ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 290
  • 359
  •   1
Отговори
# 180
  • USA
И аз я направих, откога и се каня. Благодарности на Зиче!
Много приятно и лесно за оформяне тесто. Малко ми се разбърка като втаса, но беше вкусна и мекичка.

# 181
И аз я направих, откога и се каня. Благодарности на Зиче!
Много приятно и лесно за оформяне тесто. Малко ми се разбърка като втаса, но беше вкусна и мекичка.

Питката се е получила перфектна ,точна като последната на Зичето. Това ,което ме интересува е на тази дебелина колко време я пече и как за да няма никакво потъмняване от горе. Това предполагам на е цялото тесто от една доза или греша.

# 182
  • USA
 dalina_50, останаха ми 4 кифлички, които изпеках отделно. Да ти кажа честно, не засякох времето, за което се опече. Кифличките ги извадих доста по рано. Ориентирах се по цвета, за да преценя. Беше добре изпечена, това тесто мисля никак не е капризно, а и на следващия ден си е все така мекичка. Със сигурност ще се прави често у нас вече.

# 183
dalina_50, останаха ми 4 кифлички, които изпеках отделно. Да ти кажа честно, не засякох времето, за което се опече. Кифличките ги извадих доста по рано. Ориентирах се по цвета, за да преценя. Беше добре изпечена, това тесто мисля никак не е капризно, а и на следващия ден си е все така мекичка. Със сигурност ще се прави често у нас вече.

Имах предвид колко време след като сложиш питката  да се пече я покриваш. Разбира се ,че не е капризно тестото щом и на мен от първия път ми се получи, просто една идея ми беше леко по-тъмна.

# 184
  • USA
Не съм те разбарала, но не съм я покривала изобщо.

# 185
Страхотни питки сте показали   bouquet
Аз нямах време последните седмици и чак сега се наканих, че довечера ще имаме гости. Мъжът ми бори една патица, а аз съм се захванала с питката. Дано този път не направя пак някоя глупост  Mr. Green

За печетнето - искам да попитам тези с вградените фурни - колко време печете? За моята 50 е много, ще стане на въглен. По-малка, да кажем 4, не 6 чаши, пека за 25 мин. и след това 5 остава вътре (тя си поддържа поне 10 мин. градусите). Ще пробвам с клечка, но все пак да се ориентирам горе долу как беше при вас.

# 186
  • USA
 Не се сърди, човече, и моята фурна е вградена, но според мен това не би трябвало да има значение. Обаче ако си забелязала, че ти е по-силна фурната, просто намали малко градусите, или покрий питката по някое време. Не мисля, че клечка върши работа при питките, но и 25 мин ми се виждат малко за да е изпечена добре отвътре. Успех!

# 187
Човече, ако погледнеш нагоре - в предният ми пост съм показала снимка, ще видиш, че погачата е по-тъмна. При мен /с вградена фурна съм/ 50 мин наистина бяха много и стана леко препечена. Следващият път ще я пека 40-45 минути, т.е. клечката да излиза чиста и спирам фурната.

# 188
  • Пловдив
Момичета много е относително за различните фурни да се каже точно време за печене. Всеки си знае фурната и да си прецени. Аз например препичам някои неща защото така ги харесват. Ако искате да не е препечена отгоре я покривайте с хартия или фолио.
ЗА ДРУГИТЕ ПИТАНИЯ
в рецептата съм описала всичко как се прави за това ако се придържате към нея ще стане. Ако не е  споменато нещо значи не се прави ...

ДАЛИНА.. НЕВЕРОЯТНА Е СТАНАЛА ТВОЯТА ПОГАЧА
OLaff ЕДНА ИДЕЯ ПО ТВЪРДО ТЕСТОТО НАПРАВИ и ще се получи ,не че и тази не е хубава ...но малко е разлята ,а това е от по мекото тесто. Peace

# 189
Благодаря за насоките за печенето   bouquet
Малко по-малко от 40 мин. й беше нужно в нашата фурна.

Не се сърди, човече, и моята фурна е вградена, но според мен това не би трябвало да има значение...

Ами не знам, на моите родители и на свекърите ми не са вградени и пекат значително по-слабо, а са по-нови от нашата уж. Затова такива изводи си направих, но може и да не е то това  Rolling Eyes

Ето моята, не е красиво оформена като вашите, но ми се разпадна точилата и я правих без една дръжка  Laughing

Следващия път ще сложа само по-малко олио, наполовина, тежко ни дойде това  Blush

Стана много вкусна, докато сервирахме основното бяха останали само 4 кифлички  Mr. Green

# 190
Човече, недей да скромничиш излишно - страхотна се е получила  Peace

# 191
  • Пловдив
Не се сърди, човече станала е страхотна ..намали олиото като ви е тежка но вече няма да е същата.

# 192
  • В една слънчева къща...
Зиче, имам въпрос Simple Smile
Два пъти я правих, пека я доста дълго, но отвътре все ми се струва сурова. Клечката излиза суха, обаче като я разчупя после, все едно е недоопечена. Дали заради повечето олио е така? Вчера пекох на 190 за около час и 20 мин, покривах, за да не ми загори отгоре, и пак, като я извадих - не ми беше достатъчно изпечена отвътре. Къде греша???   bouquet

# 193
Човече, недей да скромничиш излишно - страхотна се е получила  Peace

Мерси, 2 Bad   bouquet не ми станаха съвсем еднакви като на снимките на 1 стр., но ще се поправя след няколко опита  Hug

Не се сърди, човече станала е страхотна ..намали олиото като ви е тежка но вече няма да е същата.

Тя си е толкова страхотна, че няма как да се развали, благодаря за рецептата Heart Eyes

tany3dj, и според мен е от олиото Peace

# 194
Зиче, имам въпрос Simple Smile
Два пъти я правих, пека я доста дълго, но отвътре все ми се струва сурова. Клечката излиза суха, обаче като я разчупя после, все едно е недоопечена. Дали заради повечето олио е така? Вчера пекох на 190 за около час и 20 мин, покривах, за да не ми загори отгоре, и пак, като я извадих - не ми беше достатъчно изпечена отвътре. Къде греша???   bouquet

В каква фурна я печеш? Направо недоумявам как за 1час и 20 да не се изпече и то на 190. Пробвай другия път в по-голям размер тава. Аз мисля ,че стриктно спазих инструкциите на Зиче и от първият път много добре стана. Дори пекох на 170 не на 180 повечето време

Общи условия

Активация на акаунт