Студенти в Италия

• 75 444
  • 509
  •   7
Отговори
# 300
Здравейте!
Някой кандидатствал ли е в Политехнико ди милано с българска диплома и знае ли какъв score трябва да се напише при enrolment?

Ние сме с българска диплома, която още не е готова. Другата седмица ще ни я дадат, после легализация и т.н.т. Вашата много бързо е готова. Браво!

# 301
  • Сопот
Здравейте!
Някой кандидатствал ли е в Политехнико ди милано с българска диплома и знае ли какъв score трябва да се напише при enrolment?

Ние сме с българска диплома, която още не е готова. Другата седмица ще ни я дадат, после легализация и т.н.т. Вашата много бързо е готова. Браво!
Не, не е готова и това доста ни напряга. Утре ще опитам да говоря с директора на училището и да помоля, ако е възможно, да я издадат по-бързо. Сериозно ни притиска срока за записване- до 18.06

# 302
Здравейте, да има някой в групата завършил или в момента да учи в Болонският университет? Всяка информация ще ми е от полза. Yum

Последна редакция: вт, 17 юни 2025, 15:45 от Борката

# 303
Здравейте!

Не, не е готова и това доста ни напряга. Утре ще опитам да говоря с директора на училището и да помоля, ако е възможно, да я издадат по-бързо. Сериозно ни притиска срока за записване- до 18.06

Използвахме преведена на английски академична справка с предметите до края на първия срок. Така ни посъветваха от университета, писахме им и отговориха много любезно.  Приети сме в Campus Bovisa, потвърдихме и платихме. Това стана в началото на май.

# 304
  • Сопот
Здравейте!
Искам да ви питам за Codice Fiscale. Вчера се регистрирахме в italyforyou , платих ме и днес има код. Толкова бързо стана, че чак се притесних. Как изглежда при вас codice fiscale- цифри, букви или комбинация от цифри и букви и колко на брой?

# 305
codice fiscale - букви и цифри, ето как се образува:
https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_fiscal_code

а тук може да ви изчисли: https://www.codicefiscaleonline.com/

Последна редакция: ср, 18 юни 2025, 23:31 от biborana

# 306
  • Сопот
codice fiscale - букви и цифри, ето как се образува:
https://en.wikipedia.org/wiki/Italian_fiscal_code

а тук може да ви изчисли: https://www.codicefiscaleonline.com/
Благодаря,  точно така изглежда 😊

# 307
  • София
Привет Simple Smile Някой има ли приблизителна информация колко точки от SAT са необходими за прием в Болонския университет, че не намирам подобна

# 308
  • София
Синът ми беше на виртуални “отворени врати” есента и му казаха 1350 за икономика и финанси.

# 309
  • Варна
Здравейте ! Моят син вчера си получи дипломата . По негово желание е издадена и на английски език и мисля да я приложим във сайта за записване. Има ли някой който да се е записал със диплома издадена от гимназията на английски / не преведена/

# 310
Здравейте, отново да питам ....да има някой в групата завършил или в момента да учи в Болонският университет? Всяка информация ще ми е от полза.

# 311
Здравейте! Синът ми има желание да учи в Италия на английски език- Болоня или Торино са градовете с университети към които се е насочил. В агенция ни казаха, че е необходимо да има езиков сертификат - IELTS например + SAT като изпит за прием. От други места чух, че само SAT е достатъчно. Дори мислех, че попитах тук, но сега не си намирам въпроса. Може и да не съм успяла да публикувам. Някой учещ вече “Бизнес”, “Мениджмънт”, може ли да ни насочи как е на практика?

# 312
Molly, проверете директно в университета, който ви интересува, какви са изискванията.  Няма как да знаем за всички как е.

# 313
  • София
Molly, на сайта на университета в Болоня пишеше, че не искат езиков сертификат, защото се класират само със SAT. Това за икономика на английски. Сега не го намирам и нямам време да го търся, но есента го четох изрично. Нека пише на университета директно, те ще му кажат.

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 12:49 от aunt Ogg

# 314
Разбира се, че да пише е най-добрия вариант! Ще го направим, разбира се. Но аз искам да се ориентирам. Не уточних, че ще кандидатства следващата година- сега завършва 11клас Simple Smile)) Не съобразих, че сега е кампанията за предния набор!

Общи условия

Активация на акаунт