За"подарък"тази есен, СЕПТЕМВРИйчето на ясли тръгва-нека пътят му да бъде лесен!

• 57 723
  • 732
  •   1
Отговори
# 255
  • Пловдив
Тета благодаря за съвета и споделеното.Баткото съм го оставяла на същата тази улица,но той ставаше и тичаше след мен.Докато Ива-Мария винаги тръгва в обратна посока на моята и като я подгоня тича много бързо.За това и не мога да си помисля да я оставям,и без друго я загубих онзи ден в мола,та добрече не стана беля.Хубавото е че вашата история е със щастлив край.
Жалко обаче че така са стресира ли Гери още на втория ден.Дано свикне и започне да ходи с желание.Аз съм падала от висока пързалка,бях първи клас и го помня и за това не я оставям сама да се пързаля.А тя напоследък много се кефи да се спуска по корем и слава богу че с краката ,а не с главата на долу.Истината е че нямам никакви кремове в къщи за такива случаи,понеже почти не ми се е налагало да използвам.
Данаека да се оправя бързо Дени,напомня ми как двама души стискахме Мишо и го наливахме с АБ,а той го плюеше,трудно се гледа болно дете,когато не иска да си пие лекарствата.
Ива-Мария също се влачи с малко сополи,но не постоянно и мисля че ще успеем с хомеопатията да овладеем положението,и при Мишо е същата история,но той и по малко кашля.Днес отвориха вратата на групичката и си хукна сама,отиде седна на диванчето при другите деца,спокойна,похвалиха ми я че докато сложат другите на куко,тя тичала взимала си куко и свалала си гащите и сядала да пикае.На масичките за храна сядала с децата и се храни и на закуска и на обед вече.Днес заспа пред блока в количката в 12 и 30ч.и въобще не се събуди докато я съблека и сложа в кошарата,но вече се пробужда,стига и един час сън.
П.П. - то имала зор,голяма нужда на кукото,та я сложих отново ,да видим ще поспи ли още.Не заспа повече.Иначе от 2-3 седмици съм я научила да идва при мен с разперени ръце и усмивка и ако се опита да свие усни на долу като Маша/понеже я имитира/,все повтарям къде ми е усмивката и тя започва да се усмихва.И така все се посрещаме ако влизам от другата стая,но така ме посреща и като я взимам от яслата.

# 256
  • shumen
Танева,благодаря.Днеска е добре,жизнен е,играе си,няма Т и ако е така ще се наложи утре да го пусна на ясла колкото и да ми се иска да изчакам до Понеделник,че ми се обадиха за интервю за работа за 10.00 часа,а няма да има кои да го гледа.
Зори,не се предавай.Дени е същия,но зора при него е докато влезе в групичката и после се успокоява.Дори вече яде и спи там,но да видим от утре след 2 дни вкъщи как ще е.

# 257
  • Пловдив
Човек да не се похвали че нещо е наред.И Ива-Мария тази вечер дигна Т 38,заспа още в 20ч.това не се е случвало досега.Дано само не е тежка нощта.Дадох Нурофен и ще видим как ще изкараме до сутринта.
Всички болни дечица да оздравяват бързо.
Ако някоя от Софийските мами иди на лекциите на форума за детското здраве в събота на 11.10.нека после сподели,най вече за темата как да подобрим имунитета на детето.

