Студенти в Италия

• 82 544
  • 591
  •   1
Отговори
# 585
Здравейте! На сина ми му предстои да кандидатства следващата година и следя темата. Бихте ли споделили коя фирма използвате като посредник за кандидатстване в Италия? Бих искала съдейтвие за подаване на документи, легализация ако има нужда и т.н. Намираме се във Варна, ако има значение.

# 586
Не сме ползвали фирма, детето и съпругът ми се справиха сами.

# 587
Ние също не сме, но все пак кажете какво и къде, в кои университети ще кандидатства детето. Повечето унита имат добре разработени платформи за кандидатстване и е лесен самия процес на подаване на документи, явяване на изпит, записване и т.н.

# 588
Ние ползвахме Дарби, университетът, в който учи дъщеря ми им беше партньорски и не ни таксуваха нищо. За синът ми ще ползвам Sky Lines, комуникирам само по мейл, нямат офис във Варна, но не мисля, че е проблем. Ще кандидатства в Политехниките в Милано и Торино и следя техния Вайбър канал, който ми е страшно полезен.

# 589
Еутопия избрахме ние във Варна. В Болоня кандидатства! Избрахме агенция в града за да не се налага да изпращаме документи с куриер и да можем на място да комуникираме.

# 590
Ние също не сме, но все пак кажете какво и къде, в кои университети ще кандидатства детето. Повечето унита имат добре разработени платформи за кандидатстване и е лесен самия процес на подаване на документи, явяване на изпит, записване и т.н.

Иска да учи медицина, интересува ни Sapienza в Рим, Болоня и Милано. По отделно към всеки университет ли се подава?

# 591
не, за медицина има един изпит, трябва да се регистрира за него, след това в същата система се подреждат желанията, подобна е на седмокласната система. в зависимост от резултата от изпита се класира в съответния университет. в предходни мои постове има баловете от минали години за университетите в Италия. изпита е IMAT, който се състои от 5 части - химия, биология, физика, математика и логика. има подготвителни курсове, но ако ще кандидатства тази година, мисля вече минаха. изпита е септември.

Общи условия

Активация на акаунт