ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 899
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
  • София
Май нямаш причина да съжаляваш вече за нищо!  Simple Smile Hug
Изобщо не съжалявам  Grinning
Jump Math, признавам си, че нищо не ми говореше в началото. Но като се поразрових и попрочетох, останах много приятно изненадана  Peace
При вас, Жаси, се впечатлих от "салатния бар"  omm Браво!

# 136
Набързо отчет. Morena вчера писахме същите домашни  Grinning. За 2 път Ади си го взехме от занималнята с ненаписани. Госпожата от занималнята казала, че я няма учебната тетрадка ( която отново беше в раницата ). Тоя път ММ и го показал и се разбрали да проверява и тя.
Гледам сте обсъждали ситуациите с моливите. Моичкия се прибра с драскотина под окото. Питах го какво се е случило? Някакво момиченце го одрало с молив. Извинило му се после ама... Други инциденти с деца нямаме.
Преди да го приемат в училище ходихме на среща с директора (практика на училището, правят такива срещи с всички родители на кандидатстващи деца), та тогава още ни обясниха, че това да учат децата на толерантност, съпричастност, да си помагат... е една от главните им цели.
За почивните дни дечица ще са на гости при баба си. Мисля да се наспя най накрая, промени се много и моя график покрай този на Ад, направо като зомби се чувствам. Пожелавам ви лека вечер. Ще пробвам да ви доизчета  Joy...

# 137
  • тук-там
    Само да споделя за въпросното домашно по математика от тетрадката на стр. 4, че расъжденията са ми били в правилна посока. Домашното е проверено и имаме шестица (ако го имате за домашно да не се чудите).
   За почивните дни нямаме много домашни, но трябва да упражняваме чертичките, защото я затрудняват най-вече като са по 2 или по 3 в  не може да прецени разстоянието и ги изкривява.

# 138
  • София
      За почивните дни нямаме много домашни, но трябва да упражняваме чертичките, защото я затрудняват най-вече като са по 2 или по 3 в  не може да прецени разстоянието и ги изкривява.

И ние така- само  1 страница е домашното, но трябва да упражнява чертичките. Редуването на къси и дълги го затруднява.

# 139
  • София
Чертичките на Ники в тетрадката по математика са много красиви, правилно написани, а в тетрадката по писане широкият ред го затруднява, особено като се редуват къси и дълги чертички, както по-горе споменахте. Това ще упражняваме и ние.  Peace

# 140
Добро утро! Спокойни и усмихнати почивни дни за нас и дечицата ни!

Днес моят първокласник си стана по обичайното време, към 6,40, а аз поспаланата си спя. Идва детето , събужда ме и пита няма ли да си пише домашните, хаха, голям ентусиазъм.

Имам молба към мамите , живеещи в София- синът ми до сега не е посещавал зоопарк София, при толкова почивни дни мислим в неделя или понеделник да го посетим, но на телефона , който е  в сайта им никой не отговаря. Та, питането ми е - след случая с умрелите животни зоопаркът работи ли, приема ли посетители, дали в понеделник като е национален празник ще работи? Ако някой знае, моля да се включи, пък аз днес ще продължавам да им звъня!!

# 141
  • София
Добро утро  Hug.

Ето какво намерих като инфо - http://www.dnevnik.bg/bulgaria/2014/08/28/2370345_zooparkut_v_so … _jivotnite_sa_se/
Трябва да работи  Peace.

Аз леко почвам да се отчайвам с това училище  Rolling Eyes.
Ще изчакам да мине и другата седмица и ще го мисля. Както казах са четири-пет деца от детската градина и три от момичетата, барабар с моята, са се съюзили срещу едно от момченцата. И тук идва въпросът, на който не получавам отговор - кой кого дразни? Дали той ги дразни постоянно и те му отвръщат или е обратното. Съответно всяка вечер се говори вкъщи, както предполагам и родителите на другите деца, но на следващия ден отново идва оплакване от майката на момченцето.... Момичетата казват, че той ги дразни и обижда, той казва, че те го тормозят .... От госпожа - основната нямам мнение по въпроса, а от другата - той тормози момичетата. Та сега се чудим какво да правим, за да престанат да се карат и бият и да бъдат приятели.

Домашно за почивните дни няма, но това, което имаше и го беше написала я накарах да го изтрие и да го напише наново - доста беше бързала при написването му и беше като с краката на писано. Но пък госпожата в занималнята й казала, че е ОК  ShockedЧудя се дали да не й дам малко чертички почивните дни да понапише, но още не съм го измислила.

Весели и спокойни почивни дни. Ние изчезваме, та дано не пишете много, че нямате изчитане после.

