Рим-десета тема

• 74 191
  • 747
  •   1
Отговори
# 690
  • София
Здравейте, записвам се да следя темата, предстои ми кратка почивка в Рим (четири дни), преди круиз през септември. Вече  запазих апартамент и сега чакам с голямо нетърпение.

Последна редакция: вт, 28 апр 2015, 15:35 от insane

# 691
  • Veliko Tarnovo, Bulgaria
  Привет!
И ние сме на круиз септември и също мислим да посетим града за няколко дни.Мислим да резирвираме хотел около Термини,но първо да резервираме билетите дотам.Нямам търпение,а има цели 4месеца

# 692
Здравейте,
да споделя и моите впечатления от Вечния град. Невероятен поглед назад в историята.
За разлика от други големи европейски столици като Париж и Лондон, всички забележителности са в центъра на кратки разстояние и могат да се обходят пеш, което прави Рим изключително удобен за туризъм град. Рядко ползвахме метрото.

Всичко вече е казано, така че искам само да спомена някои забележителности, които ми направиха голямо впечатление:

1. Църквата S. Ignazio di Loyola - не е от най-известните и големи забележителности, но е може би най-красивата църква, в която съм влизала. Намира се точно до Пантеона и лесно може да се пропусне, понеже е между други сгради и липсва голям площад пред нея. Въпреки че не съм много религиозна, атмосферата вътре е изключително спокойна и въздействаща, понеже ходихме 2 пъти и двата пъти бяхме почти сами. Няма го туристическия наплив.

2.Гробницата в Базиликата Св. Петър във Ватикана - само когато застанете пред гроба на Св. Петър можете да усетите значимостта на това, което е пред вас. Входът за подземието е в Базиликата, като няма много табели и лесно може да се пропусне. Спират достъпа за гробницата около 17:00, така че гледайте да сте там по-рано.

3. Паркът, в който се намира Вила Медичи и Галерия Боргезе си заслужава определено, особено гледката към Пиаза дел Пополо. А ако е в слънчев ден в късния следобяд, когато слънцето залязва е безценна.

4. Площад Република е особено красив вечер. Заслужава си да се посети.

# 693
Здравейте,
 ние бяхме в края на Март, но не съм писала, а темата ми помогна много при подготовката за пътуването.
Рим е прекрасен! Heart Eyes
Имахме 6 нощувки, 4 дни включително и деня в който пристигнахме обикаляхме и разглеждахме, напълно достатъчни са, два дни след това се разхождахме безцелно, пиехме кафе всяка сутрин на Пантеона, точно до него правят най-хубавото кафе на света. Спахме в Хотел Вила Торлония http://www.hotelvillatorlonia.it/, в близост до метро спирка Поликлинико. Много сме доволни от хотела, препоръчвам го. Както се вижда не е много близо до центъра, но няколко пъти се прибрахме пеша, т.е. не е толкова далече. За Ватиканските музеи се бяхме уговорили с една българка екскурзоводка да ни разведе, разказа ни доста интересни неща. С нея влезнахме и в Базиликата. Качихме се и на купола. От четеното тук очаквах великото изкачване, а всъщност не беше нищо кой знае какво. Ще ви кажа само, че съм обездвижен човек, по цял ден стоя на бюро, от там в колата и вкъщи, там  в Базиликата ни беше втория ден от престоя и имах мускулна треска от предния ден и пак тези стълби изобщо не са толкова плашещи както си мислех. Отделно има места за почивка, така, че качвайте се смело, заслужава си! Горе като се качихме имаше едно момиче с патерици, направете си сметка колко е "морно". Гледката е неописуема! Има още няколко местенца с  прекрасна панорама. Другото е от замъка Сан Анжело- там бяхме по залез  Heart Eyes Другото е като се спуснете по една уличка зад Капитолинските музеи, и от хълма Авентино, където са портокаловите градини. От там се разходихме в Трастевере.
Кухнята е страхотна, любимата ми Simple Smile хранехме се вечер в заведение, през деня нещо на крак- пица, сандвич. В една уличка до Пантеона си купихме най-вкусната пица на кг. Килото беше 16 евро,  парчетата не бяха големи, но с много неща отгоре и съответно тяжаха 600 гр, като ни казах сметката мъжа ми се облещи, но си заслужаваха. Такава вкусотия не бях яла. Два пъти вечеряхме в ресторантче до Пантеона, изобщо май там ни беше хвърлен пъпа, около Пантеона  Laughing Направихме последния ден обяд в ресторантче на Кампо де Фиори. Много китно са наредени едно до друго там Simple Smile Едната вечер хапнахме в пицария Луци до Колизеума, беше много забавно и вкусно Simple Smile типикъл тратория Simple Smile
С две думи- ИСКАМ ПАК! Рим е омагьосващ, сещам се с носталгия, изкарахме меко казано великолепно, дано някой ден да се върна Heart Eyes

# 694
# 695
  • Вестерос
Малко късно , но се записвам при вас, ще ви изчета. Предстои ми 10-дневно гости в този великолепен град  Heart Eyes

# 696
Момичета, имам въпрос. Възможна мисия ли е да се стигне от площад Венеция до ватиканските музеи пеша. То че може, може Joy, но въпроса е колко би отнело на двама възрастни, свикнали да ходят на бърз ход. Благодаря предварително.

# 697
Момичета, имам въпрос. Възможна мисия ли е да се стигне от площад Венеция до ватиканските музеи пеша. То че може, може Joy, но въпроса е колко би отнело на двама възрастни, свикнали да ходят на бърз ход. Благодаря предварително.

разстоянието е 3 км
като спрете на 1-2 места за Gelato и кафе и сте там за 40 минути     Laughing

# 698
  • София
И е изключително приятна разходка, ние го направихме два пъти - много ни хареса такава разходка, двата пъти минахме по различни улички и беше супер, в приказки и зяпане разстоянието се взима без да се усети човек. Първият път беше като се прибирахме от Ватикана, и после от площад Венеция покрай Колизеума и накрая се прибрахме пеша, а апартамента ни беше близо до Сейнт Джовани ин Латерано:

# 699
Момичета, намерихме апартамент, до Термини е с много висок рейтинг в Трипа, изчетох всички коментари, никой не пише, че е шумно, ще видим, дано имаме късмет:)
Купих карти Омния, искам да питам можем ли с такива да посетим Колизеума, Платинум, Форума( четох, че ако купя билет само за там важи за два дни, с Омнията как е?)
Изобщо за ден може ли да се разгледат и трите места? Пише, че ползваме фаст лайн, ама има ли указания къде точно трябва да се редим?
Ватикана също е в списъка с места, които можем да посетим, доколкото разбрах и вила Боргезе, за там обаче трябва ли да напрвя предварителна резервация? А за Ватикана или Колизеума нужно ли е? Въпреки Омнията?
Много въпроси имам, и много объркано питам, дано ме разбрахте Crazy

# 700
Много, много благодаря за бързите отговори.  bouquet А най-вече за това, че ме удовлетворяват Joy Joy

# 701
Момичета, намерихме апартамент, до Термини е с много висок рейтинг в Трипа, изчетох всички коментари, никой не пише, че е шумно, ще видим, дано имаме късмет:)
Купих карти Омния, искам да питам можем ли с такива да посетим Колизеума, Платинум, Форума( четох, че ако купя билет само за там важи за два дни, с Омнията как е?)
Изобщо за ден може ли да се разгледат и трите места? Пише, че ползваме фаст лайн, ама има ли указания къде точно трябва да се редим?
Ватикана също е в списъка с места, които можем да посетим, доколкото разбрах и вила Боргезе, за там обаче трябва ли да напрвя предварителна резервация? А за Ватикана или Колизеума нужно ли е? Въпреки Омнията?
Много въпроси имам, и много объркано питам, дано ме разбрахте Crazy
Трите обекта ги разгледахме за около четири часа като това включваше и двадесет минути чакане на опашка за билети защото си ги купихме на място.Те са един след друг и не се губи време в пътуване

# 702
Рим е град на контрасти.
Хареса ми Древният и Ренесансовият Рим.
Но никак не ми хареса модерното представяне на града и обитателите му - наследници на богатата древна история на града.
Да ме прощавате, но тук е мръсно, с много отпадъци и гадни огромни контейнери по улиците, с мургави продавачи на почти всяка стъпка, които макар че не са нагли, са толкова много, че чак ти омръзва. Друг проблем е, че обществените тоалетни са доста нарядко и със съмнителна хигиена, което е неудобно за туриста. Почти навсякъде приемат само пари в брой. Обслужването в хотели и ресторанти търпи коментар и забележка. Прехваленият сладолед не се различава от този в България. Изключение прави домашно приготвеният сладолед, който се поднася в заведенията, но е и доста по-скъп. Кафето става, но не е по-добро от това в Германия. Пицата е много вкусна. Пастата - също. За Тирамису-то - само суперлативи. Вината са отлични. Ако в България имахме техните продукти, щяхме да приготвяме храна със същото, че даже и с по-добро качество.

# 703
  • Вестерос
Все едно написано от човекът, при който ще гостувам. Напълно съм съгласна, дори и да не съм ходила, от други познати с впечатления, но все пак- Рим си е Рим и реално аз отивам да видя история, а не модерното.

# 704
Прехваленият сладолед не се различава от този в България.  Кафето става, но не е по-добро от това в Германия.

глупости!    Laughing Joy

Общи условия

Активация на акаунт