Студенти в Италия

• 75 234
  • 503
  •   2
Отговори
# 375
  • На планетата Земя
Тонът ми не беше назидателен. И да, във форума съм от доста време и с удоволствие помагам винаги, когато мога. Помощ е съветът, който дадох на ТаеТае, това е нещо, което без притеснение бих казала и на дъщеря ми, ако сме в подобна ситуация. Имаш мечти, голям човек си, избираш пътя си, заминаваш в чужбина, където те очакват допълнителни разходи, трудности,  за доста неща трябва да се справяш сам. Покажи заинтересованост, инвестирай време и поне провери по държави в кои университети се предлага желаната специалност - човек се учи да ползва търсачка, да чете с разбиране, инвестира време, което се отплаща.
Мнението ми беше добронамерено като на майка към дете и допускам, че мнозина мислят като мен, без да са го написали.
А в австрийската тема съм й казала кой е университетът с нейната специалност все пак, един единствен е, не го знаех и го чукнах с огромно удоволствие от нейно име в гугъл.

# 376
  • Варна
По темата транспорт - за Пиемонт от края на септември транспортът за студенти до 26 г. става безплатен /при изискване за ISEE/.

# 377
Някои хора сме от достатъчно дълго в темите за образование, за да знаем кой помага, кой се рови, дори да не знае отговора и кой само изисква да му се предоставя информация преди това да си е направил елементарно търсене. Едно е да си дете и да се справяш само, друго е да си изискваща информация майка, която се врътва обидено като не й се поднася всичко на тепсия.
И баш на Mileto да се пише, че не помага е меко казано смешно.

# 378
  • Бургас
Аз да попитам дали има вече някой, който е получл стойностната декларация от Посолството?  Документите са подадени на 21/07 в Посолството. Притеснява ме, че времето си минава, а изискването е да се качи дипломата + стойностната декларация в сайта на Универистета. И ище един въпрос имам - имате ли вече програма и график на учебното време (ако има някой в IED)...

# 379
Като подадохте документите за декларация, не ви ли дадоха дата за получаване? Издаването отнема 4 седмици.

# 380
  • Бургас
Като подадохте документите за декларация, не ви ли дадоха дата за получаване? Издаването отнема 4 седмици.
Бяха подадени от агенцията, не лично. Благодаря за информацията. Значи още една седмица ще почакаме. евентуално...

# 381
  • Варна
Август излизат в отпуск и може чак септември да е готова.

# 382
Аз да попитам дали има вече някой, който е получл стойностната декларация от Посолството?  Документите са подадени на 21/07 в Посолството. Притеснява ме, че времето си минава, а изискването е да се качи дипломата + стойностната декларация в сайта на Универистета. И ище един въпрос имам - имате ли вече програма и график на учебното време (ако има някой в IED)...

Здравейте,аз също имам подадено искане за декларация на 21.07, на бележката която ми дадоха от там пише дата за получаване 21.08,така че не мисля ,че и Вие можете да я очаквате по-рано

# 383
  • Бургас
Благодаря, пресияна. Явно наистина много се бавят. На мен от агенцията ми казаха че 3 седмици отнема изготвянето и затова реших да се допитам до опита на другите.

# 384
За картите за градски транспорт нищо не знам 😀
Като отиде там да си проучва и да си извади.

Съветът ми към девойката с интериорния дизайн е да си направи една първоначална среща с някоя от агенциите, безплатна е първата. Така ще получи университетите, в които се предлага тази специалност, след което от сайта на всеки един ще си извади начин на кандидатстване, изисквания, срокове и т.н. в една табличка. И вече ако е необходимо портфолио, ето Гадамер писа, че може да съдейства с преподавател, т.е. като има конкретни въпроси ние ще помагаме.

Благодаря за съветът Ви!

# 385
Благодаря на всички за споделените съвети!
 Реших да попитам тук (нали все пак групата е за това, да се обменя информация), защото смятам, че може да ми дадете отговори и мнения, които не бих намерила в Гугъл или Чат Джи Пити, тъй като там информацията е много обща, не мога да прочета реални мнения от хора Simple Smile

# 386
Здравейте!😊 Имам интерес от кандидатстване в Luiss university в Рим и в Bocconi и IULM в Милано(на английски). Понеже не съм правила SAT, въпросът ми е дали стандартните тестове за самите университети, които заместват SAT, са по-трудни от него и от къде може да се намерят материали за подготовка? Ако някой е преминал през това, ще се радвам да сподели! Също така за студентите там, какви са впечатленията ви? Конкретно съм заинтересована от специалностите Business administration- Luiss, International economics and management- Bocconi, Corporate communication and public relations- IULM. Благодаря предварително!

# 387
  • Отвъд алеята зад шкафа
За теста на Бокони се твърди, че е по-труден от SAT, но не знам дали е така.
Така или иначе е по-добре да се държи SAT, защото важи за прием в повече университети и има безкрайно много материали за подготовка.

# 388
  • София
Здравейте, има ли в темата родители на/деца които учат медицина в Италия? Интересува ме дали са посещавали курс за IMAT?
Благодаря!

Здравейте! Открихте ли информация по темата?

# 389
Здравейте, да открих, всичко за кандидатстване и прием на медицина в Италия. Дори публикувах няколко поста по-нагоре информация.
Но ако имате нещо важно и интересно по въпроса, моля споделете, ще е полезно за всички.

Общи условия

Активация на акаунт