Студенти в Италия

• 75 257
  • 503
  •   1
Отговори
# 270
  • Бургас
Boel, още като ми ги препоръча, писах имейл, но от Рипамонти ми отговориха, че са пълни и евентуално да следя страницата. Обаче така и нищо не се освобождава. Отчаяна съм вече и така не ми се занимава да ходя да търся… Явно няма да ми се размине. Да мине бала й на 24ти и ще се наложи явно да отида на място. Иначе добре, че ми каза за това  Codice Fiscale. Можеш ли да ми помогнеш с линк за това Апарто да го погледна къде е?

Анет, само валиден паспорт ми искаха. SkyLines ни съдействат.

# 271
  • Варна
LaDiDa т.т те подават документите вместо вас и вие не знаете какви се прилагат . Моят син още се чуди и не е потвърдил приема . Аз давам зор , защото и тук и на другото място , в което е приет вече върви записването за общежитие и искам да имаме избор и да не е в последния момент .

# 272
За кодиче фискале мисля че сам трябва да си подадеш документите, без посредник. Синът ми го получи по мейл, праща май пак така документи, но не съм сигурна.

# 273
Ако се ползва посредник при кандидатстването, те се занимават.

# 274
  • Бургас
Анет, аз ги подадох в петък. Те ми изпратиха инструкции. Изисква се сканиран паспорт.
Писаха ми, че трябва да е готов до 3 работни дни. Ако всичко е наред, ще споделя тази седмица.

# 275
  • София
За кодиче фискале мисля че сам трябва да си подадеш документите, без посредник. Синът ми го получи по мейл, праща май пак така документи, но не съм сигурна.

Моето дете също само си го извади по имейл като ставаше с лична карта. От подаването на документите до издаването, което получи по имейл - три седмици.

# 276
  • Варна
Ще съм благодарна за по-подробна информация, защото тази, която имам е, че се подава лично в посолството в Италия.

# 277
# 278
Ако се ползва посредник при кандидатстването, те се занимават.

Бих казала да се внимава с посредниците. Вече имаме серия от неща, които не са направени правилно и сме разбрали случайно, че нещата не са така. В добри агенции работят некомпетентни хора. Пак всичко е до късмет, като за всяко едно нещо Simple Smile

# 279
  • Бургас
Привет,
Записвам се и аз в темата. Също ще имам студентка в Италия. Ние бяхме в четвъртък в МИлано и за 20 мин си извадихме codice fiscale. Става веднага, срещу лична карта и запазен час в Agenzia Entrate. Не знаех за тази опция за подаване онлайн...

# 280
Привет, да побутна темата с бъдещ студент в Милано. Не видях фейсбук групи на студенти в Милано, също така и не срещнах тук в тази група от новите бъдещи студенти в ПолиМи.
Още не сме започнали да правим нищо. Тепърва започвам да чета.

Успех на децата ни, по каквито и пътища желаят да поемат!

# 281
  • Бургас
Както обещах, споделям опита си с електронно подаване за codice fiscale, с фирма, препоръчана ни от агенцията, с която кандидатства дъщеря ми.
В петък подадох и платих такса от 50 евро и в понеделник го получи на имейла.
Нужен е сканиран паспорт.

https://italy4you.org

След бала на дъщеря ми, ще трябва да отида на място до Милано и вече да действам с агенция за квартира.
Boel, много ти благодаря, че пак ме информира за новото общежитие. Сега ще разгледам и него да видя как е като локация и транспорт.
Аз пак писах на Рипамонти, но получих същия отговор и явно, че за там сме изтървали всякакви срокове.

Последна редакция: сб, 17 май 2025, 10:46 от LaDiDa

# 282
Миналата година още март свършиха стаите, повечето остават, но все пак завършващите освобождават, просто ако ви харесва локацията догодина трябва от рано 😃.

# 283

Мария, Анет, здравейте,
Синът ми също е приет да следва в Италия, в Болоня. Сега се сблъскваме и ние с изискването за фискален код. Правилно ли разбирам, че има два варианта  - през посолството или през фирма като Italy4you?

Знаете ли и дали има някаква група на български студенти в Италия или Болоня?

# 284
  • София
Ще чакам да споделите за университета в Болоня. Прием, настаняване, студентски живот...

Общи условия

Активация на акаунт