За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 519
  • 732
  •   1
Отговори
# 105
Мрън Мрън...днес бяхме при алрголог, че Иво продължава да кашля без никакви други симптоми, гърло добре, гърди чисти, хрема няма. Пак ще си пием прахчетата за астма и след седмица пак при докторката да види дали ще включва и още някакво лекарство, за което пък трябвало да си купуваме нещо си наречено бейби инхалер(изглежда като уред за мъчения). Положителното е че каза че от прахчетата се укрепвала имунната система и щял по-малко да боледува. Ама ще я видим тая работа. Само едно ме притеснява да не се наложи да се разкарвам до здравната каса, че имаше някакво презаверяване на рецептурни книжки и не знам неговата дали е трябвало или не. Дано не се наложи да ходя до там да я заверявам за да може да му изпишат прахчетата по здравна каса.
Сега пък трябва да се разправям със старата ни педиатърка, защото в амбулаторните листи на децата някой ваксини липсват, а тези които са нанесени нямат серийните номера и докторката каза че неможе да ги запише в картона. Тук се оказва че детските картони още са актуални и за яслата май ще трябва, а без номерата на ваксините все едно не били сложени.  #Cussing out #2gunfire #Cussing out Дано поне в петък успея да запиша и Дария на кухня и поне с готвене на манджи да не се занимавам. И естествено за капак на всички тези чудни неща съм болна, кашлям и ме боли гърлото и днес като ходя при докторката ще я накарам и на мен нещо да изпише, че нещо кашлицата не ми харесва, а немога да си позволя да се разболявам.

Данаека според мен на Дени просто са му се събрали повечко емоции и затова е по превъзбуден. Ако продължава така може да му вземеш Дормикинд, на Иво му помогна да му притъпи нервите когато се роди Дария и му се събраха много промени в животеца. Нормално е да е по капризен и ревлив, все пак той усеща че нещо е станало колкото и да не му се показва или казва. А колкото до това дали да му казваш истината за баща му или не, според мен трябва да не го лъжеш, но да му казваш нещата съобразени с възрастта му. И по никакъв начин не се опитвай да му налагаш някакво мнение за баща му, той щом не е стока и детето скоро ще го разбере. Няма да се обади и да дойде за някое друго събитие за което детето ще го очаква и ще иска да дойде и само ще си изгради мнението за него. За сега според мен може да му кажеш само, че татко вече няма да живее с вас и ще дойде да го види когато може или нещо в този дух. Той още е много малък за по подробни обяснения. След време като започне да разбира повече и да пита повече ще обогатиш малко обяснението като му дадеш някой пример с родители на някое негово другарче и така.

# 106
ЧРД и тук на Маги  Hug
Да расте здрава, щастлива и да има едно прекрасно детство  Heart Eyes

Охххх Рошли ... направо не знам какво да кажа. Дано Иво се закрепи  Praynig
Колкото до вексините, те и на малкия не са нанесени всички в картона, но тук не го искат. Само здравната книжка искаха с нанесените там ваксини  newsm78

# 107
Честит рожден ден на Маги!   bouquet
Лина, честито! Лека бременност! Heart Eyes
Ариел, при вас как са нещата с таткото? Не се ли събрахте? Hug
Стефис, цели 8 зъба  Shocked какво е станало? Предполагам доста го е боляло милото  Hug

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 17:08 от eva_82

# 108
Фейт то това дето го дава Апостолова не е картон, то е едно листче и няма никаква стойност. А тук явно практиката от едно време с картоните е актуална или поне при тази лекарка, но си има като едно време детска здравен картон или нещо подобно и си е като картоните дето ние сме имали.
Реално не съм сигурна дали го искат за яслата, но лекарката спомена нещо по въпроса. Сега все пак ще звънна на Апостолова пък да видим дали ще се съгласи да извади номерата на ваксините. Ако не ще пробвам да убедя докторката да му ги запише така, защото тя реално в здравната му книжка ги е нанесла и се е подписала и ги е подпечатала така че би трябвало да си важат. Ще го измисля някак си.

# 109
  • shumen
Рошли,и тука важи това с картоните.Те са точно като нашите едновремешните.
Аз май наистина ще трябва да му взема Дормикинд на Дени,че не стига,че е нервен и цяла нощ не спа,ама и сега спа само час и е яко киселяк пак.Не знам какво ще го правя с тази негова разходка,че само това повтаря дори и насън.
Зори,да питам ти от кога започна да оставяш Ники да яде и спи в яслата,че на мен нещо лелките ми излизат с номера,че реве и няма да яде и спи сигурно,но от другата седмица им казвам,че го оставям там по цял ден,че вече яко ми писна.Днеска като го взех беше спокоен.

