Рим-десета тема

• 74 195
  • 747
  •   1
Отговори
# 660
Bradley Cooper ,благодаря Sunglasses
А от Трастевере до Понте Милвио има ли транспорт около полунощ ?

# 661
би трябвало да има нощни автобуси

# 662
Здравейте, в сайта на Колизеума видях, че всяка първа неделя на месеца входът е безплатен. Исках да ви попитам дали някой от вас е ходил в такъв ден и има ли големи опашки? Или в такива дни има облекчен режим на влизане, при положение, че така или иначе пускат всички? Притеснението ми е да не ми излезе "през носа" този безплатен вход и да трябва да чакам с часове. Ако е така, то по-скоро е ще предпочета да си купя билети онлайн за друг ден и да избегна висенето.

# 663
  • софия
Опашките ще са огромни. Купете си билет онлайн. Вече е сезон и навсякъде ще е кошмар.
Това е от това, което съм чела тук. Моят опит е от март за безплатния ден за замъка, опашката се виеше около него, на моста не можеше човек да се размине от народ. Колизеумът е доста по-интересен, така че ще е ад.

# 664
Ще ходя в Рим в средата на май и понеже се чудя колко пари в брой да взема, искам да ви питам в ресторантите може ли да се плаща с кредитни карти? Предпочитам да не нося много пари в брой и повечето плащания да станат с карта. Купих билети за Ватикана още отсега, но се чудя дали да купувам и Рома-пасс, защото няма да пътуваме много с ГТ, метрото ще ни върши работа до всички точки, които съм набелязала.

# 665
Ще ходя в Рим в средата на май и понеже се чудя колко пари в брой да взема, искам да ви питам в ресторантите може ли да се плаща с кредитни карти? Предпочитам да не нося много пари в брой и повечето плащания да станат с карта. Купих билети за Ватикана още отсега, но се чудя дали да купувам и Рома-пасс, защото няма да пътуваме много с ГТ, метрото ще ни върши работа до всички точки, които съм набелязала.

Рома пас важи за цялата мрежа на градския транспорт, включително метрото в рамките на три дни. Макар че мен, ако питаш не толкова за транспорта, колкото това, че първите две забележителности са с безплатен вход за притежателите на Рома пас, за следващи обекти се ползва отстъпка и това, което за нас имаше най-съществено значение - отделния вход за Рома пас на Колизеума. Облекчението да минеш свободно до опашка от 200 човека на съседната каса е наистина голямо.  Peace

# 666
Благодаря, bubi  Hug

# 667
Не знам дали е писано тук, но от всички римски църкви, които разгледах, а те бяха много, включително св.Петър, най-се впечатлих от св. Игнацио - на 1 минута е от Пантеона по посока Виа Корсо - невероятен таван - цяла картина 3-4-5D!!!

# 668
Не знам дали е писано тук, но от всички римски църкви, които разгледах, а те бяха много, включително св.Петър, най-се впечатлих от св. Игнацио - на 1 минута е от Пантеона по посока Виа Корсо - невероятен таван - цяла картина 3-4-5D!!!

Подкрепям. Много красива църква, квартирата ни беше в съседната пресечка и няколко пъти се намъкнах да я разглеждам.  Simple Smile

# 669
Благодаря за отговора, shhhh...

# 670
Здравейте!
 Другата седмица заминавам за Рим и разбира се четох доста тук. Тъкмо мислех да закупя Roma Pass, но се зачетох в условията и в секция често задавани въпроси, където открих, че не е толкова изгодно. Имаш привилегия да прескочиш опашката само на първите два обекта, за другите пак трябва да чакаш и излиза по-скъпо. И НЕ включва Ватиканските музеи, както и транспорта от летището до Рим. Така че май ще измисля друг вариант. Като се прибера ще опиша пътуването в блога си.

# 671
Рома пас е карта, която е в сила само на територията на самия град Рим, транспортът до летището се води извънградски, а Ватикана се води самостоятелен град-държава и затова картата не важи за този вход. Но то изрично  посочено, че безплатни са само първите два входа на обекти, а всички останали са с намаление, така пише в условията. Не знам как става ясно, че излиза по-скъпо.  newsm78
За намалението на следващи обекти мога да потвърдя, защото посетихме една гостуваща експозиция на най-известните импресионисти, която се помещаваше точно на гърба на паметника на Виторио Емануил и действително цената за вход беше с по 2 евро по-малко.
Разбира се, ако не се посещават кой знае колко забележителности с платен вход и не се ползва градски транспорт, Рома пас може съвсем да не е необходима.  Peace

# 672
Да, за двата обекта го пише, но мислех че важи и за опашките на останалите обекти. А за градския транспорт 11 евро е за 3 дена за всички линии. За Колизеума отделно ако се запази онлайн, пак се прескача опашката, затова мисля, че не е толкова добър вариант Рома Пас. Иначе за Ватикана вече съм запазила, даже искаха дата и час на посещение. Нямам търпение вече!

# 673
Да, за двата обекта го пише, но мислех че важи и за опашките на останалите обекти. А за градския транспорт 11 евро е за 3 дена за всички линии. За Колизеума отделно ако се запази онлайн, пак се прескача опашката, затова мисля, че не е толкова добър вариант Рома Пас. Иначе за Ватикана вече съм запазила, даже искаха дата и час на посещение. Нямам търпение вече!

Влиза се с предимство и на други обекти. Но не на всички. ние сме се възползвали.

# 674
Аз също не съм купувала Рома Пас,хотелчето ни беше на метростанция,но сме пътували много малко с градски транспорт.Вървяхме по около 15-17 км.на ден и реално усетихме римската атмосфера,губехме се постоянно но имаше мн смях и забава из тесните улички.

Общи условия

Активация на акаунт