КРУИЗИ /тема 4/

• 67 591
  • 759
  •   1
Отговори
# 405
Здравейте, да има някой който планува круиз Източно–Западно Средиземноморие за Великден през пролетната ваканция?
Да обменим информация, оферти....!
Какво ще кажете за тези?

http://www.aviata.bg/searchcruises.aspx?destination=0&compan … 015&lasting=0

http://crusit.bg/%D0%BA%D1%80%D1%83%D0%B8%D0%B7%D0%B8/%D0%BF%D1% … =all&escape=1

През февруари повечето български фирми пускат 96-часова разпродажба на круизи, ние така сме запазвали, в момента цените не ми се струват много изгодни, а момичетата, които ги резервират от чужди сайтове, намират и много по-намалени оферти. За Louise/Olympia до Гърция и аз съм се чудела, но според мен не си струват 300+ евро за такъв тип кораб, при положение, че за същите пари може да се пътува с MSC например. Ако искаш изчакай или се порови в чуждите сайтове за намалени цени, на първа страница има много линкове на различни езици Wink

благодаря, а кога са тези разпродажби?

# 406
Момичета, нашия круиз наближава, а аз още съм доникъде с информацията. Все си мислех че имам много време, а сега вече мисля, че няма да ми стигне. Всичко е купено-сам. билети, хотели за преди и след круиза, билети за влака , но не съм наясно още с никое пристанище и съответно с екскурзиите. Ще гледам да чета назад по темите(аз съм ги чела, но вече съм позабравила), но те са толкова много, че не знам дали ще успея да намеря всичко което ще ми трябва. Например ме интересуват шатълите които са от пристанищата-навсякъде ли има такива или само на някои пристанища- такъв ще ни трябва за Рим, Барселона, Тунис?, Марсилия. В Палермо разбрах че сме на пешеходно разстояние-там е ясно, само ще чета какво да видим там. В Рим сме ходили, но все пак ако решим пак да отидем шатъла от пристанището спира някъде близо до гарата в Чивитавекия ли? В самия Рим нямаме проблем. А ако не отидем до Рим- има ли какво да правим в самото градче Чивитавекия? Или нещо друго, което можем да разгледаме наоколо? Някакви идеи? Защото тази година, не тази а миналата - 2014 бяхме една седмица в Рим и ни е още прясно, та може ако има друго интересно? Тунис- дали все още е безопастно да се пътува с такси, предвид скорошните размирици или е по-добре с екскурзия. Барселона- там сме сами, май има шатъл от пристанището нали? Марсилия ми е най-нясна- не чувам хубави отзиви за нея? Може би няккаква екскурзия друга в околностите? Много дълго стана но ако някой има време с по една дума да ми пише ще съм му благодарна. Че сме 4 човека и ще са ни доста скъпички екскурзиите. А пък аз естествено пак ще си поровя назад да търся!
Zdravej,Tunis njama kakvo da te pritesnjava,no moj savet e da si vzeme6 ekskurzija ot koraba.Nie sme hodili 5 pati v Tunis na po4ivka i si organizirah sama ekskurzijata ot Hammamet do Tunis,Sidi bul said i kartagen,no sega ne bih povtorila.Ne  e do razmiricite(ne e opasno,nie 6te hodim pak prez juni),no v Samoja Tunis "mladezite "sa malko po-nahalni,a i Sidi bul said e ,ako ne se laza,na 20-30 km ot Tunis.Po Kurortite e mnogo po- razli4no.TOva pak kazvam e moe mnenie

# 407
  • София
Новини

Много интересни новини…

Oasis of the Seas
На най-големият кораб в света Oasis of the Seas вчера установяват, че липсва пасажер ?
Оказва се, че 22 годишен американец е паднал зад борда. Не се знае как и защо ?
Според мен, причината е възможно прекаляване с алкохола….
Преди да ви кажа какво се случва след това, трябва да знаете, че височината на борда е 72 метра, равносилно на сграда 23 етажа.
Преди една година бяхме на този кораб и просто не мога да си представя това падане.
Това се случва край бреговете на остров Козумел, Мексико. Корабът се движи по същия маршрут по който и ние сме били на него.
Развръзката…
Понякога се случва и невероятното, пътника е спасен…..
Видян от друг кораб Disney Magic, вдига се тревога, спускат спасителна лодка и го прибират.
Оказва се, че по него няма и драскотина ???

Венеция
Това, което се очакваше отдавна ще стане факт до известна степен от 2016 г.
Спусната е забрана круизни кораби над 96 000 тона да преминават през канала Guidecca, тоест покрай Сан Марко и лагуната.
За да ви стане ясно кои кораби са над нормата, не трябва да са по-големи от MSC Poesia/93,330т./. Всички нови кораби на MSC са над нормата. Да не говорим за гигантите, които достигат 225,282т./Oasis of the Seas/.
Радвам се, че сме били свидетели многократно на тази изумителна гледка при преминаването.

Какво следва...

Синята линия показва как се преминава в момента.
Жълтата линия ще бъде преминаването на корабите над лимита в бъдеще.
Венеция винаги ще се вижда и от най-големите кораби, но отдалече.

Още една година ще бъде така...

Побързайте...

# 408

Миналата година бяха в средата на февруари - тогава запазихме круиз за май. Може да се запишеш за newsletter-а на crusit.bg например и те пращат редовно оферти, а пък самия круиз може да го запазиш и от друга фирма, реално вече всички правят намаленията по едно и също време. За чуждите сайтове нямам наблюдения, но скоро смятам да почна да ги преглеждам и тях...

# 409
  • Пловдив
Имам едно питане, ако примерно вземем някаква екскурзия от кораба която е полудневна-4 часа и ни върнат до пристанищете по обяд, можем ли ние ако искаме да не се качим на кораба веднага, а да се разходим още известно време някъде наоколо примерно. И да се качим на кораба преди отплаване в обявения час? И друго-разглеждах пакетите напитки-дали си струва? Ние примерно с мъжа ми не пием алкохол много, но вино можем да пийнем на вечеря или по друго време, но по чашка, най-много две. Децата пък обичат да пият много сокове и всякакви напитки. Но като по цял ден сме навън се чудя дали си струва примерно пакет вино и вода , който е 69 евро и пакет сокове и газирано за деца-май беше тридесет и няколко евро? Не знам какви са цените на място на кораба, по-запонатите да кажат моля.

# 410
Разбира се, че може да се разхождате до отплаването на кораба... Друг е въпроса ако сте с корабна екскурзия дали ще искат да ви оставят някъде другаде или трябва непременно да се върнете с тях до кораба и после правете каквото знаете.. Такъв случай не сме имали... Но обикновено ако ви върнат до кораба, надали ще имате време да ходите кой знае колко далече - разходка в пристанишето, фрий шоп и други магазини... Пиши за кое пристанище става въпрос... разлика голяма има между тях...
За пакетите не мога да кажа, ние винаги си вземаме ол инклузив. Според мен излиза най-изгодно от всички пакети. Да си на почивка, а да не може едно коктейлче или чаша вино да изпиеш, не е за нас.... Цените са европейски, т.е. високи...

# 411
По моя памет цена на капучино - 2.50 евро, кафето -1.50 евро, алкохолен или безалкохолен коктейл - 7.50 евро, твърд алкохол 50мл - 6-7 евро, бира или чаша вино - средно 5 евро, сок и безалкохолни - средно 2.50 евро... Снимки на кораба - 20 евро (има пакет снимки малко по-евтини)..
На кораба дават само едно безплатно пиене - чаша шампанско на гала-вечерята с капитана... Това е.. Вие си решавайте...

# 412
  • София
rrp  lunna pateka ти каза, напълно точно.
Кажи порта и в колко тръгва екскурзия, за колко часа ?
Ако тръгне рано, примерно в 8 часа и е 4 часа, а кораба тръгва към 18-19 ч.....
Имате време, колкото искате, може да слизате и се качвате от кораба непрекъснато.
И да ходите където искате, стига порта да го позволява.
Както казваш, че не консумирате алкохол, няма нужда от пакети. Защото пакета ще ви даде право, примерно бутилка на ден, как ще го пиете.
За децата трябва да помислиш, ще искат непрекъснато безалкохолни, по добре пакет за тях...
Цените са от порядъка 2,50 на бройка безалкохолно, прецени...
Всички тези екстри и All inclusive зависят изцяло от това колко консумирате.
Никой не може да прецени за друг.

# 413
Имам едно питане, ако примерно вземем някаква екскурзия от кораба която е полудневна-4 часа и ни върнат до пристанищете по обяд, можем ли ние ако искаме да не се качим на кораба веднага, а да се разходим още известно време някъде наоколо примерно. И да се качим на кораба преди отплаване в обявения час?

Това сме го правили в Трапани, където портът е малък и корабът е на самата улица - върнахме се от екскурзия, след което отидохме до центъра, който беше на 10 мин. разстояние, разходихме се там и после пак на кораба... но това е за малките пристанища, а и както вече написаха момичетата, зависи колко време имате.

Относно напитките - ние също не пием много и сме си поръчвали отделно капучино или коктейл...

# 414
  • София

Промоции и Last minute има по всяко време, както за круизи, така за хотели, самолети и т.н.
Грешно е да се чака нещо определено, ами ако не стане.
По принцип веднага след Нова Година, от януари до март има най-много добри цени.
Застраховат се да напълнят корабите.
Но ако не успеят, накрая са още по-ниски цените.
Да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш !!!

Ето:

Last minute

Скрит текст:
510 евро
BARCELONA 3NTS STAY & 7NTS MED CRUISE

23/01/2015 ABOARD COSTA DIADEMA

CRUISE LINE: COSTA CRUISES

ITINERARY: BARCELONA - PALMA DE MALLORCA - NAPLES - LA SPEZIA - SAVONA - MARSEILLE - BARCELONA
 FREE STAY INCLUDED

FLIGHTS INCLUDED
 BRAND NEW SHIP!
 CRUISE NATION SMART PACKAGE
Нов кораб
Включен полет Лондон-Барса
Включени 2 нощувки в Барселона

А този ме кара да тръгна веднага...но утре летим в друга посока.

01   Miami, Fl   -----   5:00 PM   
02   At Sea   -----   -----   
03   At Sea   -----   -----   
04   Cartagena, Colombia   7:00 AM   3:00 PM   
05   At Sea   -----   -----   
06   At Sea   -----   -----   
07   Puntarenas, Costa Rica   7:00 AM   6:00 PM   
08   At Sea   -----   -----   
09   Puerto Chiapas, Mexico   8:00 AM   4:00 PM   
10   Huatulco, Mexico   8:00 AM   4:00 PM   
11   At Sea   -----   -----   
12   Puerto Vallarta, Mexico   8:00 AM   4:00 PM   
13   Cabo San Lucas, Mexico   7:00 AM   2:00 PM   
14   At Sea   -----   -----   
15   Los Angeles, California   8:00 AM   -----

590 евро 14 дена, страхотен маршрут...

Сплендида в наши води има много добри оферти в момента...и т.н.

Спасяването на пасажера на Oasis of the Seas...в кръга е той....

Ето ТУК има и клип....

Разделяме се за кратко, багажа е готов,  летим/16-01 в 5,30ч/......... Полет към зимна Европа, не круиз...

Последна редакция: чт, 15 яну 2015, 09:36 от Bled

# 415
Грешно е да се чака нещо определено, ами ако не стане.
По принцип веднага след Нова Година, от януари до март има най-много добри цени.
Застраховат се да напълнят корабите.
Но ако не успеят, накрая са още по-ниски цените.
Да знаеш да чакаш, да можеш да чакаш !!!

Ами ако сме харесали точно определен маршрут (в моя случай за юни, има само една дата през юни и една през юли)? Аз се надявам да го пуснат тук на разпродажба, днес проверявах чуждите сайтове от началото на темата, но странно защо навсякъде е по-скъп от цената тук  newsm78 Не ми се чака за него за last minute, защото може и да няма места накрая, само два курса тази година, нов маршрут е...  Thinking

На вас приятна разходка из Северна Европа  Wink

# 416
На коя  компания  е  круиза  от  Маями  до  Лос  Анжелис?

# 417
  • Пловдив
Не съм мислила още за екскурзиите-точно какви ще вземем, но гледах например за Марсилия, или по-точно Прованс-някакво близко селце, което разбрах че е доста хубаво, но екскурзията беше около 4 часа, а в Марсилия имаме цял ден от 8 ч. до 18ч., та затова се сетих да попитам-ако примерно отидем там и се върнем по обяд, дали ще имаме 3-4 часа да се разходим някъде в Марсилия?

# 418
Не съм мислила още за екскурзиите-точно какви ще вземем, но гледах например за Марсилия, или по-точно Прованс-някакво близко селце, което разбрах че е доста хубаво, но екскурзията беше около 4 часа, а в Марсилия имаме цял ден от 8 ч. до 18ч., та затова се сетих да попитам-ако примерно отидем там и се върнем по обяд, дали ще имаме 3-4 часа да се разходим някъде в Марсилия?

Само че тези екскурзии не винаги започват в 8, а може да са в 9 или 9.30 например... в Марсилия близо до пристанището има пазар, там на първа линия са наредени и театри, кметство, но не знам дали ще стигне времето, трябва да прецените на място като видите точното разписание на екскурзиите  Wink

# 419
Малко запис от мен  Laughing
Отдавна в плановете ми се върти круиз, но все отлагам. Мисля, че тази година е крайно време да си го причиним  Laughing
Не съм изчела още цялата тема и имам питане. Някой от вас бил ли е на скандинавски круиз? Отзиви, препоръки, нещо?  Grinning

Общи условия

Активация на акаунт