ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 758
  • 737
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте!
При нас по ДБТ, по ИИ и по ИТ имат различни госпожи. По всичко друго - си е неговата.
По ФК се преобличат в стаята, но от 3-ти клас ще ползват съблекалните.
Малкия иска да го запиша на карате.  Thinking Аз, обаче, дърпам за плуване - хем е по-полезен спорт, хем ми е по-близо.  Rolling Eyes Иначе, и двете са на една цена. Той в градината ходеше на народни танци и го питам сега дали не иска - даже има безплатни по някаква програма, но - той си държи на каратето.  ooooh!
Ще видим как ще се споразумеем.  newsm78

# 586
  • София
Взех днес 2 от тези прословути стикита - -жираф и пате. Синът искаше слон и нещо неидентифицирано лилаво, ама това му се падна. Иначе гумени ботуши йок, купих сладолед и наденици за кучето. Поне то намаза. Ааа, и една кокосово изтривалка. Дано не я хареса на вкус, че миналата беше изядена  Joy

Господинът ще го записвам на плуване, катерене и шах, в момента ходи на футбол от училището. Чудех се дали да го записвам в училища Европа от тази година, но като разговарях с една учителка и разбрах програмата, реших от догодина. На тези от вас, които децата ходят на някакъв езиков курс - научават ли нещо изобщо? Аз съм много скептична.

Само по английски и физическо имаме различни госпожи, всички останали предмети си ги води класната.

Чудя се изобщо защо е това мъчение с тези опашки на двойката и ръкописното Д? Аз още в начален курс си смених почерка на печатен, а за двойката да не говорим. Защо ги мъчат децата да пишат нещо, което никой никога после не използва? И мен да ме накараш да ги къдря тези опашки, и аз ще се затрудня. Да не говорим, че ръкописното р едвам го разпознах коя точно буква е  newsm78

# 587
  • София
feel_the_rush - къде на катерене?
Относно езика - ходи от 3 годишна....Доста думи знае, чете /силно казано, но прости думи - да/ и пише на английски също  /примерно диктувам дадена дума буква по буква/....Това учиха миналата година..Изрично питах и разпитвах, дали няма да е проблем, че все още не е минала обучението по четене и писане в първи клас...казаха, че няма проблеми...Аз отчитам като проблем примерно /поне първите три месеца, но така бяха казали и учителките по английски/ миналата година...объркваше бългаските букви с английските...примерно "п" българско с "н" английски, същото беше с "т" и "м" /англ.букви учиха ръкописно да изписват/ и други подобни ...Тестовете, които прави  са винаги 98-100 %, като миналата година имаше, слушане и  отговаряне на въпроси, ограждане след прочетен на английски въпрос, диктовка на думи, които са учили, чекване на думи, които чуват..и устен изпит, който не знам как реално протича....Та аз съм много за езика, но според  мен си зависи от детето...на нея й се отдава, малкия е друга супа...И той ходи, но определено няма същите резултати.... Laughing , надявам се все нещо да му влиза в главата....

# 588
  • sf
От понеделник пак ще има гумени ботуши в Лидл, 20лв с мекичко вътре. Наточила съм се  Mr. Green
Домашни днес не са писани, сами сме си с него, сега ядем пица и ще гледаме Бързи и яростни  hahaha

# 589
Е, не мога...предавам се! Не мога да изчета и да съм активна, както преди, а така ми се иска...Не смогвам засега и това е - не съм влизала цялата работна седмица и съм изпуснала много, затова ще си кажа само по последните няколко страници, които успях да изчета днес!
При младежа ни по физическо, английски и изобразително изкуство имат отделни учители, останалото - класната. След обяд на занималнята успяват явно да си напишат домашните, само сега погледнах, че не е довършил някои неща в петък, но не са много - друго домашно пак не виждам да имат. На него продължавам да не мога да разчитам да ми каже - веднага ми се отговаря, че не помни.
При тях май още не са стигнали до 2-ката - сега го питах: "Писахте ли вече двойки?", а той ми отговаря: "На мен още не са ми писали!" Joy По физическо ги искат да си идват облечени с екипа, защото губели много време в преобличане и свършвал часа, докато приключат всички и слязат до салона.
Имам леко притеснение, че в тези първи дни се е сближил най-много с най-палавото и не добре възпитано дете в класа, което псува госпожите, удря, обижда... ooooh! Говорим му да се ориентира и към другите деца, но пък и ми се струва, че не е хубаво и да го учим така да изолира другото дете. Той не че ще ни послуша и така се надявам той да повлияе добре на него, а не обратното... Confused  
Засега не сме обсъждали извънкласни занимания, защото и с това натоварване трудно се справяме - обикновено към 19 сме си в къщи и ни остава време само да вечеряме нещо, което успявам да приготвя чак към 20ч. и е време за баня и сън...Не знам колко ще издържим така! Tired
Сами не сме ги оставяли за повече от 5 мин., в които съм слизала до входната врата - за повече е рано да си го и помислям дори, както и за други самостоятелни изяви.
Жасмин, много е стилен младия господин!  Heart EyesКак се чувства?
Нашите още не са започнали да ги събират тези стикита и се надявам да ни се разминат, както успях и с гривните - никакъв интерес не проявиха и двамата.
Хайде, приятна вечер и поне утре се надявам, че ще успея отново да се включа... Hug

