КРУИЗИ /тема 4/

• 67 778
  • 759
  •   1
Отговори
# 135
На скоро се върнах от круиз, купих на промоция от USIT още пролетта, а круиза беше есента, пътувах с МСЦ на кораб Лирика. Той е един от първите им кораби, не е от най-големите но всичко на него беше супер, плаването беше удоволствие, както и посетените места. Цялото пътуване беше невероятно преживяване и горещо го препоръчвам на всеки!

# 136
  • София
Пак някви псевдо 2 в 1, но пък на някой може да му харесат:
http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4565&lang=1
http://contitrans-m.com/index.php?m=896&id_cruiz=4566&lang=1

# 137
Смърфиетка, благодаря, много полезна ми беше информацията ти...  bouquet

Колкото до корабите, от гледани снимки и материали на различни компании - Коста са по-луксозни, но на МСЦ са по-големи корабите... Сравнявам кораби построени долу-горе по едно и също време... И цените при МСЦ са с една идея по-ниски за еднакви дестинации... Това е мое проучване от миналата година...

# 138
  • София
Блед, както винаги постовете ти са интересни. На теб ти остава много малко до качването на кораба 10дни, а на мен 27, нямам търпение.
Алюр е един от корабите, които са в списъка ми и дай Боже да се кача.
Гредам различни снимки и се чудя на МСЧ корабите по луксозни ли са от тези на Коста или така ми се струва

На всички ни остава малко до круизите…А на Алюре съм сигурна, че ще се качиш много скоро. В момента цените за Европа са много високи, но сигурно ще паднат. Като си представя какви цени имахме на Карибите, не знам какво да мисля.

Относно разликата в корабите, аз не мисля за това въобще, важен е круиза, настроението и самото пътуване.
Ето вижте мнението на Alex_9, за което и благодаря.
Лирика е кораб от 2003 г., а тя си е изкарала супер, ние също на него.
Както казах първите 4 кораба на MSC, Armonia/2001/, Sinfonia/2002/, Lirica/2003/, Opera/2004/ ще бъдат напълно реновирани и увеличени.
Невиждан ремонт… Първият, Армония почти е готов и ще тръгне към Канарите.
Корабите на Коста, макар близки са доста различни, политика, стратегия, интериор и т.н. Но това е хубавото, нека има разлика, иначе ще е скучно.

И сега да си почешаме малко езиците с както казва triffy, псевдо промоцията.
Хайде, стига де, казах, че можем да смятаме, сега казвам, че и виждаме…
Не разбирам, 2 в 1, за кафе ли става въпрос или за круиз.
Това аз го оприличавам с 1 минус 2, и ще кажа защо.
Това, което ни се предлага е парче от непродадени круизи и сигурно ще останат такива.
Първо никога няма да се дигна да отида до Генуа, за да сляза после в Истанбул.
Цената, 159 евро за най-ниския клас, но плюс 260 евро двете такси ??? = 419 евро/ 5 нощувки, 84 евро/ден/двама.
Защо го казвам, вижте сега….
Целият круиз е това:

И сега забележете, този круиз се предлага на чуждия пазар/целият-11 нощувки/ на цена  199 евро+130 такси/на човек/ = 658 евро/двама/ ???
Скрит текст:
                          199€ +130€ tasse  /-83%/

PORT   ARRIVE     DEPART
         Genoa, Italy
   5:00pm
         Rome (Civitavecchia), Italy
7:00am   5:00pm
         At Sea      
         Crete (Heraklion), Greece
2:00pm   7:00pm
         Athens (Piraeus), Greece
7:30am   2:30pm
         Istanbul, Turkey
1:00pm   
         Istanbul, Turkey
   4:00pm
         At Sea      
         Valletta, Malta
2:00pm   8:00pm
         Messina, Sicily, Italy
8:00am   6:00pm
         At Sea      
         Genoa, Italy
9:00am   
Това прави, точно 60 евро/ден/двама.
Каква стана тя, няма промоция 2 в 1, няма лъжа…
Ха сега да ходим да си купим промоционалното парченце от нашите агенции, да ни е честито !!
Знам, че този форум е толкова известен и популярен, че се чете от всички тях.
Разбирам, че ако не можете да ни предложите подобни оферти, то поне не ни пробутвайте трохи и парчета, уж промоционални круизи !!!
Ами прочетете малко и вижте какви промоции се предлагат по света.
Не само ниски цени за круиз, безплатни полети и хотели, пакети, борден кредит и какво ли не…

Поздрави от Италия ТУК
  bouquet

# 139
Bled e права, че това са псевдо-топ оферти.. Но все пак са по-евтини, отколкото нормален круиз.. Лошото е, че тези промоции са ласт-момент, плащаш сега и тръгваш до месец-два.. Не всеки може да се възползва.  Първо да чака до последния момент и да рискува дали ще излезат промоции или не.. Второ не всеки може да вземе отпуска когато си реши, в повечето фирми отпуските се планират някъде в началото на годината...Поне тук е така... Ако аз евентуално мога да взема отпуска,  мъжа ми може да не може.. Или да няма кой да гледа децата точно тогава... Много е сложно.. Иначе и аз искам да се възползвам от такива цени, само като си помисля, че първия ни круиз излизаше тотал със всички разходи по 100евро на човек на ден. .... Така че, нека да има повече такива топ-оферти, не само ласт-момент, а по всяко време на годината и за всички дестинации.  Крайно време е круизите до станат по-евтини и оттам и по-популярни като вид ваканция... Peace

# 140
  • Sofia
Запис и от мен  wavey

# 141
Ние резервирахме от пролетта за есента. Сметката се натоварва от различни фактори, пътя до точката на тръгване, таксите на борда, човек все му се иска да пие по едно вино там, после като спира на местата си трябват пари, така че круиза не е направено за евтино изживяване, а за силно и впечатляващо в умерен бюджет. 

