Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 472
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 545
Бих дала само пари, едва ли ще мъкне подаръци в чужбина.

# 1 546
  • Burgas, Bulgaria
Комплект наистина хубаво спално бельо струва доста над 100 лв и в повечето случаи е с една обща завивка. Ние с моя мъж от ден първи от както сме женени спим с отделни завивки и затова се наложи да продам комплектите ,които ни подариха на сватбата. Оказаха се напълно излишни подаръци. Слагай в един плик 200 лв и си реши проблема, така няма да се притесняваш дали им е харесал подаръка.

# 1 547

Не подарявайте чаршафи. Чужбинските легла са по-различни по размер, а може и да си имат достатъчно. Получих такива и ги подарих веднага. Бих съчетала с нещо българско, традиционно.

Леглата не са толкова различни, особено с чаршафи 200х220 см, но възглавниците напр. в Германия са 80х80 или 80х40 см най-често и нашите калъфки 50х70 не стават особено. sophiemmaspencer , май беше в Канада, там пък може да е съвсем друго. Така че наистина внимавай с този подарък. А пък може да си ги ползват тука в България примерно като си идват. newsm78

# 1 548
Комплект наистина хубаво спално бельо струва доста над 100 лв и в повечето случаи е с една обща завивка. Ние с моя мъж от ден първи от както сме женени спим с отделни завивки и затова се наложи да продам комплектите ,които ни подариха на сватбата. Оказаха се напълно излишни подаръци.
Ние също, но аз ползвам голямата завивката от комплекта, пък на него му купихме друга, по-малка. Тъй де, той се оплакваше, че му е трудно с обща завивка, така че получи по-малката. Mr. Green

# 1 549
  • София

Накрая констатира с неудоволствие, че нашите подаръци били по-хубави от тези на нейната сватба ,защото съм имала по-богати роднини.

Не! Откакто го прочетох не ми излиза от главата!   Просто дори не мога да кажа нещо, толкова съм без думи!

# 1 550
Ами аз трудно бих се зарадвала на чаршафи, защото спалнята ми е в лилаво и предпочитам спално бельо в този цвят, ако получа зелено, няма да го ползвам. А човекът ще си е дал парите, за какво да харчи някой за нещо, което няма да ползвам?

# 1 551
  • където ми харесва
Всички ли си съобразяват спалното бельо с цвета на стените си?
Или аз нещо съм назад с материала?
Както и да е. Аз бих се зарадвала на такъв подарък, но не е общо валидно.

# 1 552
Аз на приятели, живеещи в чужбина, освен сумата (понеже не исках да е само пари), подарих и монета. То беше и поради известен техен интерес в областта, но е и удачен подарък, който не заема място и може лесно да се пренесе (не вярвам някой да грабне чинии и чаршафи в самолета). Към монетите има много красиви кутии, а и издание от годината на сватбата за мен би бил приятен спомен. ПИБ пък имаха някакви сребърни тематични - "Сватба" и разни такива, но те нямат нумизматична стойност.

И за да не е само спам, по темата за изцепките - ама по-скоро наша  Laughing Ние почти нямахме материални подаръци на сватбата, но имаше едни чаши, дето скоро им се натъкнахме на кутията. Те не са лоши де, но не ни трябват и се шегувахме с мъжа ми, че не можем и да ги подарим, щото не знаем от кого са  Mr. Green и може да стане гаф, ако нацелим точно подарителя  hahaha

# 1 553
Чаршафите, и най-луксозните, ми се струват супер личен подарък, а казваш, че не сте особено близки с момичето. Ако се случи някой темерут като мен, дето си е навил на пръста сам да избира в какво си ляга с какво се завива, добрите ти намерения може да останат неоценени, за съжаление.  Peace

# 1 554
Чаршафите, и най-луксозните, ми се струват супер личен подарък, а казваш, че не сте особено близки с момичето. Ако се случи някой темерут като мен, дето си е навил на пръста сам да избира в какво си ляга с какво се завива, добрите ти намерения може да останат неоценени, за съжаление.  Peace

Точно.

Освен това понятието "луксозни" е доста разтегливо. Аз под луксозни разбирам памучни с 1000 thread count, друг разбира сатен, трети с хубав дизайн. Моето легло е King size, те ми подаряват за малко. Ей такива работи, които биха ме спряли да подаря чаршафи.

# 1 555
И аз щях да кажа против чаршафите, но се сетих, че за сватбата получихме ръчноизрисувани такива. Страхотни са. Това е един от малкото подаръци, които реално използваме. Всичко друго събира прах.
Марковите чаршафи не са по българския стандарт, така че няма причина да не станат.

# 1 556
  • Бургас
По думите на приятелката ми те смятат да се връщат да живеят в България.  В момента живеят у родителите на момчето в чужбина. Смятам, че всичко материално ще им е от полза, защото тепърва ще обзавеждат дом. Тя е скромно момиче, така че не вярвам да има претенции, особено пък за чаршафи.

# 1 557
А може да я попиташ дали би се зарадвала на този подарък, смятам ще ти каже истината.

# 1 558
А може да я попиташ дали би се зарадвала на този подарък, смятам ще ти каже истината.

Да.   Peace
И аз обикновено предпочитам да зарадвам някого пред това да го изненадам  Grinning И винаги се радвам като някой ми даде жокер,  така всички са доволни накрая  Simple Smile

# 1 559
Ами разбира се. После може да разкажеш какво е станало.

Моята втора сватба беше много хубава, бяхме само ние, родителите, бабите и дядовците ни и най-близките ни приятели. Общо 28 души (от които 3 деца). Събрахме се в хубаво ресторантче като нямахме никакви ритуали, само този с разчупването на питката, но без после свекърва ми да ни дава по хапки. Просто я разчупихме, след което се изяде от всички. Нямахме нито DJ, нито фотограф, нито украса, нищо. Беше вълшебно. Тортата ни беше бисквитена, с малини и шоколад, най-вкусната торта на света, която някога съм яла. Не сватбена.

http://www.papaya.bg/images/products/1457_big.jpg

Преди това приятелите ни питаха какво искаме. Ние казахме "нищо", защото наистина, наистина нямахме нужда от абсолютно нищо. Целта беше просто да се съберем, да хапнем, да пийнем, да се видим и да сме щастливи от това, че сме заедно, защото и моя предишен живот, и на съпругa ми, е бил кошмар. Така че просто събрахме хората, с които се обичаме най-много на този свят и всички бяха наистина много щастливи за нас. В крайна сметка приятелите ни дадоха по един плик, а вътре картичка с написани много красиви неща, на място и не клишета, и кой колкото преценил - пари.
Всичко си платихме сами. Нямаше никакви простотии, пиянски изпълнения, скандали, или пък пинизи от хората в ресторанта.
Пак да кажа - вълшебно  Simple Smile

Последна редакция: сб, 10 яну 2015, 18:20 от Free and wild

Общи условия

Активация на акаунт