# 590
  • Sofia
На нас са ни дошли гумените ботуши, но понеже и в следващия курс на превозвача имам пратки, а прогнозата е без дъжд за седмица напред и отложих взимането.  Simple Smile
Донси, ние с Гушкан също сме сами, ММ и брат ми са на риболов и прегрешихме тази вечер с пържени картофки със сирене.  Simple Smile

Марини, дано вашият младеж въздейства на това момченце, вместо обратното. Горкото онова...

# 591
При тях май още не са стигнали до 2-ката - сега го питах: "Писахте ли вече двойки?", а той ми отговаря: "На мен още не са ми писали!" Joy

Joy Joy hahaha

Жасмин, много е стилен младия господин!  Heart EyesКак се чувства?

Добре е, да чукна на дърво, пише днес домашни, та пушек се вдига. Нали не беше 2 седмици на училище, сега трябва да напише всичко, което са писали в час + домашните. Сутринта ходи на занимание по математика, то се оказа, че още 2 деца от класа му и 1 от съседния са записани, та се заформи голяма банда.  Simple Smile
Иначе каката беше тръгнала да се разболява, но така я подхванах с лечение, че вече е почти добре - осцилококцинум, вит. С ударна доза, Колдрекс максгрип, гаргара със сода, чай лайка и фреш лимон с мед, морска вода в носа; през 15 минути бъркам бъркочи да пие, но преди малко тичаше из нас и пееше някакви арии да дразни брат си  Laughing  та явно не е зле.

# 592
 Много пишете ей  Laughing няма изчитане.

При нас няма салон и се преобличат в стаята , а като поотраснат ................... не знам.
С 2 ката и ние голям зор видяхме с тази вълничка, и само повтаря " не мога " и това е. Днес пописа доста де , но в къщи е едно , а там бърза да не изпусне играта и пише едни гарги  ooooh!. Искам да споделя , че в петък я взех след обяд и казах , че другата седмица няма да ходи на занималня да наблегнем в къщи на упражненията ( към момента мога да си го позволя).

Та докато я взема да си събере нещата имах два въпроса към госпожата - тя набързо ми отговори жената, но настана такава суматоха. Няма нищо общо с един учебен час, в който говори само учителя или ученика , който изпитват. Не им е лесно на госпожите - сега първо на дисциплина да пазят абсолютна тишина трябва да ги научат, а същевременно и материала да се предаде и усвои. Те си се държат все едно са си в групата в детската градина малките пораснали сладури.

Хубава вечер от мен.

# 593
  • В светлината на слънцето
Училището може и да е наблизо и детето да си ходи само, но не се знае кого ще срещне по пътя и дали ще се прибере. 

Точно!  Peace На 5 минути сме от училището, но не смея да пусна още каката сама да ходи и се прибира. Има едно оживено, гадно и натоварено кръстовище, но не то ми е притеснението, а хората навън. Съвсем чистосърдечно си признавам - страх ме е. Sad Тя иска да се прибира сама и може би по-натам, ако се съгласи да се прибира с две момченца от нашата улица, които са в същия клас, моооже и да размисля, но засега - не. Naughty Иначе през лятото, на селската къща, двамата сами излизаха, пазаруваха от местния магазин, обикаляха си. Та в този смисъл, от голямо значение е и къде живее човек. Едно е в милионен град, където не знаеш точно кой и какво те очаква зад ъгъла, и съвсем друго в по-малък град, където повечето хора се познават и училището ти е на една ръка разстояние. А беше време, когато в същия този град, при това баш в центъра, съм расла, ходила сама на училище и хайманосвала из Борисовата градина с децата от класа за игри - сами, без придружители. Зимно време превръщахме една от алеите в чудна пързалка, тази край алпинеума. А мъжът ми, който пък е роден и израсъл на жълтите павета, още помни как са карали там колела и най-много някой да ги плесне зад врата, че му се пречкат. Други времена. Не че жаля за тях, просто давам като сранение. Сега определено ме е страх да пусна децата сами до училището. Confused
За часовете - до тази година си имахме учител по физическо. Нямам идея защо, но тази година физическото на всички от началния курс ще се води от класните.  Thinking Учителите си ги има, но ще преподават само на горните класове. Защо така тъпо са го направили, не ми е ясно. newsm78 Много ни беше активно физическото и преподаването, яд ме е. Иначе езици, инф.технологии, а от тази година и изобразително изкуство, се води от отделни учители. По всичко останало - класната.
Мирама, девойката ми обясни, че гледа няколко сайта и също така в youtube за гравничките. А защо точно френски - имало най-готини идеи. Crazy
Ето ги:
http://loisirscreatifs.peinturecontemporaine.fr/2014/05/comment- … -loom-facilement/
https://www.youtube.com/watch?v=QBbdgExZfms
https://www.youtube.com/watch?v=Lh0IBHmVppQ
https://www.youtube.com/watch?v=jhnkaYH6q6Q
https://www.youtube.com/watch?v=4MDiRBXA8m0
https://www.youtube.com/watch?v=CZ6WdyUJIRM

