Студенти в Италия

• 75 686
  • 516
  •   1
Отговори
# 510
Доколкото разбрах 30 точки е макс, с 18 точки минаваш. Понякога дават и 30+, ако са много доволни  преподавателите.

# 511
Доколкото разбрах 30 точки е макс, с 18 точки минаваш. Понякога дават и 30+, ако са много доволни  преподавателите.
Нашите са 30 максимум, това забравих да допълня в предния пост. Около 25 е еквивалент на 5.00.

# 512
Да, и при дъщеря ми е в точки - 30 е макс. Изпитите започват февруари.

# 513
30т. е максимума, а 30+ мисля беше  “30 e lode”, т.е. с похвала. Това е при изключително добро представяне.

# 514
  • Отвъд алеята зад шкафа
Да, при дъщеря ми също е 30 макс, с опция за 31, с 18+, за да минеш изпита. А как се приравняват тези точки към нашата 6-то балова система?

# 515
Да, при дъщеря ми също е 30 макс, с опция за 31, с 18+, за да минеш изпита. А как се приравняват тези точки към нашата 6-то балова система?
Математическо (формално) приравняване:
18 =3
19 = 3,25
и за всяка италианска единица се добавят 0,25 към българската.
22=4
26=5
30=6

През статистика за среден успех:
виж тук стр. 41-43: https://www.kuleuven.be/onderwijs/student/examens/situering/ects-guide
Университе, които участват в ECTS  трябва да дават статистика за средния успех от изпитите на твоя випуск в %-ти.
И се вижда, къде си спрямо другите. После през статистика на уни-то в другата държава се приравнява оценката. Може например да се ползва при Еразъм обмени.
Приема се, че:
A (Best 10%): Top 10% of passing students ("Outstanding").
B (Next 25%): Next 25% of students ("Very Good").
C (Next 30%): Following 30% of students ("Good").
D (Next 25%): Following 25% of students ("Satisfactory").
E (Next 10%): Final 10% of passing students ("Sufficient").

# 516
  • Варна
И при моят син минималния брой точки за взет изпит е 18 от 30 т., но при него изпитите са в 2 части, които носят по  15 т., но за да преминеш втора част на изпита, от първата част трябва да имаш мин 8 т, /в противен случай не ги допускат до втората част/ , а за да е взет изпита общият брой т трябва да е по-голям от 18.
Вчера беше първа част на математика, втората ще е утре в сряда. От 6 българчета първокурсници, 5 са минали. Умни са ни децата:satisfied:
Има още 2 изпита - програмиране и химия, които приключват до края на януари и ако ги вземе , ще има 20 дни ваканция, ако не има нови дати за явяване. Моят син се е амбицирал, защото много иска да си дойде ваканцията в България.

Общи условия

Активация на акаунт