ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 800
  • 737
  •   1
Отговори
# 450
Дано болестите подминат децата и бързо да се възстановяват. Simple Smile

При нас отново дъжд, Калина я пратих с високите кожени маратонки. (другите са летни и на дупки отпред, знаете ги).
Чудя се още дали да купувам гумени ботуши, другата седмица пак ще пускат в Лидл.

Вчера ходих при хореографката, за да уточним нещата за танците.
На 6ти октомври започват, първите 2 репетиции ще бъдат пробни. Да се види как са децата, имат ли данни и как ще се справят. Това ми хареса и се надявам, че ако Калина няма грам чувство за такт, слух и т.н. жената ще каже и няма да се мъчим с нещо, с което не би се справяла.
От 1ви октомври започва и курса по рисуване и керамика. Така че ще започнем да уплътняваме времето. Simple Smile

# 451
Гумени ботуши и не я мислиш.  Peace

Не е сигурно дали маратонките няма да пропуснат вода, по-добре с ботушите и в училище да се преобуе.
Аз съм приготвила едни платнени кецове на сина ми, които да си му стоят в училище като вътрешни обувки, иначе не го виждам как ще стои с външните по 10 часа дневно, особено със зимните.

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 10:38 от Анонимен

# 452
Това с течащите нослета май е някакъв вирус, защото и Ангел е така от 2 дена, сутрин виждам, че и съучениците му от класа здраво подсмърчат. Засега съм дала Осцилококцинум и физиологичен р- р в нослето.
Да вирус е. На моето момиче протече носа вечерта в Петък. Лекувах я на планина до Вторник и вече добре си отиде на уличище. Разболях се обаче аз и до ден днешен съм със зверска хрема, главоболие и доста зле. Лекувам се и пак ме държи.
Децата ви плетат ли гривни от ластичета? Явно това е голяма мода в училищата, защото ме попита, преди не се беше интересувала и за два часа се научи от интеренет да плете. Купихме и налични присобления и сега вече се занимава с това, когато си напише, каквото и давам, защото ние домашни нямаме през седмицата въобще.

# 453
  • Перник
И Калоян е хремав от 2-3 дни. От началото на септември той пие респивакс, а тези дни включих клеева тинктура и вит. С. Тази сутрин и аз се събудих с болка в гърлото, половината ми колеги също подсмърчат...очевидно е вирус.
И ние си чакаме личната карта. Проблемът със снимката реших с домашна фотосесия с телефона (отне около 30 мин., докато направим 1-2 сериозни снимки - хилеше се през цялото време, но пък се забавлявахме), поиграх си, докато намаля снимката до размера на квадратчето, принтирах, залепих и бяхме първите, които си дадоха картата за печат  Grinning
Оказа се, че помагалата по английски и БЕЛ се бавят, защото просто не всички родители са дали парите за тях  Confused Госпожата вчера писала в тефтерчетата на съответните деца.
Калоян има гумени ботуши, подарени от приятели, но сутринта пак отиде с маратонки на училище.

# 454
Уфф, явно е вирус това с течащото носле, в нашия клас има доста подсмърчащи деца по информация от първокласничката. Тя също беше леко хремава вчера, давах хомеопатия, че с това се лекуваме, пък да видим.
Записах я на карате, тя е много доволна и искаше днес да ходи на училище с кимоно  Crazy
За телефоните - моята госпожица не желае да не носи. В училище са разрешени, г-жата от занималнята даже каза, че може да ги оставим с включен звук, за да можем да се обадим на децата, ако има нужда. Доколкото разбирам обаче, повечето деца не носят.
Засега съм доволна от занималнята. Малката ходи по нейно желание, защото и приятелките й ходят, но баба й я взима към 15.30. Пише си чертичките с повече старание, отколкото в началото и се получават добре.
Като цяло й харесва на училище, но ако може да си го спести, ще го направи на драго сърце (най-вече заради трудното ставане сутрин Simple Smile)

# 455
  • София
Сироп от бъз давам от тази седмица, домашен е, всеки ден по 1 ч.л. На малката не смея обаче. Давам и профилактично Осцилококциум и на двамата по 1 тубичка седмично плюс Инфлуцид 2 пъти по 1 т.

А как извинявате 1-2 дни отсъствия? С мед. бележка ли?

Вчера са ги оферирали за шах, но часовете са от 15.30 и от 16.30, като втория час е невъзможен, защотот ще си изпуска бусчето. Детето е много навито за шах (много ме изненада!), но се притеснявам, че може да му пречи на уроците. Все още нямаме програма, не мога да преценя. А и се дразня леко, защотот минават разни да ги оферират за доп. занимания, платени, но са все по време на часовете, а учителките не са доволни от това. Е, ами защо тогава ги допускат?

Чудя се днес като се прибере и разгледам учебниците и тетрадките дали да не звънна на класната... Ще ми се вече и програма да имат все пак.

