Сватбени "селски" номера и пинизи

• 500 756
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 240
Ооо невероятен  ooooh! Изобщо не исках да ходя , но " щяло да бъде много неудобно " . Половината от гостите на финала изглеждаха като след война , не като след сватба - разкъсани рокли , ризи , кръв , разчорлени прически  .... , ресторанта изпотрошен ... Честно ,  след първоначалния шок , се скъсах от смях , щото беше като на филм . А младото семейство си седи скромно в един ъгъл и дава наставления на оператора - "Снимай  , снимай , че после трябва да плащат !"

# 241
А задължително ли е, като той върви с бонбоните, вие да се бъркате по джобовете. Особено след като вече е даден подарък? Давате целувка и готово Simple Smile
Сами си правим простотиите.

Е аз си мислех да пропусна, взех си бонбон, пожелах пак всичко хубаво и той тъкмо отмина и майка му се обади "забрави да си вземеш подаръка от Х"...

Ясно. Майката е за бой. Заслужавала е с най-милата си усмивка да й кажеш - "Аз вече го дадох, миличка, за втори нямам възможност!"  Mr. Green

# 242
  • Once there was a Hushpuppy...
Вие пък сега с баловете ме шокирахте #Shocked
Догодина съм на племенницата ни, не ми се мисли ooooh! ooooh! ooooh!

# 243
  • Под липата
Последните страници нагледно дават пример за това що е то селска проява и пиниз на сватби, а и не само. Въобще, сватбите напоследък ( а и не само ) са си един неописуем панаир на суетата, PR акция, ако искате, шоу, средство за набиране на средства.
Никога, ама никога не съм канила гости на сватбата си с цел избиване на куверт. Дори, категорично предупредих, че сватбата ми е купон, на който пликове, пликчета и кутии за ''дарения''място нямат. Имах 40 души гости, болшинството приятели, които са от един наш постоянен кръг, с който често общуваме. Нямам 101 първи братовчеда, нито мъжът ми, нито 15 лели, стринки и чинки. Близките ни бяха наистина близки - концентрат - майки, бащи, братя, сестри и техните половинки. Сватбата ми беше прекрасна - по мои виждания, възприятия, светоусещане - никакви церемонии, никакво даряване на пръстени, лади/гоУфове... Музика, танци, усмивки.
  Сватбата ми не беше комерсиална, а ден на щастие. Не исках нищо и никой да я омерзява (както едно мятане на пачки, примерно).
Сами си правихме с мъжа ми сватбата, платихме си всичко, почерпихме приятелите и близките си и имам невероятен спомен от този ден.
 Сега, след тази тема, едва ли ще си помисля да отида на нечия сватба - аз, мъж, дете... Мизата така е вдигната, че е непреодолима за моето семейство. Горещо ще благодаря за поканата, ще пожелая щастлив и безоблачен семеен живот и любезно ще се извиня, че ишиясът на мъжът ми  Mr. Green, моята подагра и нескончаемите капризи на детето ми, ни поставят в невъзможност да им тропаме на сватбата. Толкоз!

# 244
  • София
etwas_anderes, аз също не разбирам защо не си контрирала майката, че подаръкът отдавна е даден, още при влизането.

Рафаела, изкефих се на начина, по който описваш сватбата си.   bouquet

# 245
  • Пловдив
А младото семейство си седи скромно в един ъгъл и дава наставления на оператора - "Снимай  , снимай , че после трябва да плащат !"
Още се смея Joy Joy Joy Joy

# 246
etwas_anderes, аз също не разбирам защо не си контрирала майката, че подаръкът отдавна е даден, още при влизането.

Защото се е насмела. И за да не притесни момчето, което няма особена вина в случая.

