За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 307
  • 732
  •   1
Отговори
# 525
taneva73 Мерсии! Подобно и на твоето момче!

Рошличка Заведи си го на детски уролог, ако си от София ще ти дам координати. И на мен не ми изглежда нормално.

# 526
  • Пловдив
Рошли не съм имала такъв проблем с Мишо,да не е свързано нещо с разболяването и Т.Дано не се окаже нещо сериозно.Да се оправя бързо Ивчо.
Мама зайка Благодаря!!!
Лина Клацида не е лош за пиене и дано бързо от него се оправи Цвети.
На нас се мъчат да пробият от долу двата кучешки и често през деня си мрънка и капризничи.Като я питам "боли ли те нещо",казва " Да" и показва едното зъбче.Още съм в чуденка да я пускам ли на ясла,че кашлицата не минава и не минава,а док.казва че е здрава.

# 527
Танева , правя ти едно предположение на база на изживения опит на Гери. Да вметна само, че те отново са в болница, утре ги изписват. Маги е с астматичен пристъп на алергична основа... Та да си дойдем на думата... Магито основно има бистри сополи и кашлица преди пристъпите си.  Тъй като чета, че Ива-Мария само кашля, дали наистина не е някаква алергия само... Прилича ми на точно такова нещо. Завеи я на алерголог на-добре... А щом се засилва в яслата, може да е нещо от там  newsm78

# 528
Здравейте, чета ви редовно, но нямам много време за включване. До скоро и Яна беше болна. Всички да оздравяват.
 Рошличка, едни мои познати ми описваха нещо подобно, но не знам дали е като на твоето детенце. Нарича се "хидроцеле" - това, което имаше тяхното дете. Децата се оперират от това общо взето на конвейр, поне така ми казаха. В смисъл често се среща. Ето линк.
http://www.urology.bg/bolesti-na-mujkata-polova-sistema/hydrocele/
Разбира се, може Ивчо да няма хидроцеле.

# 529
Рошли идея си нямам какво е това. Дано не е нещо сериозно  Hug
Танева, не знам какво да ти кажа за кашлицата. И Пламен беше все така, като спряха да ги извеждат навън- сопили и кашлица, която е като пристъп направо. Направи и алергичен ларингит, възстанови се, ходи 1 ден на ясла и през който се е появило усложнение- и на другият ден му поставиха диагноза пневмония. Още го държа вкъщи, но ще го пусна на ясла след като се закрепи добре. И според мен нещо ги дразни в тези ясли мъниците. Говорих с директорката на яслата, която Пламен посещава: с какво се чисти, пере, кога се проветрява и т.н. Предупредила съм я, че явно има фактор, който предизвиква тази кашлица, която е като пристъп  newsm78 Отговори ми се, че се чисти с таблетки, които се разтварят във вода (някакъв дезинфектант- на хлорна основа) и това според изискване на регионалната инспекция. Чаршафи, пижами и т.н. се перат с прах за пране  #Crazy Според мен тук ме поизлъга, но както и да е. Разреши ми да му нося от вкъщи пижама и комплект спално бельо. Директорката е предупредила, неговото креватче да не се почиства с дизенфектанта и ще видим след като тръгне отново на ясла, дали ще започнат веднага пак проблемите с кашлицата (пристъпите). На едно приятелче на Плами (с астма), майката ми разказва, как лелките и обяснили, как като влезе в спалното помещение, детето получава пристъп и кашля  newsm78 АКо наистина се окаже алергия, то Пламен няма да може да ходи нито на ясла, нито на градина  #Cussing out

# 530
Маги обаче все още не посещава ясла, при нея е от друго и го бъркат с пневмония или по-скоро й го слагат като диагноза, за да влезе в болница по най-скъпата пътека.... Сега я лекуват само с урбазон, без АБ и детето е добре вече, още на първия ден се подобри и почти е спряла да кашля...
Също подозирам, че Али прав някаква алергия... Появяват й се ужасни пъпки по тялото.... първо са червени, после се втвърдяват и стават мехурчета, пукат се и завяхват.... В яслата й се бяха появили две, дори за варицела ни пратиха на лекар, но не е. Сега отново й се появиха такива. първо една редичка под вртлето, после още няколко по краката. Отделно, че ми подхръква откъм гърлото и подкашля чат пат.... а е 10000% сега здрава, но ще видим... Сега пъпките завяхват, появят ли се нови, още в зародиш ще я водя на лекар. Само че не знам на дерматолог или директно на алерголог да я водя...

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 16:35 от Стаси_

# 531
Рошли, сина ми имаше подуто точно над тестиса , напипваше се нещо като голямо топче . Оказа се че е херния и често се случвало при момченцата.Появи му се когато беше на няколко месеца.Казаха че ще се скрие до годинката. И наистина  така стана, изчезна малко след като навърши годинка , вече бяхме насрочени за операция даже.Но може при вас да е друго, а не херния.Дано не е нещо сериозно.