# 142
  • sofia
по 100 евро на ден се харчат, като слезнеш на пристанище без да купуваш нищо, само за разходки

# 143
по 100 евро на ден се харчат, като слезнеш на пристанище без да купуваш нищо, само за разходки

Предполагам зависи от дестинацията и от личните предпочитания, ние бяхме по Средиземноморието, спирахме в европейски градове, хапвали сме, сядали сме, входове по  музей плащахме но 100 евро трудно се достигат. Ако се ползват организираните екскурзии от кораба, те са от 40 и нагоре евро и не всяка си струва.

# 144
  • sofia

Предполагам зависи от дестинацията и от личните предпочитания, ние бяхме по Средиземноморието, спирахме в европейски градове, хапвали сме, сядали сме, входове по  музей плащахме но 100 евро трудно се достигат. Ако се ползват организираните екскурзии от кораба, те са от 40 и нагоре евро и не всяка си струва.
За Средиземноморски круиз говоря и то без нито една екскурзия да сме ползвали или такси. Просто парите летат, дори по ресторанти рядко сядахме(но от улиците си купувахме доста сандвичи и сладкочи), но пък програмата така я бях нагъчкала. В Италия за влакове отиват пари доста, в Рим само да стигнеш и да се върнеш са 20Е и билети за метрото и входове....
Но пък си заслужава всяка стотинка.
Сега сме придвидили 100Е на ден, а ако остане за подаръци

# 145
Тези 100 евро на човек на ден, за които писах са само за круиза и включваха транфер Nice-Savona и два пакета All Inclusive за напитките... Без самолетни билети и хотели... Отделно имахме корабни екскурзии,  които всъщност бяха най-големия разход, но други пари по пристанища не сме давали. Дългите ни корабни екскурзии по 8-9 часо бяха с включен обяд, а при късите по 4-5 часа - се хранихме на кораба. Пари се даваха само за сувенири, подаръци и някое друго кафе или вода... Така че, пари по пристанищата не сме харчили... Е в безмитните магазини сме си купували някои неща.. Stop На кораба също не сме давали много пари, но само снимките ни с капитана и партитата бяха към 100 евро.. Mr. Green  Така че парите си вървят.... Но пък да отидеш и да не опиташ от всичко по малко, някак не върви... Само не знам като решим да вземаме и децата какви сметки ще плащаме... Joy

# 146
Здравейте! И аз като отявлена пътешественичка се присъединявам към вас. Пътувам доста, но на круиз съм била само веднъж преди 2 години /септември 2012/. Пътувахме из Западно Средиземноморие с кораб Фантазия на MSC - нов, модерен и луксозен кораб с изключително обслужване и много забавления. Препоръчвам ви го от все сърце.
В пост на Блед видях, че някои от вас резервират круиз през чужди сайтове, където често е по-евтино и има по-добри промоции отколкото в българските сайтове. Моля да ми дадете линкове към такива чужди сайтове.

# 147
Момичета някакви ветни иновогодишни и кратки круизи,че ще съм с детето ?

# 148
  • sofia
аз 100Е за двама визирам(по 50Е на човек)

# 149
Веднага в новата тема. Благодаря, Блед!
Та така, дами, да ви питам нещо.
Понеже искаме да вземем круиз, който приключва в Атина - Пиреус, та се чудим, има ли там някъде, на пристанището място, където да си заключим багажа и да се разходим до Атина?
Мислим да вземем автобус до БГ, четох, че има такъв, който тръгва от пристанището в Пиреус до София, обаче не зная къде? Някой може ли да ми помогне да ми каже дали е на удобно място - корабът ще пристигне сутринта в 7 ч., а автобусът тръгва в 17 ч. след обяда, та искахме да се разходим до Атина, дали ще имаме време и пак, къде да оставим багажа?
Благодаря ви предварително!   bouquet

Всеки ден има автобус сутрин и вечер от Атина/Пирея за България на фирмата Tourist Service - две години подред пътувам с тях до Атина и съм много доволна (нови чисти авотобуси с телевизор на всяка седалка, не закъсняват и спират за почивки, цената на билета също е ок, има намаление до 26 г.). Аз обаче слизам на друга спирка в Атина и не знам къде точно спират на пристанището, но ако се обадиш на фирмата, те ще ти обяснят (имат офиси на автогарите в Пловдив и София). За място за багаж също не мога да те посъветвам, но знам, че близо до пристанището може да хванете туристически автобус и да обиколите града. Иначе задръстванията са доста големи и ако тръгнете да търсите транспорт може да се забавите. С откритите автобуси ако не друго, поне може да поразгледате града и да слезете на централния площад пред парламента или да отидете директно до Акропола (миналата година нямаше входна такса). Надявам се да съм била полезна поне малко и желая приятен круиз!  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт