Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 358
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 500
Смоук, коктейли баш там няма да има:) Туби с домашна ракия и вино Simple Smile

За настроение и упойка и това става  hahaha

# 1 501
  • София
Смоук, правилно го рече Жакито. Надали ще ми предложат Секс он дъ бийч или Космополитън.  Mr. Green Ракия не пия, а от домашното вино много бързо се напивам. След една чаша червено вино може и хорото да поведа.

# 1 502
Цитат
500 човека сватба, по 250 на страна… Съжалявам, но за мен това си е чиста изгъзица (с извинение).

едно време може-ама сега, не вярвам някой да вдигне такава сватба, отдавна вече такива сватби не се правят, то и на нашите сватбата е била 420 човека, ама говорим за дивия комунизъм и преди доста години  Simple Smileнещата днес са толкова коренно различни, че ако кажеш на някого, че ще правиш сватба с 500 човека сигурно ще ти се изсмее  Outta Joint
И милярди да имах такава сватба не бих направила никога

# 1 503
едно време може-ама сега, не вярвам някой да вдигне такава сватба, отдавна вече такива сватби не се правят, то и на нашите сватбата е била 420 човека, ама говорим за дивия комунизъм и преди доста години  Simple Smileнещата днес са толкова коренно различни, че ако кажеш на някого, че ще правиш сватба с 500 човека сигурно ще ти се изсмее  Outta Joint
И милярди да имах такава сватба не бих направила никога

Вероятността да имаш 500 "приятеля" в днешно време със социалните мрежи е по-голяма от тогава, така че по-скоро сега може да има такива глупави сватби, макар че никой не може да ме убеди, че има наистина 500 близки приятеля и роднини, които иска непременно да види на сватбата си. И тогава и сега идеята на такова нещо е една и съща - да се покажем кои сме и колко можем и то това често идва повече от родителите, отколкото от самите младоженци. Мое мнение.

# 1 504
Цитат
500 човека сватба, по 250 на страна… Съжалявам, но за мен това си е чиста изгъзица (с извинение).

едно време може-ама сега, не вярвам някой да вдигне такава сватба, отдавна вече такива сватби не се правят

Аз преди 2 години бях на сватба с 600 човека. Повече от половината гости бяхме от друг град, транспорт и хотел бяха платени от младоженеца. И аз не разбрах защо толкова народ поканиха, но така решиха, така направиха.

# 1 505
Чек, тоз младоженец да не е някой руснак:) Бая заможен ще е:)

# 1 506
Не, варненец е.  Laughing 

# 1 507
Мeсец и половина преди нашата сватба мой бивш колега се ожени пред 400 или 500 гости, така че и в днешно време се срещат толкова многолюдни сватби.

# 1 508
Имаме познати, които имат заведение близо до Шумен, лятото основно със сватби се занимават, баш такива огромни, но обикновено са на роми гестарбайтери.

# 1 509
Е стига де и в днешно време турци, цигани, помаци правят големи сватби ..А и понякога най-най близките братовчеди са към 100 чиляка, от там нататък приятели, колеги и тн, и тн..
При турците всеки дава поне толкова, колкото са дали съответните хора на него или децата му .. Накрая младите събират прилична сума 20-30-40 хил лв .

Все още има сватби в читалището, което се превръща в ресторант, просто защото ресторант в селото няма. Украсяват, правят .. на едното място си беше като бална зала. Храната каквато си я направят, обикновено е теле и агнета печени в местната фурна, салати нарязани от родата и алкохол от местния винпром

# 1 510
  • София
Проблемът не е, че са 500 души. А, че са се разбрали да поканят 250, вместо това, те канят 500, а няма място. Че и са карали гостите и роднините на булката да "домакинстват", което е недопустимо. За другата зала пък и усещането на гостите няма да коментирам. Аз направо бих си тръгнала демонстративно, дори и булката е направила грешка. Как пък не, ще оставя сестра ми да сервира и отсервира, леле, ако бях на мястото на тая младоженка щях да обява публично всичко и да си тръгна, да си берат срама сватовете.
Най-малкото да си изберат от тия 500 кои 250 човека ще останат в "младоженския" ресторант, останалите - в другото помещение.