# 532
  • shumen
Рошли,дано не е сериозно това при Иво.Аз знам,че херния при момченцата се появява,ако реват много.При брат ми така се появи в яслата и го оперираха на 2 годинки.
Поколоко,аз пижамка си нося от нас и си е вземам в петък за пране.Преди няколко седмици беше попаднала в тяхното пране и не знам с какво е бяха прали,но до вечерта Дени се изрина и според мен беше от нея.След това не е имало проблем.
Танева,и Дени още е с хрема и се чудя утре,ако педи каже,че е добре дали да го пусна на ясла или да изчакам да му изчезне и тогава.

# 533
Данаека, от личен опит ще си позволя да ти дам съвет. Не бързай да пускаш Дени на ясла. Вкъщи си и можеш да си позволиш да не го пускаш. Изчакай го да закрепни и да му минат сополите (до колкото е възможно), за да не стане така, че пак да се разболее. Целувки на Дени и дано се оправя бързо.

# 534
  • shumen
Поколоко,до края на другата седмица за съжаление ще трябва да го пусна,защото иначе ще подмине 10 дни,в който не е ходил и пак трябва да ходим при педи за бележка.
Ох,незнам какво ги правят в тия ясли децата,но сега си писах с една мама от другата група и те миналата седмица бяха с гнойна ангина,а от тази вечер са със Т и разстройство.

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 23:06 от danaeka

# 535
[bДанаека[/b] , като заведеш Дени със сополи на ясла и другите майки дали няма да си кажата за теб същото, каквото ти казваше преди няколко поста? Аз бележка взимам и за 2 дни отсъствие. А и не е тя най-големия ти проблем... като го пуснеш недоизлекуван ( сополите според мен са признак, че не е здрав! ) , ще ходиш пак при педи, недай Боже за нещо по-сериозно.....

# 536
  • shumen
Стаси,аз затова казвам,че още се чудя,но ще изчакам да видя как е и тогава ще реша.Аз бележка взимам и за по малко дни,но такава,че не е болен и че може да посещава ясла,а за тази,че не е ходил повече от 10 дни ми казаха,че е друга.Сега съм си още в нас и мога да си позволя да не го пусна,но започна ли работа не знам как ще се оправяме.
И в този ред на мисли да попитам колко време трябва да не е ходил,че да се пускат нови изследвания.

Последна редакция: нд, 09 ное 2014, 23:24 от danaeka

# 537
Аз подкрепям Стаси и мисля като нея. На Пламен от яслата му се изисква белешка от педи, дори и за 2 дена ако е бил болен. Не мисля, че е проблем една бележка. На нея пише, че детето е здраво. Вече колко белешки взимахме  ooooh! Сега като отсъства почти месец, пак педи ще му даде, а ако превиши месец да не е ходил, ще пиша бележка по семейни причини. Това са правилата при нас. Важното е детето да е добре и да е здраво. В момента нещата доведаха до там, че мога да си позволя да го гледам вкъщи докато укрепне добре. Колкото и да ми къса нервите в нас, най- рано на 17.11 ще го пусна на ясла. Хубва и усмихнат ден от нас! Всички болни да се оправят бързо  Hug
П.С. Най- мъчно ми е за Маги на мама ЪН. Дне с ще ги изпишат от болницата, но заболяването е такова, че ще има да се случват още пристъпи и  ooooh! Силно ги гушкам и целувам двете прекрсници и дано се закрепят без пристъпи за дълго време   bouquet

# 538
Днес ще го водя при педи да видим тя какво ще каже и сигуро ще даде аправлеие за уролог, тя поне е щедра на направления поне за сега. Иначе или е херния или хидроцеле или и двете, защото и при двете няма болка и няма как да преценя. А според баща му нищо му нямало ама според мен не е нормално да му е подуто покрай единия тестис, а другия да си е наред.
Данаека за бележките и изследванията всяка ясла си има свои правила и трябва да питаш във вашата как стоят нещата. При нас винаги искат бележка че е зраво детето преди да гопуснат на ясла, а май ако го е нямало повече от две седмици бележка, че не е контактно, а за цял месец едните чревни изследвания.
Иначе само заради една бележка и аз не бих пуснала детето със сополи. Аз Иво го спрях само заради сополите въпреки че в яслата ми казаха, че няма проблем да си го пусна ама аз предпочетох да си остане в нас и по-добре че сега пак пие една аптека лекарства, но поне е без антибиотик, а само на бисептол.
А сега да споделя моята малка радост и да благодаря на Поколоко за идеята. Нали Иво има проблеми със съня и се бях видяла в чудо, но вече 4 дена не се е будил през нощта да реве, а като се събуди просто идва сам на нашето легло, а ако спи при нас не се буди. Вече две седмици му давам по едно хапченце Седатиф около половин един час преди лягане и преди няколко дена вече започна да се усеща ефекта.

# 539
  • shumen
Рошли,кажи после какво е казала педи.
За бележките и при нас е така,но за изследванията трябва да питам.
Аз също ще го водя при педи към 11.00 часа и да видим какво ще каже.Поразмислих и реших и да каже,че е добре да го оставя и тази седмица в нас,че да спрат напълно сополите.Днеска вече са жълти и носа му се отпуши и сега текат като река.

Общи условия

Активация на акаунт