# 258
Здравейте Hug Чета ви от време на време, но и аз като Зори нямам кеф да пиша....
От работа вкъщи, чистене, готвене, детето, прането....абе..... #Crazy #Crazy #Crazy
Луда работа  smile3538 smile3538 smile3538 smile3537 smile3537 smile3537 smile3537 smile3537 #Splat smile3517 smile3517
Та, 3 дена Пламен е на ясла и днес отново е със сополи  #Cussing out #Cussing out #Cussing out #Cussing out Ще се гръмна значи.... Утре го пускам, баси....и в петък ще ходи, стига да не се появи друго... Значи аз очаквах да боледува, ма то това на нищо не прилича, в предвид, че моето не е от болнавите, цццццц. Както и да е, педи малко му намазах краката със сода и мас, лайка в носа му сложих, Назик кидс му пръснах....абе квот се сетих му дадох. Да видим утре как ще е. АКо не в петък един Каларгол и да се решава проблема с течащият нос. Интересното е, че историята се повтаря като предният път, Пламен киха и се появява сопол, видимо диша през устата и този път никакви хомеопатични, че накрая се стигна до АБ. Не знам какво да му дам друго  newsm78
Честит рожден ден на всички малки и големи на патерици! Живи и здрави да са и да следват мечтите в живота си  Hug nbirthday  Gift
На работа ще съм най- вероятно до края на октомври, после на дали ще има работа за мен  Sick Аз за какво се върнах де, то се раорихме от лекарствата купени през последният месец и ММ дето си взе болничен  newsm78
Зори и аз пускам, пускам Св-та, и никой не се обажда.....МАФИЯ...МАФИЯ...МАФИЯ....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

# 259
Човек да не се похвали че нещо е наред.И Ива-Мария тази вечер дигна Т 38,заспа още в 20ч.това не се е случвало досега.Дано само не е тежка нощта.Дадох Нурофен и ще видим как ще изкараме до сутринта.

И ние се присъединяваме  ooooh! Следобед вдигна Т, не висока и до сега не съм давала нищо ... но както казваш ... нощта е пред нас  Tired

Поколоко ... пробвай да сложиш чисто масло в нослето. Преди два, три дена така го пресяках малкия и поспряха  Hug

# 260
Охх, пак много болни  Sad оправяйте се бързо всички  Praynig
Фейт, Танева, Поколоко дано се закрепят децата  Hug Praynig

Аз пък днес видях, че единия от последните кътници на Тони е избил , три върха има даже  Crazy Може заради това да спи неспокойно, пък и днес ръцете са му цял ден в устата, чак и лиги му текат като на бебе  Crazy  Иначе е постоянно залепен за мен  ooooh! даже и при баба му не иска да стои като аз съм вкъщи , днес цял ден ми се стори като една седмица да се чудя какво да го забавлявам  Whistling Whistling

# 261
Фейт, как точно се приготв и третира маслото?

# 262
  • София
Зори и аз пускам, пускам Св-та, и никой не се обажда.....МАФИЯ...МАФИЯ...МАФИЯ....  #2gunfire #2gunfire #2gunfire #2gunfire

Пускайте и не се отчайвайте  Hug, аз от 01-ви съм на работа и съм много щастлива  Party.
 За болестите нямам думи и да си призная честно ме е страх да ви чета,че и без това съм филмирана и още повече се филмирам Shocked.  И ние не сме здрави само да отбележа.
 Относно обявите- пуснала съм 41 СВ-та и ми се обадиха от 5 места. Аз отидох на 3,а от второто ме харесаха и започнах. На прилична заплата съм в средно голяма фирма. Така,че момичета стискам палци по-бързо да си намерите и вие.
 Hug  bouquet

# 263
Фейт, как точно се приготв и третира маслото?

Никак ... просто взимаш малко от пакетчето и слагаш в ноздрите. Хубаво е да го смръкне назад  Crazy

# 264
Здравейте, момичета. Първо искам да пожелая бързо оздравяване на всички болнички  Praynig  Hug Нямам много време да пиша, че нали на 25-ти ще кумуваме и имаме задачки с булката  married

Маги ходи на ясла, от три дни вече спи там, вчера си е изяла всичко - да чукна на дърво вървят добре нещата.

Тета, аз имам един крем Хомеоплазмин на Боарон - в аптеката ми го препоръчаха точно за такива случаи, но не съм го отваряла още и не знам дали е ефикасен. Иначе, както и другите момичета, и аз не оставям Маги на повече от 2-3 крачки. Пробвала съм, но хич не й пука и тръгва на бегом в обратна посока, а ако набере преднина, изобщо не мога да я настигна.
Как мина интервюто?

