Сватбени "селски" номера и пинизи

• 500 756
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Леле, вие ме изумихте. Аз на няколко сватби съм била, никога не е имало пияни хора (на моята също). Всъщност единтвеният гаф на моята беше, че майка ми много настояваше да дойдат едни роднини, на които не съм им виждала очите, щото било неудобно. И накрая какво - не дойдоха, щото мъжът и жената се скарали и решили да не идват. Преди това обаче майката звъннала на майка ми и я питала дали Иванка (примерно) може да дойде  приятеля ѝ, защото много се обичали  Shocked. А, и вуйчо ми не дойде, щото ходил бил за риба и забравил. Ама да се оправят, изпуснаха много готина сватба Simple Smile На майка ми поне ѝ беше за урок Simple Smile На една приятелка, една мацка изтръгна букета от момичето, което го хвана Simple Smile Ама не е било скандал. Обаче върхът беше на една сватба, с бившия ми мъж кумувахме - булката не се разбираше с  родителите на младоженеца (не, че нямаше защо, за пример, тръгвам аз да поздравявам като кума младото семейство и изведнъж майката ме избутва: "Чакай майче, да ти оправя косата" (към сина и). Направо онемях. След  малко излизаме от ритуалната зала и фотографът ще прави снимки - снима, снима и по едно време свекървата се обажда - "Хайде, ****, тръгвай, че ще настинеш"“, на което аз не е стърпях и ѝ рекох, че това е 30-годиен мъж, а тя отвърна"“ "30-годишен, ама снощи имаше Т". Два дни преди сватбата, бъдещата булка ми се обажда, че ще отлагат сватбата, щото **** го боляла главата и майка му казала, че не може то така. Добре, че беше бившият ми да го насмете Simple Smile
Но най-тъпото в крайна сметка беше, че на сватбата родителите на мъжа бяха забутани в някакъв далечен ъгъл,  някакви най-крайни гости (сериозно, дори приятелите бяха по-близо. Не, че не го заслужаваха, ама беше много тъпо нейните родители до нея, а неговите ги няма никакви

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 12:59 от Светулчица

# 226
  • София
Съни,[/b] бъркаш Peace - не само според преценката се дават пари, но и според възможностите. По-горе тъкмо съм го онагледила, в същият пост.
Оставете момичето да си ходи с розовите очила. Сигурно ще обясни как като нямаш пари, не трябва да ходиш по сватби.  Peace

# 227
  • Варна
И според преценката, И според възможностите. Защото аз може да преценя, че приятелят Х заслужава 300 лв на човек, но ако нямам тази възможност, ще дам по-малко. Или пък ако имам зяплата няколко хиляди, бих дала същите 300 лв за някой колега, за когото не ми пука особено, без това да ми повлияе на бюджета по никакъв начин. Затова е смешно да се говори за минимум и максимум.

# 228
  • HH
Относително е с парите. Последния път ходих на сватба сама, на моя много добра приятелка. Бях и взела и подарък и пак й дадох плик с 50лв. Букетът също е разход. Въпросната сватба ми излезе почти 200лв, без да слагам тоалета е общата сметка.

Иначе ритуала с обикалянето по масите вече се прилага и по балове. На последния, на който бях, поздравих абитуриента на влизане и си дадох плика с картичката и парите. В един момент се оказа, че момчето върви по масите с бонбони и всеки "дарява" допълнително. Е никой не беше подготвен и стана точно селски цирк - всеки буташе 50-ки без пликове в ръцете му, понеже и другите като мен си бяха подарили подаръците на влизане....

# 229
Кой говори за минимум и максимум? Попитах, казах си мнението. Какво тръгнахме да се обяснявате?
Hushpuppy, няколко души казаха, че могат и повече, но толкова са преценили. И не, не смятам, че като нямаш, не трябва да ходиш на сватба.  