# 247
Сега, като се заговорихме за личните сватби и се сетих по повод това, че отказах на ди джей-я да ритам менчета и да ходя по чаршаф с карамфили имаше въпросителни споглеждания защо не се случи. За щастие, мое и на родителите ми хората бяха подбрани и не се коментирало, само влязохме, обявиха, че идваме и това беше. А, настаниха ни и тогава изпихме с кумовете чаша шампанско! И речта на кума.
Имах прекрасна сватба с около 70 души. Близки и приятели Peace
Не са ми слагали жартиер под роклята и да ми го сваля някой друг.
Другото, че не беше много модерно даването на пари, а на подаръци преди 14 години. И така се обзаведох с каква ли не домакинска посуда Crazy и уреди.
Пари ми дадоха приятелите на баща ми, баща ми - говоря за големи суми. А, останалите дадоха по малко, когато ме накараха да обиколя да съм ги поздравяла. Аз и това не исках, умирах от срам, ама нямаше как.

Сетих се за сватбата на майка и почнах да се смея.. Joy
Разказвала ми е, че е била тук в Шератон, навремето се казваше хотел Балкан ли/май така/ Peace
И се е състояла от 350 души Shocked Майка казва, че били роднини предимно на свекърите й, общо народ от 2-3 софийски села Laughing И не е познавала на сватбата си повече от 30 души. А, и колеги на баща ми много е имало. Накичена по снимките с герданите от пари/всички ги знаете/ и струпани одеала и какво ли не за младоженците hahaha

Последна редакция: чт, 25 сеп 2014, 13:24 от Hushpuppy

# 248
  • HH
Те всички се насметоха. Мен не ме е яд за парите. Яд ме е на майката. На нея и беше пределно ясно, че повечето гости вече си бяха подарили подаръците. Но явно искаше тези, които все още не са подарили нищо, да не минат метър, понеже някой преди тях не е сложил дар в/у бонбониерата.

# 249
  • София
Да отворям ли дума за оркестъра, с преобладаващ мургав състав, при взимане на младоженците или да си трая тактично?

# 250
Рафаела, написа много  прекрасни и силни неща в тази тема. Моите адмирации, за пореден път  bouquet

# 251
Да отворям ли дума за оркестъра, с преобладаващ мургав състав, при взимане на младоженците или да си трая тактично?

Отваряй, отваряй Peace
На сватбата на братовчедка ми в Сърбия имаше истински цигански духов орекестър и определено бяха атракция за нас българите. Но, за там си е съвсем нормално.
Но, говоря цигани, чисти, облечени еднакво, поддържани..
Не, като нашите манговци Mr. Green

# 252
Като ходя на сватби никога не давам предметни подаръци, винаги пари. Смятам ги по два критерия - близост с младоженците и техни видими разходи. Ако са ми много близки, не правя сметка за разходите им. Ако не са ми, определено оглеждам. 10 минути са ми необходими, за да пресметна долу-горе колко пари са инвестирали на гост - украси, меню, тип ресторант, известен изпълнител за певец, плащали ли са хотел за нас или ще си спя на мои разноски или ще си спя у дома и т.н. и т.н. и т.н. Няма как да оставя 100 лв. на човек примерно за градска сватба в скромен ресторант със съвсем обикновено меню и без никакви видими разходи от страна на младоженците, освен за два евтини костюм и рокля.

Пликът се пълни въз основа на цялостните ми впечатления от събитието. Ако видя, че се отнасят с мен като знатен гост и с уважение, ще ги възнаградя за усилията и желанието. Ако видя, че нещата са правени през пръсти и с непукизъм - няма да ги възнаградя особено щедро.

Оставяли сме от 50 до 200 лв. на човек в зависимост от стойността на събитието.

Иначе.... за нашата сватба - без никакво притеснение казах на всички гости (100 души общо), че предметни подаръци не са желателни. Имахме си вече всичко. А ... картини и скулптури... предпочитам ние да си ги избираме. И така. Нека гостите да си решават по техните си критерии колко пари да сложат в плика. Тяхно си право. Важното бе да не се чудя какво да правя с перални и микровълнови и т.н. и т.н.

# 253
Не искам да засегна никого, който по този начин е решил да отпразнува сватбата си, но оркестри независимо какви по етнос и хорА пред блока (със съответния набор от съседи, наредени по терасите) мен доста ме разсмиват  Grinning

# 254
Рафаела,   bouquet

Общи условия

Активация на акаунт