# 265
  • Пловдив
Днес Т и е 37,1,казаха леко зачервено гърло без налепи,и естествено сополи.Ще се опитаме да се справим с Инфлуцид,витамин С и Виброцил.Дано успеем.Иначе си е жизнена,събу си пантофите,събу си чорапите и си прави каквото си иска,видимо нищо и няма.А за зъби не съм проверявала скоро,че не дава.

# 266
  • shumen
Фейт,Танева да се оправят скоро децата и повече никакви болести.
Аз днеска намерих кой да ми гледа детето и не съм го пускала на ясла и дори ходих на интервю за работа.До Понеделник ще се разбере кой са избрали,но се съмнявам малко да съм аз.Иначе от вчера е добре,не е вдигал Т,беснее в нас,и той като Ива Мария на Танева се събува,съблича си елека и прави каквото си иска.Не знам,но от както е тръгнал на ясла е станал голям инат и все се тръшка за нещо.Днеска сигурно докато го заведа да го гледат докато съм на интервю,блока ни чу,че излизаме.То не искаше да си облича якето,искаше със сандали да излиза и още куп неща,че и за мен ревеше и ви казвам направо пощурях.Не знам,но в Понеделник имам чувството,че пак ще реве като магаре докато влезе в яслата след цяла седмица във нас.

# 267
Благодаря момичета за споделените мазила, аз реших да я мажа с а-дерма. Докторката каза, че ставало. Не било дълбоко охлузването и щяла да се изхрани кожата бързо, без да остави белег. Наистина в момента охлузеното е на половина вече.

И ние се присъединяваме  ooooh! Следобед вдигна Т, не висока и до сега не съм давала нищо ... но както казваш ... нощта е пред нас  Tired

И ние да се присъединим като е тръгнало така. Три дена на ясла и вечерта температура. До края на седмицата ще се гледаме със сигурност двете. После от понеделник не знам. Мен ме взимат на старата работа, само че на по-различна длъжност. Уж за да ми е по-спокойно и да имам повече време за дребна, дано наистина да е така. Иначе ходих и на интервюто, но нещо не ме накефи офертата и собственика на фирмата , та го отбих на бързо. В сравнение с моя шеф този направо искаше да ме върне в първи клас , хем с работата ,хем с парите. И така днес сме на преглед да видят какво ѝ е на Гергана. Яд ме е, защото вчера бяхме на хомеопатия, нищо ѝ нямаше и вечерта само за три часа и се запуши носа, взе да хърка и да вдига температура. За сега сама се бори с Т , ама да видим дали и занапред ще се справи. Относно яслата вчерашния ден не беше зле. Влезе, като при влизането леко се размрънка. После се е сещала и от време на време е плакала. голям проблем е обаче храненето, както си го и очаквах. Карат я там да сяда на столчето до масичката за да яде , а тя се дърпала и винаги започвала да плаче и да пищи. И така нищо не е яла. Дори не можели да я сложат да седне. Правят ми забележки, да я уча, но и в къщи положението е подобно. Предполагам, че ако ходи често на ясла за месец ще свикне, ама учителките дето се вика искат веднага да стане.
 За оставането наистина сте прави. Забелязвам, че в последно време забивам яко. Снощи се усетих как я оставих качена  на стола да си мие ръцете, пък аз се обърнах да взема кърпата. Не знам какво ми е станало, ама определено върша подобни глупости доста на често.
 Бързо оздравяване на всички болни, а на останалите ни ясленчета искрено им се радвам как си хапват в групите. Дано и занапред така да им харесва.

# 268
  • shumen
Тета,дано се оправи скоро Гери.
Дени в началото не искаше да яде в яслата,но в последно време ми казваха,че си хапвал добре.Да видим сега от другата седмица как ще е,че в нас прави каквото си иска и яде когато той реши,че е гладен.

# 269
Да се оправят болничките!Тия ясли...не ми се мисли.Аз ходих до директорката,набавих нужните документи и Маги ще ходи след Нова година(поне за сега).

Записах и час за пулмолог,на 18-ти ще ходим,тресе ме,дано няма нищо сериозно и не я тъпчат с тежки препарати.

Общи условия

Активация на акаунт