ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 812
  • 737
  •   1
Отговори
# 390
  • Перник
За пръв път вчера не писахме домашно - бяха го написали с тати  Simple Smile Сутринта сложих към сандвича в кутийката и един корнишон - миналата седмица една ябълка я водихме на училище 3 дни, да видим с краставицата как ще се развият нещата  Laughing

# 391
Светле, наистина синът ти пише страхотно!
На нас ни е болна тема - и двете деца пишат като с краката.  Sad

Малкият подивя вкъщи, искаше днес да тръгва на училище със сестра си. Още малко остана - понеделник нарамваме дисагите и там. То е чудо учебници, тетрадки, помагала, екипи, маратонки, абсурд да го пратя така по буса, явно ще стрябва да го закараме.
Преди малко му поръчах гумени ботуши, пуснахте ми мухата.
Ето тези: Beck Wikinger 535 Jungen Gummistiefel: http://www.amazon.de/gp/product/B009C6ZHGA/ref=oh_aui_detailpage … ie=UTF8&psc=1

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 10:04 от Анонимен

# 392
Аз лично не тормозя Калина да пише повече ченгели и чудеса, отколкото са им дали за домашно.
Пише ги сравнително бързо, сравнително добре (не са идеални като в примера, но и няма как), но са и досадни.
Тя пише с обратен наклон, не е левичарка, десничарка си е.
Аз също пиша така, нямам намерение да я карам да пише "правилно", мисля го споменавах.
Не мисля че има някакво значение наклона, както и е удобно, така да пише.

# 393
Привет.

Все пак моята девойка ме зарадва вчера с добра оценка , както беше обещала  Peace

Жасмин много са хубави ботушките.
Скрит текст:
Как става поръчката на този сайт? Размерите същите ли са като при нас?

И ние имахме вече 3 родителски срещи от началото на септември.

Хубав ден момичета.

# 394
Mirama и аз не я карам Никол да пише допълнително. Онзи ден поизтрих няколко ченгела,  вчера се беше постарала много и има отличен в тефтерчето. Госпожата ги ползва тефтерите като бележници. Много беше доволна. Когато пише в нас , аз показвам и обяснявам. Тогава и стават перфектни. Но в занималнята понякога бърза и  са кривички, но не и придирям толкова. Wink

В петък няма да е на училище. Мъжа ми ще ходи на учение на БЧК и ще я вземе с него. Дано само да не вали.

# 395
Жасмин много са хубави ботушките.
Скрит текст:
Как става поръчката на този сайт? Размерите същите ли са като при нас?

Много дълго е за обяснение, затова направо ти давам темата за пазаруване от там:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=793850.0;topicrefid=3

# 396
  • Sofia
Аз ще я позанимавам малко, че и моята си пада бързо да пише, с размах...   Wink
В никакъв случай няма да я затрия от писане, дето му не виждам смисъла.   Mr. Green
През уикенда по малко.

Жас, чудни са ботушките, а ето я Гушкан от кога е с такива (и с дъждобран  Simple Smile), толкова и' е кеф да джапа по локвите.  Grinning
Амазона и аз все се каня да го разуча и все не му е дошъл момента...

# 397
  • Варна
Светле, тоз краснопис не съм го и сънувала, камо ли толкова писане и изразяване на такова ниво още в първи клас! Поздравления и за теб и за синчето ти!  bouquet
Днес говорих с учителката сутринта (добрах се!), оказа се, че Марта просто не си е чула името, когато е раздавала г-жата "наградите". Обясни ми жената, че за БЕЛ и Математика е дала награда на всички. Защото всички се стараели според възможностите си. А не са получили "награди" само някои дечица за поведение и за "цапане на стаята". Как грейна това ми ти дете! Радост, че и тя има 5 пиленца като приятелките си! Чудо Laughing
Аз да ви разсмея малко. Тази сутрин, за минутка говорих с госпожата, после се нацелувахме с детето, пожелахме си редовните неща: "да ти е деня като слънце, да се забавляваш, да ти се случи нещо прекрасно" и т.н... и тръгвам аз с една мама да излизам от училищния двор. Приказваме си нещо и тя: "Извинявай, че те питам, ама тази раница ще я прибираш ли?" Аз в суматохата си я понесох към работа! (много тежат пусто и й я слагам на гръбчето чак като се строяват да влизат). Та така - после детето що било заплеснато Whistling

# 398
Жас, чудни са ботушките, а ето я Гушкан от кога е с такива (и с дъждобран  Simple Smile), толкова и' е кеф да джапа по локвите.  Grinning

Много е сладка! Simple Smile
Аз имам 2 клипчета на моя като малък - с гумени ботуши и гумиран екип от Майтойс - ама с такъв кеф скача в локвите, все едно това е най-голямото забавление на света.  

Скрит текст:
Иначе ето ботуши за момиченца: http://www.amazon.de/gp/search/ref=sr_nr_n_1?rh=n%3A355006011%2C … p;rnid=1760296031

И за момченца: http://www.amazon.de/s/ref=sr_nr_n_2?rh=n%3A355006011%2Ck%3AGumm … p;rnid=1760296031

От Амазоните се поръчва лесно, като им свикнеш (с немския ми беше малко терсене в началото, че не знам немски, но пак се оправям с гугъл транслейт, а от английския амазон нямам никакви проблеми). Всичко може да се връща, ако е малко, или не ти харесва - възстановяват ти сумата и пощенските по връщането, много са точно и коректни! От 6-7 години пазарувам от тях, нямам една забележка. Ето мушамата и престилката по рисуване са ни от англ. Амазон Simple Smile

# 399
  • София
И ние вчера бяхме на родителска среща. Само по 20 лева ни поискаха, като дарение за училището.
Минаха разни треньори да ни представят дейностите си. Неприятно впечатление ми направи, че дори и да са по програма "Успех", заниманията се заплащат - между 25 и 35 лева месечно. (Обясниха, че часовете били малко и нямало как да си допълнят заетостта  Tired).

Аз много нямам притеснения във връзка с ученето и писането - умни са днешните деца - ще свикнат, ще се справят - кой по-бързо, кой по-бавно.

По-скоро ме притеснява, че някои деца носят пари и то не малко. На единия от моите едно дете му дало 1 лев, той купил боклуци и черпил децата. На другия ден му дадохме 1 лев да върне на детето, онова не си го взело и моят човек пак накупил боклуците. И говорим, говорим, говорим, че не се взимат пари от други, че нямат нужда от пари, понеже всичко им е осигурено, че е вредно да се яде толкова сладко и солено - е не и не, не вдяват. Вчера купил Ментос, че и ни се похвали. Така се ядосах (след 100-ното повтаряне), че му казах, че докато не изяде цялата опаковка, няма да излезе от стаята си и никаква вечеря. (Абе, на мъжете още отпреди раждането им е заложено да не чуват като им се говори - в това съм убедена вече)
Много са малки децата, за да боравят с пари, е моето мнение.

На родителската среща учителката се опита да обясни на родителите, че няма нужда от пари, че не е добре децата да носят Милки и други сладки неща, защото първо всичко раздават и те самите не ядат нищо, и второ - най-малкото не е здравословно. И една майка заяви, че няма да спре да дава на детето си да носи въпросния джънк, защото то плодове, супа и готвено не ядяло и не можело да стои гладно по цял ден. Пък един баща обясни как давал да неговото по 5 лева, за да се научи да борави с пари.
Много хора има за психиатър, ей, страшна работа!  ooooh!

Светле, чудесен краснопис! От моите единият е левичар, а другият десничар, не съм забелязала разлика в наклоните. Но още е рано според мен да се вадят заключения.

# 400
За парите, на Калина пари и давам, има по 1лв. в чантата.
Някои дни си купува нещо, в други не.
Миналата година в предучилищната повечето носеха пари, след първоначалния бум за ходене до лавката, след няма и месец престанаха.
Сега предполагам ще се получи същото, в скоро време ще им омръзне.
Купува си едни шоколадови солети, понякога дъвка (дъвче за 5мин и плюе) и още нещо спомена, но му забравих името. Simple Smile

# 401
  • София
Узи при нас родителите са в обратната крайност. Никакви пари поне до нова година.
За първия учебен ден да ги почерпим банани и моркови. (Като компромис се спряха на меденки от нам си къде си, за да няма не помня вече какво). Да са фреш соковете да няма консерванти и т.н.
Не, че принципно не са прави, но пък и такава диктатура за мен не е добре.

Например, вчера съм сложила праскова, ябълка и парче кекс (домашен) за закуска. Изял е подовете, кекса е останал. Бонбони и други подобни (обикновенно подарък) има на една масичка в къщи, когато иска стига да не е преди вечеря може да си вземе. Седят с месеци, а си иска плод или плодова салата. За мен това е ключа, да знае че може всичко, но вредното (или не толкова полезното) да не е ежедневие. Вярно е, че при нас не е върпрос на възпитание, а просто си е такова детето.

Пак пример, лягаше си в 10ч вечерта. Преди училище викам, да знаеш аз се уморявам и в 21 30 съм в креата да си почивам. Той ме пита, аз кога да си легна. Отговарям, ти когато предцениш. Помисли и реши сам баня 20 30, лягане в 21ч.

Вчера си забравил тетрадките с домашното в училище, та като се прибрах ходихме до училище да ги вземем. Докато се приберем то станало 18 30ч И видя какво е да се мотаеш цял ден и по късно да пишеш домашно. Предполагам, че вече ще внимава повече. Всяко нещо си е урок.

# 402
  • София
... но пък и такава диктатура за мен не е добре.
Напълно съм съгласна, никаква крайност не е добра.

# 403
  • Sofia
За първия учебен ден да ги почерпим банани и моркови. (Като компромис се спряха на меденки от нам си къде си, за да няма не помня вече какво). Да са фреш соковете да няма консерванти и т.н.
Не, че принципно не са прави, но пък и такава диктатура за мен не е добре.
Така е.  Това малко прекалено ми идва.
И моята не яде в ежедневието (това е важното за мен) изброените неща, ама пък на училищната почерпка точно няма да се втилясваме, я. Иначе по принцип е хубаво, ако мнозинството мисли така здравословно.  Simple Smile

Жас, за амазона...
Скрит текст:
Ти бг доставка ли ползваш..., че на мен много скъпа ми се видя (20ина лв) или с посредник? И ако второто, колко е тогава в Англия доставката?

Тръгвам за Гушкан. Simple Smile

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 11:26 от Morena

# 404
Ей, ама нямате изчитане, сутрин отделям 5-10 мин. да вляза в темичката, но все са ми недостатъчни!

Благодаря Ви, за всичко, което споделяте- от полза ми е!

В класа на сина ми на 15, 16 ,17 септември имаше рожденици. Първият рожденик подари на всяко дете по едно малко картонче / розови за момичетата с лично нарисувано сърце, сини за момчетата с нарисувана звездичка/ Повлияни от тази идея и другите рожденици последваха този пример и това стана като традиция, а виждам,че и на децата им допада. Октомври ще е РД на Ангел, та приемам идеи за изработване на нещичко дребно и оригинално, забавно. Мисля, че съботите и неделите ще му е интересно да подготвя такива дребни подаръчета- тип изненадки. Но пък на мен не ми идва идейка какво да е, помагайте!

Общи условия

Активация на акаунт