# 456
  • София
В нашия клас си има направо кашлящи деца. На 15/09 беше само 1 дете и според мен току що се беше разкашляло...Сега вече сутрин чувам поне 5 - 6 . Не знам моята до кога ще издържи...Почнах саменто, а пробиотика не съм го спирала....Пък да видим...
На Рс казаха, че за цялата година имат право на 3 дни по домашни причини, останалите с мед.бележка.... Peace
И ние имаме карате и моята иска...Ще я записвам, пък да видим...При нас нещо доста деца се отказват от занималнята Thinking

# 457
За мен лично не е редно да влизат чужди хора при деца и да правят оферти за каквито и да било занимания.
Училището може да организира това на родителските срещи и тези хора да се представят на родителите.
В нашето училище така бяха организирани нещата. Идва човека, представя се с какво се занимава, оставя визитки и координати и си тръгва. Буквално за няколко минути става.

# 458
  • Перник
Ооо, ние имаме програма още от миналия петък. С уговорката, че можело да има промени, но засега не са ни информирали за такива.
За отсъствията - на родителската среща госпожата каза, че се допускат до 3 дни в годината по семейни причини с бележка от нас, всичко останало - с медицинска бележка.

# 459
  • София
Леле, като ви слушам за тези вируси, изобщо не знам моят как още се държи. Обикновено е пръв! Гледам зимата да му редувам всевъзможни имуностимуланти - Герисан (червен здравец), Цитросепн (екстракт от грейпфрут) и какво ли още не.

Като казахте за ластичетата за плетене - господинът си е купил вчера от книжарницата. Питам го, за какво са му - той вдига рамене. Просто искал да си ги купи  Joy Явно е някаква мода, щом вместо нещо сладко, си е взел тях.

За личната карта снимаха децата направо в училище. Дала съм я на класната още от началото на седмицата, но каза, че директорката я няма (или заместник директорката), който там трябвало да се разпише го няма, затова чак другата седмица ще ги получим.

Иначе постоянно получавам някакви нови помагала, които детето връща вкъщи. Чудя се докога така и ще има ли край, иначе трябва да се снабдя с допълнителни подвързии и етикети  newsm78

При нас уж щяло да има шах, но още никой не е минал. Малкият ги чака с голямо нетърпение, а те се бавят.

Вчера свекървата го взела от училище, после мъжът ми го взел оттам и се прибират без яке. Викам, къде е, всички вдигат рамене. Оказа се забравено при баба му. Еййй, три поколения развей прах на едно място, как пък един не се сети  Joy Днес е с якето за ски на училище, ама то и времето доста подходящо.

# 460
Почнах саменто, а пробиотика не съм го спирала....Пък да видим...

А забелязваш ли някакъв ефект от сементо? Аз му се чудех миналата година, но не сме го пробвали още.

# 461
  • София
Почнах саменто, а пробиотика не съм го спирала....Пък да видим...

А забелязваш ли някакъв ефект от сементо? Аз му се чудех миналата година, но не сме го пробвали още.

За първи път давам...Аз съм го пила по схема и определено имаше ефект, но ми се струваше силно за децата.... Повече от 2 години давам на Форевър добавките и реших да разнообразя...Но аз съм фен на добавките, и според мен имат ефект...но при продъжително приемане /говорим за растителни и добри добавки/....Плодовета, зеленчуците са ясни, ядките, меда също....но мисля, че не са достатъчни...Скоро попаднах на инфо, че един портокал от мое време /80 години/ като качество на минерали и полезни вещества се равнява на 6 сегашни  Confused Домашно произведени нямам, разчитам на параза....уж избирам, но....
Ластични гривни плете още от морето....ама вече й омръзна....
Иска да носи играчки, но не й позволявам....Сега всички си носели Стикийз от Лидъла...Трябвад а питам госпожата, защото си спомням какво беше в ДГ с картите от ПИкадили и накрая госпожта им беше забранила да разменят...

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 13:35 от EmiR

# 462
  • Sofia
Най - после успях да изчета темата , много пишете  Wink

Дъщеря ми не носи храна , имат в училището.
Телефоните не са позволени до втори - трети клас .
Играчки каза, че може да си носят за междучасията, което ме учудва, защото миналата година им позволяваха само в петък. По този повод се наложи да пазарувам в Лидл / децата събирали някакви гумени неща оттам и да не сме по - назад/.
Гривни от ластици плете много, накупила съм всевъзможни цветове и атрибути. Гледа си клипчета в You tube и прави всякакви плетки и модели.
Зимата давам или ADLiquid for kids или някакви витамини , каквито тя си хареса в аптеката.

Това се сещам да споделя за сега Simple Smile

# 463
  • София
Витамини отдавна не давам, а давам пчелен прашец...вместо тях, както казва една моя приятелка пчеларка в прашеца се съдържа цялата менделеева таблица + почти всички видове от витамин В ...и много други неща...все полезни...

# 464
Ох това Стикис явно е някаква зараза, защото и на мен ми се иска пазаруване в Лидл, защото целия клас носели такива гумени човечета, а само тя нямала.

Общи условия

Активация на акаунт