# 142
  • София
... зоопаркът работи ли, приема ли посетители, дали в понеделник като е национален празник ще работи?

Ще работи. Дори има празник - ще се чества Световният ден на носорога (от 10:30 в зала "Гиганти"). Можеш да ги потърсиш във Фейсбук, страничката им е доста читава - профилът е "Зоологическа градина София / Sofia Zoo"  Peace

# 143
Добро утро!

И при нас има само един лист домашно от типа да свърже най-подходящите предмети, да огради зеленчуците. Написа го за 5мин. Чак се съмнявам, че е забравила да вземе някоя тетрадка или други листи с домашно Rolling Eyes

Иска да ходим на цирк днес. Някакви идеи къде? Мислех си за този постоянния около Стамболийски.

Вижте на каква статия за образованието във Финландия попаднах. http://detskigradini.net/index.php?page=s_91
Скрит текст:
Само тези най-високи заплати от 2500евро не знам колко се връзват с истината. В Германия учител със статут на държавен служител взема много повече)

Последна редакция: сб, 20 сеп 2014, 10:30 от Пролетен дъждец

# 144
  • Sofia
Честита Почивкааа!  Grinning
И добро утро!  Simple Smile

Ние с Гушкан сме сами и аз се чудя (музата ми нещо кръшка) дали да не се метнем на ГТ и до Икея, ей тъй на шляй потури повече, отколкото на пазар.
Ама по-късно евентуално, сега ще се разсънваме с пъзел.  Simple Smile
Да ви кажа, ако не знаете... има промоция в Икея - 20% на някои продукти за 20-22.09. 3години правели в БГ.

Нонич, много добре те разбирам, дано се разрешат нещата.  Hug

За ЗОО Парка.... много ми е криво за умрелите животни, много... Не ми се ходи сега.
Гушкан е ходила няколко пъти през годините и може и да забележи липсата. Не, че не мога да я залъжа разбира се, ама не ми е кеф и на мен самата, както рекох...

# 145
nonich, Узи, благодаря ви за споделеното за зоопарка!

nonich, ситуацията е колкото и неприятна, толкова и деликатна. Лично аз смятам, че когато децата са ангажирани със занимания в часовете няма как да има такива пререкания, затова и може- би тези неща се случват повече следобед когато е занималнята. А занималнята има 2 часа занимание по интереси, където в повечето случаи децата си играят по свободно, госпожите рядко се занимават тогава, а ги оставят да тичат , скачат на воля. Аз съм на мнение, че игрите им трябва да са организирани, под пряк контрол на учителя, също така да има и рисуване, рязане , лепене и др. такива- тогава времето за пререкания е ограничено, затова поговори с госпожата , да разбереш точно в какви моменти стават тези дразги, ако е необходимо класната да ви събере- родителите на групичката дечица и заедно да вземете решение как да действате.

# 146
  • София
  Момичета, нямате изчитане. Simple Smile

Преди време някой беше пуснал листа с наклони, мисля руски бяха. Аз явно не съм си ги запомнила, а както гледам, на дребен ще са необходими. Може ли някой да ми ги пусне пак, че не ги намирам?

# 147
  • София
Почвам да се радвам, нямаме други деца от градината - там постоянно имаше някакви групички с нормалните детски конфликти помежду си, сега щяха да ги пренесат и в училището.
С класната също е добре да се поговори, дали и там се проявяват дрязгите.

# 148
  • София
Почвам да се радвам, нямаме други деца от градината - там постоянно имаше някакви групички с нормалните детски конфликти помежду си, сега щяха да ги пренесат и в училището.
С класната също е добре да се поговори, дали и там се проявяват дрязгите.
Аз затова не го записах в кварталното училище, защото повече от половината деца от детската градина са там и умишлено исках да го откъсна от тази среда и някои "приятелчета". Разбира се, няма гаранция, че в новото училище няма да попадне на други "приятелчета", но поне няма да пренесе старите проблеми в училище.  Peace

Разговорът с класната трябва да се състои задължително, както и с учителката от занималнята, за да не прерастне в по-голям конфликт и да се парират нещата в зародиш.  Thinking

# 149
Между другото видях, че на такива тетрадки като руските с наклонени колонки и много малки редчета пишат и във Френския лицей. При тях са голям формат и им ги раздават от училището, но сигурно ги купуват някъде от България.

За мое облекчение циркът ще работи от 4окт. Мразя цирка също колкото и бетонното недоразумение в София, наречено зоопарк. Поне в този на постоянната сцена няма диви животни, долкото знам.

Според мен при Нонич учителката трябва да бъде по-наблюдателна, за да разбере какво се случва и кой предизвиква конфликта между децата. После вече разговор с тях, с родителите.

Общи условия

Активация на акаунт