# 594
  • София
Здравейте! И аз не успявам да се включа. Децата са добре, ние имаме проблем с адаптацията  Simple Smile
От тази седмица вече са целодневно, в началото само играеха следобед, постепенно ги постегнаха, но са още на чертички. Тази година в нашето училище има промяна в ЦО. Преди имаха 4 часа сутрин и 4 следобед, като първия следобед им беше по-лек - физическо, рисуване, час на класа и т.н, после 1 час БЕЛ, 1 час мат. и последния интереси. Сега, доколкото разбирам заради някаква наредба, имат 5 часа следобед. Тук бяха пуснати програмите на частни училища, същата е при нас. Още не знам да се радвам или да мрънкам. Така ми се струва много натоварено. Сигурно ще ги подготвят по-добре, ама то какво толкова сложно има в първи клас - да смятат до 20 и да четат. Не помня дали тук имаше други деца с целодневно обучение в държавно училище, ако има може ли да споделят каква е програмата при тях?
По физическо имат друга учителка, както по английски, отделно следобедна г-жа, друга по следобедната математика, друга по забавна математика и фантазия, и две по интереси  Simple Smile Отрано свикват с различни учители, но за мен е плюс.
Физическо играят в малкия салон, няма съблекалня и ходят спортно облечени. Лошото е, че са в малката сграда, а салонът в голямата и като е порой няма как да отидат до салона и ги занимават в стаята. Но ако не вали винаги играят навън, дори и да е студено; в голямото междучасие и в обедната почивка също задължително са навън. Имат хубав двор и са отделени от големите.
Гумените ботуши са задължителни при нас, и за тримата. Поръчвам от чуждите сайтове, но сега ще погледна тези в Лидл, изглеждат много добре на картинка.
Ластиците бяха хит при нас лятото, вече им омръзнаха.
Сами не ги пускам много, по изключение съм ги пускала сами до магазина и отзад, но със сестра си. Но и нея не я пускаме сама, още я вземаме от училище. Мен не ме е страх от хората, спокоен е общо взето квартала, а от пресичането

И последно, че стана много дълго, да се похваля, че днес момчетата станаха на 7 години  Simple Smile Малко ни се провалиха плановете с това лошо време, но утре ще наваксаме  Simple Smile

Последна редакция: нд, 28 сеп 2014, 23:06 от tanini

# 595
  • София
Та в този смисъл, от голямо значение е и къде живее човек. Едно е в милионен град, където не знаеш точно кой и какво те очаква зад ъгъла, и съвсем друго в по-малък град, където повечето хора се познават и училището ти е на една ръка разстояние.
По този повод да разкажа, че скоро четох, че по-често посегателствата върху деца са дело на познати или близки на семейството, тъй като децата и родителите им имат доверие.  Peace

С такова настървение пишем всички, че май никой не чете  Mr. Green

Танини, живи и здрави!  Hug

# 596
  • София
Всъщност аз май само чета и докато изчета ми изчезва желанието за писане.

Моето дете си беше у дома тази седмица. Днес ще дописва, каквото е изпуснала.

Подала съм заявление по "Успех" за народни танци, а днес ще се отбием де НДД да разпитам за това, което сме харесали и да видим дали ще го бъде.

На този етап от организацията в училище съм много доволна, детето ходи с желание и пише старателно, трябва само да слуша повече особено, когато се измори към края на часовете.

tanini, много хубави снимки, да са ти живи и здрави и тримата.

# 597
  • на Мелмак
Привет!
Гледам обсъждате извънкласни дейности - моята госпожица тръпне в очакване на таекуондо , иска и шах  Laughing
Оставям ги сами в къщи  като давам задачи - да сгънат дрехи , да избършат прах , нещо от сорта - справят се чудесно и ме чакат да се похвалят  Grinning
Винаги ми е притеснено , но ми се налага  Rolling Eyes
Успешен , слънчев ден!

# 598
  • София
Танини, прекрасни са ти децата  Heart Eyes
Да са живи и здрави!

# 599
  • София
При нас класната води български, математика и роден край. Имат господин по физическо и се преобличат в стаята. В зависимост от времето играят или на двора или в големия салон. Отделни учители имат по рисуване и ДБТ, музика, английски и Забавна математика. Аз пък съм на мнение, че няма лошо да имат повече учители от един. Иначе класа вече са се сплотили и има създадени приятелства. На допълнителни неща ходи в училище- народни танци, хип-хоп, вокална група и приложни изкуства. Тази седмица имахме малко повече домашни от миналата, но девойката ги написа без мрънкане. Иначе и тя плаче, като нещо я затрудни и не и се получава.

Общи условия

Активация на акаунт