Последна редакция: пн, 29 дек 2014, 15:23 от Светулчица

# 1 511
"Такива сватби с по 150, 200 и нагоре гости вече не се правят" е голям мит. Мисля, че и през 1960 и през 1980 г. са го имали този мит. И тогава, и сега сватбите от по 300 души са си рядкост. Но... си ги има, макар и редки.

Съвсем наскоро мой приятел бе на сватба с 300 души край Асеновград. И снимки гледах, така че.... true story!

# 1 512
  • София
Смоук, правилно го рече Жакито. Надали ще ми предложат Секс он дъ бийч или Космополитън.  Mr. Green Ракия не пия, а от домашното вино много бързо се напивам. След една чаша червено вино може и хорото да поведа.

Тонка, вече правят в кутии от 3 л Секс он дъ бийч, и май не е много скъп, та току-виж те уважили.
Казвала съм го по-назад и в други теми - моята свекърва беше пратила родата веднага след подписа да заемат по-хубавите места. Та точно пред нас беше разположено тогавашното гадже на зълва ми, който не знам дали не беше с кожено яке и някаква шарена турска ризка.
На мен и моите родители и през ум не беше минала такава постъпка. И с такива хора уж ставаш рода... Мъкааа...

# 1 513
  • София
По повод тубите с домашен алкохол да разкажа и аз двете най-кошмарни сватби.
Първата на наши приятели се провежда в соц ресторант през един мразовит януарски ден.
Влизаме в туй ти хале, температурата вътре не повече от 10-12 градуса. Настаняват ни на една маса в ъгъла, по подразбиране "при младите". На масата 3 бутилки олио/?!/ и шопска салата, приборите мазни, мазни ooooh! Та олиото беше домашно бяло вино с вкус на компот от дюли, в друга една бутилка имаше домашна ракия и един от братовчедите услужливо надигаше бутилките и цокваше по един гълток с цел разпознаване кое какво е, после подаваше бутилките да си налеем.
Сватбата продължи точно 10 мин. след посрещането на младоженците. Свекъра взе микрофона да попее малко сръбско, после се включи и младоженеца с няколко възрожденски парчета, после станаха дует, квартет, накрая 20 човека се боричкаха за микрофона и мощно цвилеха кой, колкото си може.
Най-голямото ми удоволствие беше, че масата освен в ъгъла, беше и до кухнята. Накрая сълзи ми потекоха от пушека излизащ на кълба от скарата.
Менюто : шопска, мешана скара, парфе
Булката обаче винаги с умиление споделя, че по-хубава сватба от тяхната нямало.

Втората сватба на моя много близка приятелка.
Хич не го очаквах, но те си казаха, че правят сватба да съберат пари. На самото събитие 300 човека /че може и повече да са били/, температурата на въздуха 40+ градуса, ресторанта задушен, тесен, изтекох!
Няма вода по масите, няма безалкохолно, ако искаш си го плащаш Whistling
Свекърите се заджанкаха за някаква златна гривна, намесиха някаква тенджера -абе грозно. На фона на семейните разпри дъни яка чалга от специално наетият оркестър, включващ десетина мургави музиканти и 3 кючекини. Та тези последните ходеха и изнудваха гостите за пари, като им вряха прелести в лицата. Часът беше обеден Tired

# 1 514
Има ги -никой не твърди, че ги няма тези големите свабти. Но са рядкост наистина. За мен е излишно да се канят по 300 човека-освен ако наистина нямаш много близки и приятели и да няма как да се откажеш да поканиш повечето от тях-другото за мен е неоправдано.  Peace
не съм била на достатъчно сватби, даже съм била на много малко и такива селски изцепки като описаните тук е нямало. Бъдещата ми свекърва ми разказва онзи ден как едно време се е обявявало на микрофона кой какво е дал-ето това е грозно и много селско за мен  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт