ПЪРВИ клас - 1 тема

• 38 813
  • 737
  •   1
Отговори
# 465
И при нас става размяна на Стикис.
За пчелния прашец съм съгласна. Замества препарати с витамини и минерали, които може да са синтетични.

# 466
  • ГОре на черешата...
Сироп от бъз - най-добре домашен, не съм убедена, че в купешкия изобщо има бъз  Whistling. Сега има в изобилие по поляните, е, цапалак е малко, но си има хитрост - плодчетата се отделят най-добре с гребен. Ако някой иска, ще му дам рецептата.
Кой каза респивакс - прочетете добре инфото за него, поразпитайте - нож с две остриета са всички имуностимулатори, защото стимулират както здравите, така и атипичните клетки в организма.
Не давам нищо химическо - имаме си домашни плодове, ядем всеки ден + домашен мед и много качествено прясно и кисело мляко. Маргарин вкъщи не е влизал от години, само качествено краве масло, сиренето и кашкавалът също са такива и се ядат в огромни количества. Чипсове, газирано, купешки сладкиши - почти никога. Боледуват изключително рядко, обикновено хрема на крак, като за нея ако се сетя давам няколко дни вит. С, ако не - минава си сама за седмица  Laughing

Тук вали из ведро. В неделя ще има при нас лекоатлетически турнир, малкият се е записал в масовия старт, дано се оправи времето, че и мои ученици ще водя и ми е притеснено.

Докато пиша се върна батко му и му подари какво мислите - Стики - отдавна дудне за него, ама аз не чувам Twisted Evil. А добрият му батко му го купил с джобните си  от съученик.

# 467
  • на Мелмак
За тези Стиките - от снощи имам списък от ученичката , от какво имаме нужда  Wink , тя щяла да помогне с пазаруването , за да вземем стики  Laughing
За имунустимулантите - аз давам пчелен прашец единствено и основно от 3 години на децата , а от 2 г. не са боледували , тази година продължавам  Peace

# 468
Лидл е под блока ни и Калина има вече 7 стикита. Много си играе с тях и тя и брат и.

# 469
Споделете за пчелния прашец-откъде го набавяте и как дозирате.

# 470
  • София
Споделете за пчелния прашец-откъде го набавяте и как дозирате.

И мен това ме интересува. Вземали сме един път едно на топченца, това ли е пчелния прашец? Спомням си, че бе много гадно на вкус и така и го изхвърлихме.

Аз не давам имуностимуланти току тъй. Бъзът за мен е най-доброто.
Чудя се дали да не му давам и по 1 с.л. орехи с мед всеки ден. Медът ни е домашен и хубав.

Стикитата и в нас са на почит, мног си играят с тях. Но ние редовно пазаруваме в Лидл.

А тези ластични гривнички не са ли момичешка работа? Защото онзи ден нашия се прибира с една такава гривна на ръката, една негова приятелка му я дала и той сега искал да му купими на него да плете.

# 471
  • София
И аз ще бъда много благодарна за споделеното за пчелния прашец.   bouquet
Аз давам домашен сироп от бъз също.
catty m, аз мисля да давам по една лъжица орехи с мед и лимон.  Peace Гривнички и момченца на приятелки плетат, така че явно не са само момичешки.  Simple Smile

# 472
Всички плетат, че и аз включително, защото някои трябва да я научи хубаво да ги плете, че иначе се нервира, че не и се получават, докато се учеше от клипчета от нета. Научи и баща си и купихме вк. и стан за плетене малък+ластици и кукички. Преди това нововъдение плетяхме на щипка за пране. Тя ми показа номера. Whistling

# 473
аз не давам никакви изкуствени витамини-гледам да си ги набавя от плодовете
всеки ден пие лимонада-изстискан лимон, вода и мед и сутрин чай
в детската не е боледувал освен първа група, тогава изкара мононуклеоза(откъде я барна не знам), след нея естествено пневмония, но веднага след това го водих в планината за 10 дни и всеки ден разходки в студа-така се кали
мисля че децата вече имат имунитет, тези които са ходили на градина и няма да боледуват често
за гривните и моят син плете
между другото днес му позволих да си носи телефона( въпреки вътрешните ми терзания) и той сам се отказа

# 474
  • София
catty m не считам, че гривните са само за момичета. И ние като малки си плетяхме гривни, и момчетата също, но тогава ги правехме от конци за бродиране.
Пък и всичко това развива сръчността на ръцете. О, докато напиша и други са го казали.

