Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 682
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 2 895
Аз нямам какво да кажа повече по темата, но се изумявам как в желанието си да докажеш колко е нормално кумове или братя на младоженците да не поднесат и символично нещо, дори жълти стотинки да струва, но да е от сърце, се опитваш да изкараш другите ограничени. 😁😁😁 Да се извиним публично, че сме толкова впечатлителни! Айде със здраве и лека нощ от мен! Wink

# 2 896
  • Down south
Да си призная, за мен също е невероятно да се отиде на сватба без дори символичен подарък.
Тук (САЩ), подаръците и пликовете се оставят на специално място и нямат общо с поздравяването на младоженците.
Принципно неписаното правило гласи, че всеки гост би трябвало да покрие  куверта си и хората го правят. Maid of honor/Best man, са почти еквивалент на кумове, както и bridesmaids са друга история и техните подаръците,  разбира се по-големи.

# 2 897
  • Бургас
Да си призная, за мен също е невероятно да се отиде на сватба без дори символичен подарък.
Тук (САЩ), подаръците и пликовете се оставят на специално място и нямат общо с поздравяването на младоженците.
Принципно неписаното правило гласи, че всеки гост би трябвало да покрие  куверта си и хората го правят. Maid of honor/Best man, са почти еквивалент на кумове, както и bridesmaids са друга история и техните подаръците,  разбира се по-големи.
И на мен ми харесва тази традиция в чужбина подаръците да се оставят на определено място и дори да се изпращат преди сватбата на даден адрес.
Това обикаляне за наздравица ми наподобява циганин, водещ мечка на синджир, който обикаля за пари в края на представлението.

# 2 898
Добре де, тези гости присъствали на тройната наздравица колко пари са носили в себе си Hushed? Надали всички са имали пари освен за първия тур, за още 2....

# 2 899
Аз и ММ когато се женихме на 30-тата минута от престоя в ресторанта минахме и си направихме наздравица(само наздравица) с всеки един от гостите. Един вид- всеки получи лично внимание от нас. Имаше хора, които идваха от другия край на страната и естествено не сме се виждали дълго време. Беше ми приятно. Подаръци от сестрата на ММ и нейния приятел- не получихме.

# 2 900
Аз дадох пример с наздравиците по масите, защото нито една сватба на която съм присъствала не го е пропуснала. Предполагам е един вид традиция, въпреки че и аз не го предпочитам, не мога да кажа на хората как да си организират тържеството, нали?

Но аз приключвам темата що се отнася до мен, явно не се разглеждат обективно мненията, а на кой както му изнася. В безсмислени спорове нямам време да влизам. Приятен ден Simple Smile

# 2 901
  • София
Добре де, тези гости присъствали на тройната наздравица колко пари са носили в себе си Hushed? Надали всички са имали пари освен за първия тур, за още 2....

Е, не всички дадоха 3 пъти. Малко хора го направиха.

# 2 902
Това, че младоженците са решили да минат пак за наздравица, не значи, че трябва пак да даваш пари или подаръци. Какво значи неудобно им е? Много странни разбирания.

# 2 903
  • София
Лично на мен не ми е било неудобно и не съм дала 3 пъти. Но някои хора дадоха, да. Интересното беше, че и трите пъти минаването беше обявено от ди джея - "Младоженците ще минат за наздравица" Joy

# 2 904
  • София
Страннно ми е с какви хора комуникирате.
2 пъти съм била кума, никой не е предявявал с какви дрехи да се обличам. Единия път младоженците бяха с народни носии, ние си купихме по една пола/панталон от индийския магазин и по една риза (които после си носих многократно), а за подписването (беше в отделна дата), си облякох едно кадифено костюмче от пола и сако. Втория път с една пола за около 20-30-тина лева и една риза (взех я от втора употреба, но си беше много елегантна). Ако някой предяви желание към мен да се облека на сватбата му с рокля, че и да си я  купувам, просто ще се лиши от присъствието ми. Всъщност  в моето обкръжение мисля, че няма такива хора. А за нашата сватба пък даже не знам кумовете дали са купували нови дрехи (той с костюм, тя беше също с костюм от пола и сако)н или са им били вече в гардероба. А въобще не ме интересува. За мен е важно, че тези хора са били до мен в този момент. Както и ние за съответните кумци.
Спомням си, че на нашата сватба се разбрахме с кумовете - те си купиха ДВД-записвачка за компютър от нас, а ние същото от тях Simple Smile
А пък изобщо не съм гледала дали някой е бил в тоалетната в този момент и дали ми е подарил нещо. Идеята беше да отпразнувам любовта си с най-близките си хора

# 2 905
  • град-държава
А аз мислех, че за наздравица се минава да обърнеш лично внимание на гостите. Никой не ми е вадил пари за всяко наздраве, не съм и очаквала подобно нещо.
На мен вече ми изглежда, че не младоженците броят рарите на гостите, а обратното. 😉

# 2 906
  • София
Едва ли някой се интересува от чуждите пари.
А и предполагам ти не си минала с младоженеца 3 пъти, които ди джеят обявява по микрофона. Иначе естествено, че по време на цялата сватба си има наздравици.

# 2 907
Нашата сватба си беше нормална.Кумовете ни взеха чашите и букета ми и ни подариха спалня за новия апартамент.Изрично бях предупредила всички гости,че не искам никакви подаръци,от нищо нямахме нужда,само картички с пожелания исках за спомен.Етърва ми и леля му на моя само не ни подариха,това защото отказах всякакви питки,червени килими и разни техни представи за идеалната сватба.Цяла вечер си пушеха и шушукаха двете в единия край на масите,но и за секунда не ми развалиха настроението и се забавлявах на макс.Не сме обикаляли за наздравица,редувахме се да веселим гостите и на всеки обърнахме внимание.Бях поставила кошница за картичките,във всички имаше символични суми и много искрени пожелания.После имаше просташки подмятания за облеклото на по възрастните роднини,но въобще не съм си мълчала.Братовчедка ми пък лично избра роклята на баба ми за нейната сватба,да не приличала на дъртачка.Това нейни думи без свян казани пред нея.Познайте дали отидохме и не им отказахме да сме им кумове?! Rage

# 2 908
  • град-държава
Едва ли някой се интересува от чуждите пари.
А и предполагам ти не си минала с младоженеца 3 пъти, които ди джеят обявява по микрофона. Иначе естествено, че по време на цялата сватба си има наздравици.
Колкото и пъти да съм си казала наздраве с гости, нито са ми давани пари, нито съм го очаквала. При нас подаръците се оставяха по време на уелкъм дринк-а. Всичко останало е било отношение -наздравица, да се видим, да си разменим по няколко думи.
На ди джея изобщо не му беше позволено да се обажда на микрофона. Ние не сме имали никакви ритуали.
За другото не знам, но оставам с впечатление, че зад всяко действие се търси повод да се коментират предположения, че е с користна цел. Не всеки прави сватба, за да изкара пари. Някои спазват традиционни ритуали с цел забавление преди всичко.
Изключително грубо е да се обобщават и правят заключения за цигании, събиране на пари и пр.
Нормално е за сватба и изобщо личен празник, когато получиш покана, която си приел да поднесеш подарък. А това вече се приема за някаква селска проява и му се придава негативен облик. Но определено подобно отношение не те издига над нещата. Тук не коментирам липса на възможности и пр. Отношение се показва и с една надписана картичка, която не струва милиони.
И на гости човек не отива единствено с особата си.

Последна редакция: чт, 12 окт 2017, 10:27 от Vermilion`

# 2 909
  • Далече, далече
Нашата сватба си беше нормална.Кумовете ни взеха чашите и букета ми и ни подариха спалня за новия апартамент.

Спалнята не е никак малък или евтин подарък.

Общи условия

Активация на акаунт