ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 287
  • 359
  •   1
Отговори
# 285
labrex разкошен е този вариант и го мернах в другата тема и съвсем скоро ще го изпробвам! Това тесто търпи всякакви плънки - и сладки, и солени.  Crazy

# 286
Пробвах го и аз това тесто..мммм станаха страхотни кифлички с шоколад-за малката и с  ягодово сладко-за нас Grinning.
Само дето не съобразих,че тестото е сладко, направих  със сирене нещо като тутманик,че го намазах отгоре и с кашичка от масло,брашно и малко сол-както милинките.Стана тутманик със сладко солен вкус Grinning,но и той се изяде...почти.

# 287
Да се включа и аз  Embarassed Правих питка без никакъв пълнеж два пъти и стана перфектна!! Без забележки. Всеки път ми втасва във фурната на 40-50градуда, че в кухнята ми не е много топло и се опасявам че няма да втаса хубаво.
Такааа днес обаче реших да правя кифлички половината със сирене и кашкавал, другата половина със сладко. Тия със сладкото станаха пълен провал  Joy Не, те са вкусни, обаче всичкото сладко изтече. Как ли не завивах крайщата и какво ли не правих и пак изтече, нещо с навиването не се справих  Laughing

Като гледам и при питката не съм я оформила чудно, леко съм я изпуснала да прегори кората, но пък беше много вкусна  Blush
Скрит текст:

# 288

Поредната вкусотия с чудесното тесто: Heart Eyes

Скрит текст:

# 289
  • София
Вече няколко пъти правя тази погача и обирам овациите на околните и като вкус и като вид.
Но като гледам вашите снимки моите погачи не стават толкова високи/бухнали.И не знам къде бъркам.
В началото мислех,че е от сухата мая,на която не съм фен.Минах на жива и пак не е толкова висока.
Единственото което правя различно от рецептата,слагам 2 лъжици захар,а не 5.Иначе започва да ми сладнее.Може ли да бъде от това?

Мисля да я правя за Великден да стане като козунак.Четох,че много от вас са я правили в сладък вариант.Трябва ли нещо да променя в рецептата и се чудя каква плънка да сложа вътре?Сладка и кконфитщри изключвам като плънка.

Предварително благодаря! Hug

# 290
Вече няколко пъти правя тази погача и обирам овациите на околните и като вкус и като вид.
Но като гледам вашите снимки моите погачи не стават толкова високи/бухнали.И не знам къде бъркам.

Just...a woman, най-вероятно печеш в по-голяма тава. Пробвай същото количество тесто да изпечеш в по-малка по размер тава и да не е съвсем плитка. На мен най-високи ми стават питите, направо като хлябове, когато пека в долната част на старите ел.тенджери (дано се сещаш), имам две от майка, много добра работа вършат. Peace

# 291
  • София
labrex благодаря!
Пека в тава с диаметър около 28 см. и височина не повече от 4-5 см.В по-малка тава не знам дали ще ми се събере тестото,излизат ми 32 кифлички.
За утре по повод мисля пак да я правя.
И сега съм в умуване дали да не я омеся тази вечер /меся на ръка,нямам хлебопекарна/,да я навия като кифлички и да я прибера в хладилника.Утре само да я извадя,да я намажа с яйце,да втаса във фурната и да се пече. newsm78 newsm78 newsm78
Не е трудна за направа,но си иска време.

# 292
Сигурно някой, който оставя тесто в хладилника, ще ти отговори. Аз обикновено меся, оформям, слагам в затоплената фурна да втаса 20-ина мин, мажа с яйце отгоре и пека. Много отдавна бях оставяла тесто за мекици в хладилника, сутринта направих някакви подметки (явно нещо не както трябва съм направила), след това пък някакво превтасало тесто ми стана, беше питка, и повече не съм пробвала.
А за височината, щом обираш овации с питката и като вкус, и като вид, значи си е наред, печи си я в същата тава.  Peace

# 293
Аз правих кифлички, вкуса беше фантастичен, за пълнеж ползвах сладко от праскови /домашно производство/, но....Отвън твърди на камък, вътре ок, но не е в това въпроса. Направо си дрънчат в чинията  Confused Нещо съм обръкала  newsm78

# 294
Аз правих кифлички, вкуса беше фантастичен, за пълнеж ползвах сладко от праскови /домашно производство/, но....Отвън твърди на камък, вътре ок, но не е в това въпроса. Направо си дрънчат в чинията  Confused Нещо съм обръкала  newsm78

Може би температурата на печене да не е била ок или да са престояли повече във фурната. За по-сигурно, като извадиш от фурната, напръскай със студена вода и завий с кърпа, слагам направо три Simple Smile. Задушават се и коричката омеква. Peace

# 295
Благодаря ти, Лабрекс, имах такива съмнения, защото не завих с кърпа, а директно ги сложих в тенджера с капак там да се задушават.

# 296
  • Талант на 2012,2013 г.
.

# 297
  • Sofia
Може ли да ми кажете каква е подходящата температура за печне за печка с вентилатор?

# 298
  • Пловдив
Може ли да ми кажете каква е подходящата температура за печне за печка с вентилатор?

Не повече от 160 градуса защото с вентилатор температурата е по силна.
Фурната само с вентилатор ли ви е, не вярвам newsm78? Аз много рядко пека с вентилатор по сложно е за печене на теста ,а с обикновеното печене тестените неща стават по добре.

# 299
Ей с тия 160 градуса аз обърках нещата. Фурната ми е с вентилатор и аз дай на 250 първо, после намалих на 200-210  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт