Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 672
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 2 880
  • Бургас
Каква цигания има в това кумовете да купят чаши и букет, особено ако самите те държат на това?
Хайде няма нужда от толкова напъване.
Не, за мен не това е циганията, а обичайните изцепки по сватбите, които явно за повечето са супер яки, но в моите очи са изтъркани. Иначе и мен са ме канили за кума и съм предлагала да купя чаши и май и булото. Направих го от уважение към младоженците, въпреки че мисля сватбите за най-досадното нещо на света, но реших да спазя традициите, на които очевидно те симпатизираха

# 2 881
miamim, eдва ли някоя тук брои от кого и колко подаръци е получила, а че опира до елементарно възпитание, ако нямаш възможност за подарък, поне да се извиниш. Или да се опиташ да компенсираш с нещо дребно, символично. Някак идеята да съм търтей на нечие чуждо празненство, от какъвто и род да е то, ми е неприятна.

# 2 882
  • София
А, да добре. Извинете, че не ви купих подарък, ама ей ме тука. Мисля, че няма нужда от извинения. Освен ако младоженците не правят сватба с цел да получат подаръци или пари.

# 2 883
Ами, някак си да не получиш дори картичка с пожелания от брат/сестра, и то докато не спира на обикаля дискотеките, поне за мен определено няма как да мине незабелязано. Извинете ме, ако съм
тесногръда. 😁😁😁

# 2 884
  • Euskal Herria
Не, за мен не това е циганията, а обичайните изцепки по сватбите, които явно за повечето са супер яки, но в моите очи са изтъркани. Иначе и мен са ме канили за кума и съм предлагала да купя чаши и май и булото. Направих го от уважение към младоженците, въпреки че мисля сватбите за най-досадното нещо на света, но реших да спазя традициите, на които очевидно те симпатизираха
Стана ми интересно - а в такъв случай защо си приела да бъдеш кума?

За имането/нямането на подарък - много зависи от начина, по който ще се поднесе и от създадените отношения. Може и без абсолютно нищо да дойдат гостите и въпреки това да си прекарате супер. А може и подарък за хиляди да направят и пак да се чувстваш крайно неудобно и неприятно.

# 2 885
  • София
Ами, някак си да не получиш дори картичка с пожелания от брат/сестра, и то докато не спира на обикаля дискотеките, поне за мен определено няма как да мине незабелязано. Извинете ме, ако съм
тесногръда. 😁😁😁

Голяма работа. Картичка. А иначе си забелязала, че обикаля дискотеките. Как може да ви правят впечатления такива неща. Определено си широкогръда.

# 2 886
  • Бургас
Стана ми интересно - а в такъв случай защо си приела да бъдеш кума?
Защото ставаше въпрос за най-добрия приятел на мъжа ми, с който са като братя. Въобще не ми се кумуваше, но се съгласих заради него, въпреки че се очертаваше тежкарска сватба със стотици гости /Най-големия ми кошмар!!!!/. Както и да е - сватбата не се състоя. Само дето се набутахме здраво за официални тоалети 😁

# 2 887
А, да добре. Извинете, че не ви купих подарък, ама ей ме тука. Мисля, че няма нужда от извинения. Освен ако младоженците не правят сватба с цел да получат подаръци или пари.
И предпочиташ варианта гостът да се изтърси на сватбата ни лук ял, ни лук мирисал. А като тръгнат за наздравиците с гостите да се покрие в тоалетната, защото няма подарък?

# 2 888
  • София
Не, ако е моя сватбата, предпочитам дори и да е без подарък и без плик, да не се покрива за наздравицата. Но моите приятели и роднини ме познават и не биха се притеснили да дойдат без нищо на сватбата ми. Защото сватба не се прави за подаръци и пари. А тази наздравица с младоженците и гостите не е просия по масите все пак.

# 2 889
Ако няма смисъл в подаръците защо изобщо ги правим? По рождени, именни дни, празници на децата? newsm78

# 2 890
  • София
Ако наистина правите сватба заради подаръците, то тогава нямам какво повече да кажа. И изключително ... да не кажа какво впечатление ми направи израза - "гостът да се изтърси на сватбата ни лук ял, ни лук мирисал",  както и "търтей на нечие чуждо празненство". Доста грозно звучи.

# 2 891
Аз сватба не съм тръгнала да правя, коментираме си просто. Не разбрах само защо трябва да делим отношението си към подаръците, но нищо.

# 2 892
  • София
И аз не разбрах защо са ти толкова важни подаръците, и очакваш ако някой е без такъв, да се покрие в тоалетните.

А, сега се сетих. На една сватба, на която присъствах преди много години, младоженците минаха по масите 3 пъти за наздравица. И на някои хора им стана неудобно да се покрият по тоалетните, та три пъти дадоха пари. Па младоженците си ги прибраха Joy. Чист селски сватбен пиниз.

Последна редакция: ср, 11 окт 2017, 23:00 от miamim

# 2 893
  • Бургас
А защо гостите се чувстват длъжни на всяка наздравица да вадят пари?

# 2 894
  • София
За да не се покрият в тоалетните, според някои хора. Не знам, може да им е станало неудобно нещо. А то и младоженците именно затова минаха толкова пъти.

Общи условия

Активация на акаунт