Ученическата карта ни я дадоха в четвъртък, а от вчера е и с карта за градски транспорт, което много го зарадва.

Купила съм Sanostol за витамини и други добавки не давам на този етап.

# 475
Сироп от бъз - най-добре домашен, не съм убедена, че в купешкия изобщо има бъз  Whistling. Сега има в изобилие по поляните, е, цапалак е малко, но си има хитрост - плодчетата се отделят най-добре с гребен. Ако някой иска, ще му дам рецептата.

Сега може ли да се бере, поточно не е ли преминал. Може ли и рецептата.

А ние може да плетем само на пръсти. Много лесно и забавно. Тя изплете 5 гривни и и мина мерака.

# 476
  • Sofia
С ластиците за плетене от приятелка в Англия чувам, че всички се занимавали с тях.
И нас ни ластици, ни стикита или както там се наричали. В у-ще явно още ни ги е видяла щерката, пък всички магазини са ни далече и в Лидл понеже не пазаруваме обичайно, рядко ходим.

Пчелен прашец - https://www.google.bg/search?q=%D0%BF%D1%87%D0%B5%D0%BB%D0%BD%D0 … D1%88%D0%B5%D1%86

Аз давам домашен мед с орехи, домашен сироп от черен бъз и клеева тинктура. За пчелния прашец също съм се замислила, мама от край време ме врънка за него.
И аз не давам синтететични.
Още нищо не съм започнала.

Гушкан от сутринта пие чай - липа (от двора ни в Сандански), жълт кантарион (брахме си го от поляните край село Боснек, където обиаме да ходим на излет) и малко лайка, с мед и лимон и за сега е добре.  Simple Smile

# 477
  • ГОре на черешата...
Не, не е преминал - то си личи - плодчетата трябва да са лъскави и цели, а не изсъхнали.
Рецептата

# 478
  • София-Младост
Привет и от мен, времето за съжаление е непостоянно и влажно, в София вали цял ден Sad И силно се надявам да не пипне някоя гърлена настинка, че на него от гърлото всичко му тръгва.
Бъз съм виждала да продават на пазара, никога не съм правила сок...от бял бъз обичам, но черен...той не беше ли отровен в по-големи количества или бъркам  newsm78
Витамини...давам някакво детско сиропче мултивитаминно, плодове хапва, най-вече ябълки за момента.
Грозде например не яде...в стола вчера е имало за десерт и го върнал. Но рибата изял...каква риба го питам ви дадоха...ми не знам, но Сашо каза, че е сьомга  Mr. Green Никак не вярвам разбира се.
Гледам тези шишета за вода, дали някой е купувал подобни, да сподели..
http://www.ebay.co.uk/itm/550ml-BPA-Free-Cycle-Bike-Bicycle-Trav … sh=item2ecd094797
С училището иначе е наред, в началото му ставаше малко мъчно, но отмина и това Simple Smile
На болните-бързо оздравяване!

# 479
  • София
Прашец - http://www.flp.bg/bg/P_Bee-Pollen_bg.htm давах такъв, както и пчелно млецице....Имам истински /в смисъл непресован като хапчета/, от хора пчелари, взимали награди и въобще мед и пчелни продукти чудо, но така и предишните години не искаха да хапнат или вкусят млечицето и прашеца...А той е добре да се разтвори предната вечер в кисело мляко, за да може всичко добре да се усвой. Приема се сутрин на гладно......Затова взимах от горните, пресовани са...но също са толкова качествени. Тази година ще ги пробвам с продуктите на моите приятели пчеларите, ако не стане  пак ще поръчвам от горните, ...

Общи условия

Активация на акаунт