Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са някои допълнителни дейности, в които децата могат да участват в училище?
Какви са проблемите с храненето в училище?
Как родителите описват първите впечатления на децата си от училище?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са някои допълнителни дейности, в които децата могат да участват в училище?
-
Какви са проблемите с храненето в училище?
-
Как родителите описват първите впечатления на децата си от училище?
-
Какви са хранителните навици на децата в училище?
-
Какви са цените на шкафчетата от IKEA?
Аз, обаче, дърпам за плуване - хем е по-полезен спорт, хем ми е по-близо. 

Как се чувства?

На 5 минути сме от училището, но не смея да пусна още каката сама да ходи и се прибира. Има едно оживено, гадно и натоварено кръстовище, но не то ми е притеснението, а хората навън. Съвсем чистосърдечно си признавам - страх ме е.
Тя иска да се прибира сама и може би по-натам, ако се съгласи да се прибира с две момченца от нашата улица, които са в същия клас, моооже и да размисля, но засега - не.
Иначе през лятото, на селската къща, двамата сами излизаха, пазаруваха от местния магазин, обикаляха си. Та в този смисъл, от голямо значение е и къде живее човек. Едно е в милионен град, където не знаеш точно кой и какво те очаква зад ъгъла, и съвсем друго в по-малък град, където повечето хора се познават и училището ти е на една ръка разстояние. А беше време, когато в същия този град, при това баш в центъра, съм расла, ходила сама на училище и хайманосвала из Борисовата градина с децата от класа за игри - сами, без придружители. Зимно време превръщахме една от алеите в чудна пързалка, тази край алпинеума. А мъжът ми, който пък е роден и израсъл на жълтите павета, още помни как са карали там колела и най-много някой да ги плесне зад врата, че му се пречкат. Други времена. Не че жаля за тях, просто давам като сранение. Сега определено ме е страх да пусна децата сами до училището.