КРУИЗИ /тема 4/

• 67 780
  • 759
  •   1
Отговори
# 120
  • sofia
и на мен много ми харесаха снимките, атмосферата изглежда много купонджийска, а пражовете безкрайни

# 121
Страхотни снимки Смърфиетка!  bouquet

# 122
  • Пловдив
СМърфи,  уникални! Направо приказка! А хотела Атлантис е класика,  май и в Турция направиха с такъв дизайн, но този аквариум надали могат да копират.... Страхотно! !!!

# 123
  • София
Блед, имате време за кораба, защо ти е да бързаш:)

Такова бързане пожелавам на всеки, страхотно пътуване правим в момента. Ето ТУК

Смърфиетка добре дошла, страхотно нали...и снимките са супер, стягай се за по-дълго пътуване.

На всички, които предстои круиз, желая прекрасни преживявания, страхотно време и никакво вълнение.    bouquet

# 124
Moмичета (най-вече Блед и Смърфиетка и всички пътували до там), имам въпрос... Някой плавал ли е от Европа с кораб до Америка и обратно (само круиз, без полети).... Ако вземем круиз от UK до Америка, как става ваденето на визи и къде? Круизната компания дали може да съдейства или да ни извади визи? Сметнах, че е по изгодно с круиз до там, отколкото да вземам круиз и отделно самолетни билети... Освен това има круизи с вклучени самолетни билети UK-USA. Цената на такъв круиз за 14 дни е около 1000 паунда на човек, с полет от Бирмингам, а обратния до Лондон... Притесняват ме само визите... Да не би да не ни дадат, че живеем в момента и в чужбина... newsm78
Иначе много искаме с ММ следващия ни круиз да бъде до/от Маями например.... Peace
Моля всички плавали до там или района да споделят как са си оправили документите и какво точно е нужно... Благодаря...  bouquet

# 125
  • sofia
От тук се издават визите. Аз ако не бяха те...

# 126
Във всички документи, които получихме, пишеше с две думи, че ние си отговаряме за визите тоест компанията не ти вади нищо. Трябва да си кандидаствате по каналния ред за туристическа виза. Кандидастването е онлайн, но се прави интервю в посолството. Нашите визи са вадени тук, но ако сте в Европа, не знам дали не трябва да кандидаствате в посолството в БГ.

Скрит текст:
Това е темата за визите:
http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=765015.135;topicrefid=20

# 127
  • София
Moмичета (най-вече Блед и Смърфиетка и всички пътували до там), имам въпрос... Някой плавал ли е от Европа с кораб до Америка и обратно (само круиз, без полети).... Ако вземем круиз от UK до Америка, как става ваденето на визи и къде? Круизната компания дали може да съдейства или да ни извади визи? Сметнах, че е по изгодно с круиз до там, отколкото да вземам круиз и отделно самолетни билети... Освен това има круизи с вклучени самолетни билети UK-USA. Цената на такъв круиз за 14 дни е около 1000 паунда на човек, с полет от Бирмингам, а обратния до Лондон... Притесняват ме само визите... Да не би да не ни дадат, че живеем в момента и в чужбина... newsm78
Иначе много искаме с ММ следващия ни круиз да бъде до/от Маями например.... Peace
Моля всички плавали до там или района да споделят как са си оправили документите и какво точно е нужно... Благодаря...  bouquet

lunna pateka
Да, плавали сме и то във всички варианти.
Отиване-кораб, връщане-самолет.
Отиване-самолет, връщане-кораб.
Отиване и връщане-самолет.
Отиване и връщане-кораб.
Последния вариант е страхотен, но може да се направи само с Queen Mary. В много редки случай с друг кораб, миналата година имаше такъв.
Използвам случая да ви кажа една невероятна оферта, точно за това.

Скрит текст:
7 nights on Cunard's Queen Mary 2
Go  Dec 15-22, 2014
Category: DC
Cabin Type: Balcony guarantee (possible obstructed view)
Cruise Fare:
Government Taxes:   Guest 1
$599.00
$63.52
Guest 2
$599.00
$63.52
Per Person Total:   $662.52
$662.52
Cabin Total:   $1325.04
Euro   1,035.35
    Free $300.00 onboard credit included with your cabin

7 nights on Cunard's Queen Mary 2
Return  Jan 3-10, 2015
Category: BD
Cabin Type: Balcony guarantee (possible obstructed view)
   Cruise Fare:
Government Taxes:   Guest 1
$599.00
$51.24
Guest 2
$599.00
$51.24
Per Person Total:   $650.24
$650.24
Cabin Total:   $1300.48
Euro   1,016.16
Free $300.00 onboard credit included with your cabin
Тези цени са уникално ниски, такива до сега не съм виждала. Но сигурно всеки момент ще се променят. 
Забележете, става въпрос за каюта с балкон и Борден кредит 300$. Което моментално сваля цената с още 235 евро на посока, така или иначе се харчат на кораба.
Времето е много удобно за една невероятна Нова Година в САЩ.
Тази възможност е много рядка, и човек трябва сериозно да се замисли, мисля и аз.
Пътечка ми напомни, благодаря.
Не можем да правим аналог, между подобно пътуване и пътуване със самолет. В случая имаме 14 дни луксозно пътуване, при което повечето неща са включени в цената.
Със самолет имаме едно денонощие умора, нерви и малко храна. Всичко е въпрос на време, да кажем, че парите са еднакви за коренно различни неща.
Визите, Смърфиетка го е казала…
Момичета изкарайте ги тези визи, това ще ви даде възможност да не мислите по този въпрос 10 години/най-често/ и да си пътувате на воля. Вижте горната възможност, решаваш и тръгваш. Погледнато реално при един 14 дневен круиз в Европа, могат да се похарчат много повече средства.
Круизната компания не може да съдейства за USA виза. Но самите круизи могат, резервации, пътувания и т.н.
Посолството препоръчва:
Скрит текст:
Мога ли да кандидатствам за американска виза в София, ако съм български гражданин и понастоящем живея и/или работя в друга държава?
Да. Всеки, който се намира физически в България, може да кандидатства за виза в Посолството. Все пак, трябва да имате предвид, че консулът, който провежда интервюто, не е запознат с местните условия в другите държави, поради което ще Ви е по-трудно да докажете квалификацията си за виза тук, отколкото ако кандидатствате в държавата, в която живеете.
Ако пребивавате в друга държава, препоръчваме  да кандидатствате в Посолството или Консулската служба в тази държава. Подробен списък можете да намерите  на сайта на Държавния департамент http://www.usembassy.gov/europe.html (посолства, консулства и дипломатически мисии).
Дори ако кандидатът отговаря на условията за виза, може да има забавяне при обработката й, което да варира от няколко дни до няколко месеца. Ето защо, трябва да вземете под внимание, дали ще присъствате в България достатъчно дълго време до приключване на процеса по обработка на визата.
Пътечка, това е …
Да, има круизи с включен полет, най-вече от Англия, може да се ползва и този вариант.
Относно круизите от Маями и Форт Лодърдейл/препоръчвам/, знаеш имаме такива доста и като дойде времето съм насреща.

Има още много нови неща, които излизат непрекъснато, но пусто време...
Но не мога да не ви споделя, че Allure of the Seas - Royal Caribbean, цялото лято, от май до октомври 2015, ще бъде в Европа...
СНИМКИ
  bouquet

# 128
  • sofia
Блед, както винаги постовете ти са интересни. На теб ти остава много малко до качването на кораба 10дни, а на мен 27, нямам търпение.
Алюр е един от корабите, които са в списъка ми и дай Боже да се кача.
Гредам различни снимки и се чудя на МСЧ корабите по луксозни ли са от тези на Коста или така ми се струва

# 129
  • Варна
Гредам различни снимки и се чудя на МСЦ корабите по луксозни ли са от тези на Коста или така ми се струва

Долу горе еднаква или по скоро обратното.Строени са в едни и същи корабостроителници , по сходни проекти от едни и същи конструктори.

# 130
Благодаря за инфото, момичета... Ще ходим май в БГ посолството в Брюксел да питаме за американски визи... Peace Ама нещо ме е страх дали ще ни дадат, а как да запазваме круиза като не се знае дали ще имаме визи...  От друга страна на  интервюто е хубаво да носим документи за резерверан круиз.. newsm78  ooooh!
Иначе круиз лесно ще намерим от UK, има изгодни до Маями или до Карибите.. Ние същите пари похарчихме за круиз в Средиземно море....  Mr. Green
Иначе и аз броя дните, остават още 1 месец и половина някъде...И нямам вече търпение.... Grinning

# 131
Не вярвам в бг посолството да ви помогнат с инфо, все пак става въпрос за друга суверенна държава. По-добре питайте в американското посолство дали може да кандидатсвате там. Ако имате легално основание да живеете с друга страна, почти съм сигурна, че може да кандидаствате за виза в тази страна. Ние така кандидаствахме, описала съм в темата за визите.

# 132
Значи да кандидатстваме не в БГ посолството в Белгия, а в Американското посолство в Белгия, така ли?  Имаме 5-годишни карти да живеем и работим в Белгия...Не съм много наясно с процедурите, май ще питам първо в нашето посолство да ми кажат какъв е реда на кандидатстване...
Смърфиетка, а какви документи ще е необходимо да вадим и да показваме за визите, четох за банкови сметки, имоти и т.н... Ама ние тук нямаме такива, освен банкови сметки където си получаваме заплатите.. Имоти може би дали имаме в БГ? Роднини в Америка добре ли е да имаме или не? Гаранции от такива роднини с предимство ли е?

# 133
Прочети темата за американските визи, която ти посочих в предния ми пост.

Скрит текст:
Няма как да кандидастваш за американска виза в българското посолство. Кандидатсваш за американска виза в американското посолство. Почти съм убедена, че от българското посолтсво няма да ти дадат дори и информация. Ето ти линк към американското посолство в Брюксел: http://belgium.usembassy.gov/visas/visas.html Тук пише всичко. Прочети го внимателно, ако имаш още въпроси в дясно е мейлът, на който да ги изпратиш.

Кандидаства се онлайн, като се качва снимка (има изисквания), попълва се въпросник и се плаща таксата за виза. Може да се кандидаства като семейството. След като се завърши онлайн кандидастването, онлайн се избират дата и час за интервюто. Когато се кандидаства за тур.виза е добре да се носят резервации на самолетни билети, хотели и т.н. Идеята е да се докаже, че не сте потенциални имигранти. Ако имате роднини там и няма да отсядате на хотел, ще ви трябва техния адрес, за да го посочите при кандидастването. Също така май трябва и покана от тях.
Ние не носихме никакви, ама абсолютно никакви документи с нас, освен паспортите. Тук сме със статут на експатриати, което явно беше абсолютно достатъчно на посолството. По мое мнение, след като имате договор за работа в Брюксел, трябва да кандидаствате в американското посолство там. Може би ще трябва да си носите и договорите и извлечение от местната банка, че там си получавате заплатите. Също и бележка от работодателя, че имате договор и т.н. Като цяло самият въпросник е толкова подробен, че тази информация така или иначе ще сте я написали, но все пак ще искат да я видят и като официален документ.

Последна редакция: чт, 23 окт 2014, 07:14 от Смърфиетка

# 134
Блед, както винаги постовете ти са интересни. На теб ти остава много малко до качването на кораба 10дни, а на мен 27, нямам търпение.
Алюр е един от корабите, които са в списъка ми и дай Боже да се кача.
Гредам различни снимки и се чудя на МСЧ корабите по луксозни ли са от тези на Коста или така ми се струва
О т инфото ,което имам и от агеенциите ,които сме ползвали на Коста са една идея по-луксозни ,но пак зависи и конкретно кои кораби сравняваш.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт