Студенти в Италия

• 75 259
  • 503
  •   2
Отговори
# 255
  • Варна
Inka5 приложихте ли сертификата SAT ? Мисля, че за Торино срока мина .

# 256
Здравейте, има ли родители на деца учещи в Милано. Дъщеря ми е приета архитектура в Милано. Може ли да споделите впечатления от обучението. както и ме интересува въпросът с наемите, общежития и безопасността на града. благодаря ви предварително Simple Smile

# 257
Наемите са в Космоса. Гонят Нидерландските.
Ако искате да е близо до центъра, стаите започват от 800-900 евро.
Намерете групите във фейсбук: Български студенти в Милано и Stanze a Milano per studenti.
Успех на детето!

# 258
  • Варна
За съжаление наистина наемите в Италия са станали доста високи. Когато бяхме в Торино разгледахме общежитието , което е близо до Политехниката - да ново е, много е хубаво, но и наема е около 1000 евро за самостоятелно студио. Големият ни син за такова студио в Париж плаща наем около 850-900 евро, но като се има предвид, че там на всички студенти соц служба плаща около 20% от наема, за него остават около 650 евро да плаща. Моят син е приет и във Великобритания и все още не е решил къде иска да учи. Проверихме цената на общежитията  в университета там - мислех , че са по-високи , но варират от 6000 до 8000 паунда за 10 м , което е пак горе долу същото.

# 259
Моята точно заради квартирите в Рим предпочете Нидерландия пред Сапиенца. Тази година пак е в чуденка къде да си прави мастъра. Анет вие къде кандидатствахте във Великобритания?

# 260
  • Варна
Моята точно заради квартирите в Рим предпочете Нидерландия пред Сапиенца. Тази година пак е в чуденка къде да си прави мастъра. Анет вие къде кандидатствахте във Великобритания?
Моят син иска да учи motorsport engineering , което за наш късмет се изучава в много малко университети - единия оттях е https://www.coventry.ac.uk/ , който все още е запазил таксата за студенти от Европейския съюз, като за студенти от Великобритания. Ние за това се съгласихме да кандидатства там. Иначе таксите са непоносимо високи за нас. В Торино е приет автомобилно инженерство . Дилемата му е не кой университет да избере, а коя специалност.

# 261
Здравейте синът ми ще кандидатства в Naba. Притеснявам се за настаняването след това как е уредено

# 262
Здравейте синът ми ще кандидатства в Naba. Притеснявам се за настаняването след това как е уредено
Изобщо не е уредено. Вие си търсите квартира. Кога ще кандидатства, за тази учебна година ли става въпрос? Ако е така, трябва да започвате търсенето на квартира.

# 263
  • Бургас
И на мен ми се струва, че доста закъснявам с търсенето на квартира.
В петък подаде за Codice Fiscale и като го получи, ще отида на място да търся.
Шанс за общежитие  по това време на годината така като гледам няма никакви.

# 264
Ladida, NABA нямат общежития, Бокони пускат онлайн кандидатстване и там е на принципа първият печели. За другите университети не знам как е. Проблемът с квартирите е сериозен.

# 265
Има няколко частни общежития, дъщеря ми живее в такова, макар че и там рано свършват стаите. Гледах, че отварят нова локация наскоро - Аparto се казва веригата

# 266
  • Варна
И на мен ми се струва, че доста закъснявам с търсенето на квартира.
В петък подаде за Codice Fiscale и като го получи, ще отида на място да търся.
Шанс за общежитие  по това време на годината така като гледам няма никакви.
Здравейте ! Какви документи са необходими за Codice Fiscale.

# 267
Има няколко частни общежития, дъщеря ми живее в такова, макар че и там рано свършват стаите. Гледах, че отварят нова локация наскоро - Аparto се казва веригата
Какъв е наема?

# 268
Вижте в сайтовете на различните локации - има споделени стаи, които са по- евтини. Дъщеря ми е в Рипамонти, 1400 евро е студио от около 40 кв.м с оборудвана кухня. Не плаща нищо извън тази сума, имат и почистване веднъж седмично. В сградата имат перални, сушилни, фитнес, йога,  стаи за учене и др.екстри.

# 269
Благодаря, от любопитство питам.

Общи условия

Активация на акаунт