# 110
Честит рожден ден на Маги! Много здраве й пожелавам, безгрижно детство и бърза адаптация в яслата.
Данаека - първия ден стоя само 1 час, втория ден стоя от 10 до 12, но не е пожелал да яде. Третия ден вече беше обядвал, аз самосиндикално реших, че от другия ден ще си го водя и за закуска. Оставих го да спи на 9-тия ден.
Дени от кога тръгна на ясла.
Рошли - ако съм на твое място досега да съм се гръмнала

# 111
За ваксините- абсолютно е задължително да има номер на ваксината. И нашите не приемаха без номера и без картон. Благодарение на този картон тук, записаха ваксините на децата, защото на големите имунизационните са в БГ. Имам изпратени копия, но всичко трябваше да превеждам. Търсете си ги, за да нямате проблеми по-нататък.

Честит Рожден ден на Маги  Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes  bouquet Да бъде мноооооого здраво, щастливо и палаво дете и много да я слушат и да и угаждат

# 112
  • Пловдив
 newsm67 Честит 2 - ри рожден ден на Маги на мама Ънura
Желая и щасливо и безгрижно детство,да угрява с усмивка пътя на мама и тати,да е най- доброто дете,да се забавлява много и да се адаптира бързо в яслата.А в Неделя ли ще е кръщенката??? newsm78
Стефи той герой е твоя Никола,нека сега да му излязат здрави и красиви постояните зъби и вече без страх да посещава зъболекар.
Рошли никак не ти е леко,с двамата и дано и ти се оправиш бързо.Аз три месеца едвам издържах с двамата на главата си и сега Мишо като е вече на училище ми олекна.

# 113
Танева и аз с тая идея живеех, че Иво ще го вземат на ясла ама светлинката в края на тунела почти угасна днес като видях списъците с участващите в класирането и броя свободни места. А това е общо взето последното голямо класиране, после са освободени места едно две ако има.
Сега ми е едно леко депресирано ама пък Дария вече пораства и е по-мобилна и някак си по-лесно се гледат. Надявам се само да не почнат прекалено много да се карат, че тогава няма да ми издържат нервичките Simple Smile

Та в тоя ред на мисли да направя едно запитване сред вас. Тъй като Иво се води хронично болен с неалергична астма, та се чудя дали да се възползвам от това и да му мина едно ЛКК и да взема още една точка за яслата и да го приемат или ще дърпаме дявола за опашката. Защото той сега се е позакрепил и не боледува толкова и спазми не прави (да чукна на дърво) и все си мисля, че ако я взема тая точка, че е хронично болен ще вземе да стане по-зле.
Та вие какво мислите ?

# 114
  • shumen
Зори,Дени ходи от 15.09.на ясла,но понеже плачел,лелките още не са го пробвали дали ще обядва там.Иначе в 10.00 като им дават плод ядял,ама когато той си иска.Утре ще видя какво ще ми кажат като го взема,но мисля ако пак ми кажат така да не се съгласявам.Аз първата седмица го водих към 10,тази към 9.00 и към 11.30 го взимам.
Рошли и на теб не ти е лесно с две деца.Дано да вземат Ивчо на ясла,че да си починеш малко и ти.По въпроса ти-не мисля,че ще ти е в полза тази точка.

# 115
 newsm59 на Маги на мама Ън! Много да е здрава и щастлива , весела и игрива!
Данаека на първи октомври ще пускам Гергана. Утре ще ходя да давам материал за изследване. По въпроса с яслата ми се струва, че ще бъдем същата работа като вашата.
Рошли, ако бях на твое място щях да действам с документите.

# 116
  • shumen
Тета,не се настройвай предварително,че и Гери ще е така.Дени му се насъбра много и може и затова да е,а и той 2 години не се е отделял от мен.

# 117
Рошли - и аз бих действала с документите! Има много родители, които се възползват от тая схема и без децата да са болни. Няма да мислиш по този начин, че ще започне пак да прави спазми, ще си казваш, че и ти си човек и че това е по-добрия, по-здравословния вариант и за тримата. Все пак да гледаш 2 деца почти сама с малка разлика си е голямо предизвикателство.

# 118
Лина, а ти сега ще се връщаш ли на работа?

# 119
  • Бургас
Лина, а ти сега ще се връщаш ли на работа?

Да,мисля да се връщам. Скучно ми да стоя и нищо да не правя. Не шефа не съм казала още и не знам той какво мисли,де. Но,аз предпочитам да поработя.
При нас положението е много зле. Цвети не дава да я преобличам без значение по кое време на деня е. Не иска да излизаме на разходка. Мрънка,а понякога направо си плаче,докато не стигнем там за където сме тръгнали. Като стигнем и не е яслата се успокоява. Иначе сутрин мрънка от нас. В яслата се дере доакато я обувам. Вече не знам какво да я правя. Една приятелка ми препоръча есенциите на Бах,та сега ги поръчах да видим какво ще стане. Днес дойдоха и ще и дам като я взема на обяд. Даже довечера ще и нося дрешка да и леят куршум,защото товоа вече не ми се вижда нормално.

Общи условия

Активация на акаунт