Студенти в Италия

• 75 381
  • 506
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Заедно са нашите, време има достатъчно. Но аз след като се въртях на шиша "квартира в Нидерландия" с номер 1, взех рано-рано да си пиша домашното с номер 2. Wink

# 316
Здравейте! Синът ми има желание да учи в Италия на английски език- Болоня или Торино са градовете с университети към които се е насочил. В агенция ни казаха, че е необходимо да има езиков сертификат - IELTS например + SAT като изпит за прием. От други места чух, че само SAT е достатъчно. Дори мислех, че попитах тук, но сега не си намирам въпроса. Може и да не съм успяла да публикувам. Някой учещ вече “Бизнес”, “Мениджмънт”, може ли да ни насочи как е на практика?

И моето дете се насочва към тези два университета.  За Болоня е само САТ, за Торино беше с техен изпит (по формат на САТ, доколкото разбрах). Това за икономическите специалности.

# 317
Нека да си избере университет и да провери изискванията на сайта му. За всеки са различни и не може да разчиташ на устна информация.
А сертификат по английски няма да му е излишен, независимо дали някой университет в Италия приема само със САТ. То и САТ не се взима лесно, особено ако му трябва резултат над 1 400.

# 318
Привет Simple Smile Някой има ли приблизителна информация колко точки от SAT са необходими за прием в Болонския университет, че не намирам подобна
Синът ми го приеха с 1420 т., но беше сред първите 30.

# 319
1350 обикновено стигат за Болоня.

# 320
  • София
А някой да сподели в Бокони с колко SAT са го приели? В ранен или в нормален прием?

# 321
1410 - ранен прием - не приет, 1430 - приет.
1390 - редовен прием - приет.

# 322
  • Отвъд алеята зад шкафа
Има значение специалността, както и успехът от 9, 10 и 11 клас. Успехът доста променя крайния резултат. 1450 САТ с успех 5, няма да е достатъчен, а 1370 САТ с 6 успех, ще доведе до прием.

# 323
Е ти ми уби всички надежди Simple Smile Какъв успех от 9 клас сега? То шансовете му отидоха в канала! Все трябва да има такива университети, където приемат не само пълни отличници, предполагам.

Последна редакция: чт, 26 юни 2025, 00:01 от MollyBy

# 324
  • София
Е ти ми уби всички надежди Simple Smile Какъв успех от 9 клас сега? То шансовете му отидоха в канала! Все трябва да има такива университети, където приемат не само пълни отличници, предполагам.

Вие кандидатствайте, пък може и да ви приемат - друг е въпроса каква ще е специалността. С ниски резултати на САТ и може би неотличен успех приема е в Art, Culture and Communication или т.нар. BEMACC в Бокони.

# 325
  • София

Sweat SmileSweat SmileSweat Smile
Само 10 и 11 клас взимат според сайта им. Другите не би трябвало да се изпращат.

Only final term grades of the third-last and second-last years will be considered for the selection process. Please note that “third-last year” refers to grade 10 out of 12 or grade 11 out of 13 (or Seconde Classe in the French system), and “second-last year” refers to grade 11 out of 12 or grade 12 out of 13 (or Première Classe in the French system).

# 326
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, извинявам се, ако съм ви подвела за 9-ти клас, или са го променили за новото кандидатстване, или аз не помня добре.

Виждам, че за следващата кампания 2025/2026 са увеличили бройките. Класовете са същите, но вече са х 115 човека.

# 327
Това за Бокони, нали? Той не ни е цел, само се шегувах Simple Smile Други специалности са ни целта и други университети. Но не се шегувам за не отличния успех!

# 328
  • София
Явно се променят изискванията в различните години.

Аз съм 100% сигурна, че за приема 25/26г и на сайта на Бокони, и на този на Уни Болоня беше написано, че при прием със SAT не изискват сертификат за английски. Сега такова нещо не намирам, поне не и изрично написано, и сигурно ще трябва да се държи IELTS.

Преди 3 години покрай познато дете гледах, че в Бокони има merit-based стипендии. Сега нещо не ги виждам, само социални критерии са обявени.

Хубавото е, че рано се обявяват критериите и има време да се реагира.

# 329
  • Отвъд алеята зад шкафа
На изминалата кампания изискваха сертификат за АЕ, отделно от SAT. Merit стипендии нямат, само социални.

Общи условия

Активация на акаунт