# 230
Това с боя по сватбите си е реално .  Laughing Преди време бяхме на една сватба , на която подредбата в ресторанта беше уникална - роднина , милиционер , роднина ,милиционер ...  Настаняваме се , почват се танци , кокошки , питки , баници , букети  #Crazy... отделно всички бяхме нагъчкани - ресторанта малък , а гостите мнооого . В един момент ми избиват , чавиите и просто исках да си тръгна , така или иначе , аз бях "транспортера" на групата ни , а и всички вече бяха порядъчно "наквасени " , та ги сръчках да минем да си предаден чинно "пликовете" и да си вървим . Тръгваме си и след два дена ни пращат диск с видеото на сватбата , за спомен .  Гледаме , смеем се и шок , точно в момента , в който излизаме от ресторанта , виждам как един огромен стол пада на мястото , на което съм седяла до преди две минути . Историята била , че един от "роднините " познал един от "милиционерите " , който го бил арестувал шест месеца преди сватбата . Няма да влизам в подробности какво "меле" беше последвало . Най - интересното е , че младоженците си умираха от кеф като ги питахме какво се е случило след нашето тръгване - " Ооо , ще видите на записа ! Голям купон беше ! " . Ми да ви имам купона , ако не бях изтрещяла 2-3 мин по - рано , сигурно щях да приключа в Пирогов с разцепена глава !

# 231
  • Варна
Ами за мен за двама души минимумът е 250-300. Затова 3-ма души с 200 лева ми се видяха малко. Но разбира се, кой, колкото може!

Ето кой говори за минимум и максимум... Много бързо забравяте какво пишете, ааа  Joy

# 232
  • Пловдив
Sokericata dobra  Joy Joy Joy Забава е било Simple Smile

# 233
 А ти за мен прочете ли го или вие, студентите сте писатели, а не читатели?

# 234
А задължително ли е, като той върви с бонбоните, вие да се бъркате по джобовете. Особено след вече даден подарък? Давате целувка и толкова Simple Smile
Сами си правим простотиите.

# 235
  • Варна
А ти за мен прочете ли го или вие, студентите сте писатели, а не читатели?

Прочетох го, разбира се, и въпреки това за мен е ненормално който и да е, да има такива разбирания. Моля се само дано никога не се озова на сватба, където младоженците споделят вижданията ти.  Joy

# 236
  • София
Прочетох го, разбира се, и въпреки това за мен е ненормално който и да е, да има такива разбирания. Моля се само дано никога не се озова на сватба, където младоженците споделят вижданията ти.  Joy
Е, нали се разбра, че някои младоженци си споделят вижданията директно в поканата, че да няма недоразумения.  Laughing

# 237
  • HH
А задължително ли е, като той върви с бонбоните, вие да се бъркате по джобовете. Особено след като вече е даден подарък? Давате целувка и готово Simple Smile
Сами си правим простотиите.

Е аз си мислех да пропусна, взех си бонбон, пожелах пак всичко хубаво и той тъкмо отмина и майка му се обади "забрави да си вземеш подаръка от Х". Момчето беше видимо притеснено. Обади ми се на следващия ден и ми се извини и дори поиска да ми върне парите. Беше бесен на майка си, че го е накарала да направи въпросното обхождане на гостите, защото ако е знаел преди това е щял да ни предупреди да изчакаме до тогава.

# 238
Кой колко дал е бял кахър, аз да не правя сватба, за да събирам пари?

Мен лично много повече ме подразниха хора, които до последно не знаеха ще идват или не, както и тези, които 3 пъти си смениха мнението - скарахме се с гаджето, ще идвам сам; не сдобрихме се, не не знам си какво. И това буквално до деня на сватбата, а ние имахме организирано настаняване. Може би аз съм била несъобразителна и освободих резервираните на друго място стаи (нашият хотел беше с ограничен капацитет) и накрая две непознати момчета трябваше да сложим заедно, за да направим място за "сдобрената" двойка. Опитвам се да ги оправдавам такива с незнание, докато не организираш една сватба, не знаеш каква хамалогия е, но все пак малко съобразителност не пречи.

# 239
Съни, моля те, стига толкова - като имаш възможност и желание и 5000 може да дадеш, който няма никое от изброените, не го прави и толкова. Егати дискусията стана, а темата е друга.  Tired

Общи условия

Активация на акаунт