ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

• 146 287
  • 359
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Може ли да ми кажете каква е подходящата температура за печне за печка с вентилатор?

Не повече от 160 градуса защото с вентилатор температурата е по силна.
Фурната само с вентилатор ли ви е, не вярвам newsm78? Аз много рядко пека с вентилатор по сложно е за печене на теста ,а с обикновеното печене тестените неща стават по добре.

Под обикновено печене имаш предвид горен и долен реотан предполагам?На каква температура?
Аз пека на долен реотан с вентилатор на 180 градуса.Изпича се добре според меннието на тези,които я консумират след това.

Дали някоя от Вас е правила тази погача като/вместо козунак?Захарта пак ли е 5 с.л.?Каква плънка различна от конфитюр/сладко слагате /ако слагате/?
Мислех да я правя за Великден,обаче пробвах козунак и той се получи. bowuu
Бухнал,на конци и сега съм в чуденка.Но при него се иска мно-о-о-го месене и дълго втасване.
Дали именно в това не се крие проблема и при погачата,че не бухва достатъчно?

# 301
Аз на козунак не съм пробвала. Тоест имах един опит, но след цял ден месене, втасване, биене на тесто, поддържане на постоянна Т в помещението, печенето под наблюдение.....и то стана като туткал  Sick
Опитните момичета ще кажат, а аз ще следя, защото съм си наумила да направя козунак и ще го направя  Heart Eyes

# 302
  • София
..., защото съм си наумила да направя козунак и ще го направя  Heart Eyes

Ще успееш! Peace Peace
И аз така си бях наумила да направя козунак и когато прочетох рецептата имах усещането,че ще се получи.
Досега купувах готов козунак,понеже си мислех,че няма да ми се получи домашния,а и е трудоемко.Нямам хлебопекарна,която да ми бърка тестото,като сложиш и времето за втасване ooooh!
Изивнявам се за офф-а! Embarassed

# 303
  • Пловдив
Just...a woman,  да обикновено пече е това което не е на вентилатор ..иначе по принцип  аз пека на най ниско ниво и долу и горе реотаните включени на 180 градуса.
За козунака със сигурност ще стане като малко повече захар се сложи.
Иначе аз си имам една моя рецепта за козунак която е божествена наистина и на всичкото отгоре си я правя само с едно втасване.
Ето рецептата ако ви е интересно да я видите.

Божествен Великденски козунак с едно втасване

# 304
ЗИЧЕ, козунаците са прекрасни наистина! Heart Eyes  bouquet  chef
 Обаче покрай тях на какво попаднах............чак още не мога да повярвам. Ако знаеш само как се зарадвах на рецептата на Карниера! Преди време го правех тоя тутманик, но под името бърза баница. После някъде забутах листа с рецептата, толкова съм я търсила под какви ли не имена и не я открих. Сега ме заинтригува названието - Карниера, не съм го чувала изобщо,  и погледнах да видя що за чудо е, а то - изгубената ми бърза баница! Само че аз изсипвам набърканото тесто направо в намаслената тавичка, в която ще пека, завивам отгоре и оставам да втаса, после ръся сиренето, слагам парченца масло или просто поръсвам с олио и във фурната. Правех го за бърза закуска. Майка го харесваше много и все се чуди как така не помня рецептата. Ами нямам навик да ги помня, като ми трябва, намирам я записана.Simple Smile)) Така че, благодарности от мое и нейно име   bouquet, ще си правя пак бързата баница и ще занеса разпечатана рецептата и на нея да си я помни. Тя, за разлика от мен, наистина помни рецепти. Simple Smile

# 305
Зиче,страхотни козунаци .Само да те питам първоначално слагаш цялото количество брашно и месиш или след като прибавиш "мазнината" дослагваш част от общото количество?

# 306
  • София
Благодаря за изключително прецизната рецепта! Следвах я абсолютно точно и се получи абсолютно перфектна погача!  Heart Eyes
 За следващия път ще пробвам да заменя част от мазнината с масло, някой има ли опит?

# 307
аз съм правила кофличките и с масло, мн.добре станаха  Peace

# 308
Здравейте, попаднах в един блог на рецептата за памук-погача представена като памук-козунак. Разликата  в рецептата ( тази за хлебопекарна ) е в добавянето на 100гр. захар, аромат и пълнеж.
Ще съм много благодарна, ако коментирате, дали е подходящо като съотношение.  И понеже мисля да го пека в хлеботекарната, на кой етап се маха бъркалката и се сплита? Благодаря.  bouquet

# 309
100те грама захар са си в рецептата или бъркам? Аз слагам 3 лъжици захар, според рецептата е до 5 доколкото смътно си спомням. Ароматът - нямам идея, според мен не оказва никакво влияние.
Пълнеж - в смисъл - ядки? не мисля, че би имало проблем.
Но не те съветвам да го печеш в машината, не виждам смисъла, освен ако правиш много малко количество. Тестото бухва много, а в машината ще е ограничено. В печката може и да го наблюдаваш и да я регулираш, ако е необходимо.

# 310
Да, аз правя малки количества, но често и пробвам различни рецепти Simple Smile Притеснява ме само захата дали не е много  Rolling Eyes

# 311
Аз слагам 3 суп. л. на около 1 кг захар и почти не се усеща.

# 312
Здравейте,

Правих погачата и се получи прекрасна! Още едно Благодаря за рецептата.

Моля ви за съвет - ще получа ли приблизително същия резултат ако използвам като течност изцяло вода ( вместо прясното мляко)?  Необходима ми е постна погача.

# 313
Здравейте! Аз сложих 8 с.л.  захар и 2 таблетки подсладител разтворени в малко вода. Отгоре поръсих със захар и бадеми. В кифличките сложих стафиди и локум. Стана невероятна козуначена питка Peace  Весели празници!

# 314
Здравейте, попаднах в един блог на рецептата за памук-погача представена като памук-козунак. Разликата  в рецептата ( тази за хлебопекарна ) е в добавянето на 100гр. захар, аромат и пълнеж.
Ще съм много благодарна, ако коментирате, дали е подходящо като съотношение.  И понеже мисля да го пека в хлеботекарната, на кой етап се маха бъркалката и се сплита? Благодаря.  bouquet

И при мен се получи Peace
Към основната рецепта за хлебопекарна 100 гахар, сложих локум, захаросани портокалови кори, ромова есенция. Пекох само в хлебопекарна. Превъзходен е  !!! ( снимки по-късно )

Общи условия

Активация на акаунт