свързване и броене на предмети. Лесно, но досадно.
Понеже сърбах попарата с каката/и още я сърбам/, та му дадох 3 страници елементи от букви и числа - за 10 мин беше готов, че и аз въоръжена с гумата нямаше какво да трия Crazy
Връщам се да ви чета, че ми е интересно за вашите първолачета Simple Smile

# 379
  • София
Няма часова разлика с България, затова се изненадвам.
Да се прибереш в 21:30 от РС... много си е, дори да е започнала в 19ч.
О, аз и до близо 23ч съм стояла. Мега досадни беседи за личните отрочета, пък аз протоколчик - няма мърдане.

# 380
Няма часова разлика, в девет и половина се прибрахме. Малкият излезе сутринта в 8, дребната добре че малко си беше починала следобяд. Първо закъсняха да започнат с половин час, после беше за рестрикциите за телевизия, игри, интернет и още куп глупости дето всеки ги знае. За правилното хранене според тях. После имаше лекция за сколиозата  Crazy
Последва събеседване с класната, почти заспах по едно време, а децата мрънкаха, че са гладни и изморени. после дойде някаква от родителският съвет да забърше по 20€ от родител за незнамквоси. А бе луда работа ви казвам!

# 381
Голяма досада са ми и на мен родителските срещи. Вчера беше третата (!) от началото на годината. Запознавахме се с правилници, разни щуротии обсъждахме, всички бяха много активни, но като се стигна до избор на родителски актив, все едно ни викаха да ни изпитват - всички полегнаха под чина. Та реших аз да се включа, за да си тръгнем все пак. Предстои да се запозная с правата и задълженията си Simple Smile
Малката днес много гордо обяви, че трябвало да ми напомни да се подпиша на "нещо си"  newsm78 Но идея си няма на какво точно...
Хубава вечер ви желая  Hug

# 382
  • Sofia
Ах, Рони, разсмя ме... Laughing
И аз не си падам по РС, само тези първите ги чаках. Та за утрешната (трета) мисля да съм пас.  Ще се коментират досадни неща, няма да минават представители на извънкласни занимания, нито за правилник ще става дума...
Ще ползвам жокер от приятел.

# 383
  • София
На мен пък не са ми досадни РС. Интересува ме всичко, свързано с училището и детето ми. Ама ей на, при нас една бърза РС на 15 септ. (много неподходящо), и аз се цаних за секретар на род. актива. Ще ми се една РС да има скоро, че класната барем сподели по някоя дума за всяко дете, че ме интересува какво става с младежа. Ама то още програма няма, аз за нова РС се надявам.

Нещо не разбирам защо не одобрявате ръкописното писане? Не е ли основа за изграждането на собствен почерк?

# 384
  • София
О, аз съм за ръкописното писане.

# 385
  • В офиса
На мен ми харесва начинът на преподаване на английската азбука. Буквите са почти печатни и се учат за 2-3 урока, а не за цял срок. Не съм против ръкописното писане, напротив, по-бързо е, макар и не толкова четливо. Но не да си губят цял срок с калиграфстване, когато ръката им е още неумела и им е трудно даже да правят буквите с еднаква големина и думите на еднакво разстояние, какво остава за тези сложни камшичета и бастунчета, пък и да връзват буквите една за друга. Та аз съм против да се учи в първи клас, по-нагоре, като са си тренирали вече ръцете, одобрявам.

# 386
  • у дома

Доколкото чувам (Светле, ще се радвам да се включиш по въпроса), като вземат буквите, бързо, бързо ги почват с диктовки (напоследък много се чудя за чий зор се учи това ръкописно писане....  Thinking)

Диктовки започват веднага след като вземат гласните и първите съгласни -нашата учителка първо диктуваше само думички,после по 1-2 изречения,към края на годината правеше и по-дълги диктовки.
Моето не ходи на занималня и у дома му диктувах или давах да преписва от това помагало тук http://www.book.store.bg/p98013/bravo-diktovki-po-bylgarski-ezik … ia-ognianova.html има и примерни странички да си прецените харесва ли ви...

Мариетка ,твоето момченце левичар ли е,та му е обратен наклона на писане-пропуснала съм,ако си споделяла  newsm78 - и двете ми деца са левичари,с баткото много държах на този пусти наклон и детето се изтормози,с малкия говорих с госпожата и тя каза,че няма проблем как пише стига да се чете-та неговите буквички са почти правички -ето  това е писано втория срок на първи клас http://svetlaem.snimka.bg/education/chitatelski-dnevnik-na-svetl … 0473.32861982.big

А иначе ето информация за първото математическо състезание за 1 клас http://www.danybon.com/index.php/education/sustezania/1813-vtori … -za-mladi-talanti - провежда се само в София.

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 00:37 от svetlaem

# 387
  • София
svetlaem, детето пише разкошно!
Моята девойка в трети клас пише ужасно ooooh!

# 388
  • София
Понеже сърбах попарата с каката/и още я сърбам/, та му дадох 3 страници елементи от букви и числа......

Ms.Gorgeous, какво имаш предвид? Я дай да почерпим от твоя опит. Simple Smile

И ние ще имаме помагало "Браво" по СИП, но още не са ни го дали.

# 389
Здравейте!
Вчера писахме домашно от 14,00 до 20,00 часа.  Cry Не, че беше много, просто постоянно си намираше друга работа - ту му се ядеше, ту му се ходеше до тоалетната, после му се пие вода и след малко - пак в тоалетната, малката да види, баща си нещо да пита (като се прибра от работа) и така... По едно време към 19,00 го забелязвам, че примигва по-учестено. Явно вече и очите го бяха заболяли.  Rolling Eyes
А пробва ли да махнеш вафлата (захарта не помага за ученето)? Simple Smile
Аз в началото слагах сандвич и ябълка (пак връщаше ябълката). Сока и вафлата вече слагам, защото другите деца си носят и той иска. Но съм упорита и ще продължавам да слагам плодове.  Crossing Arms

Общи условия

Активация на акаунт