Сватбени "селски" номера и пинизи

• 493 904
  • 3 154
  •   2
Отговори
# 930
  • София
Аз съм разказвала назад за приятелско семейство на родителите ми. Те са всъщност кръстници на сестра ми, най-близкият приятел на баща ми.
Две дъщери имат. Голямата се залюби с един младеж-българче осиновено от заможни и интелигентни цигани. Голям проблем има с хазарта, продал половиното злато на семейството.Вдигнаха им сватба, защото дъщерята на приятеля на баща ми забременя.. Само, че той доста се провини и неговото семейство не го иска вече. Живеят при родителите на момичето. Апартамент с една спалня. Само, че тъстът изтегли заем и пристои една стая към апартамента(незаконно, но са на етаж с голяма козирка и място за нови стаи бол). Закрепиха се някак-тъща, тъст, голяма дъщеря, зет, детето и малка дъщеря.
Докато малката дъщеря не забременя и тя. Момчето я ревнува и побийва, но като разбра, че е бременна родителите и вдигнаха сватба-не може на голямата да направят, а на малката не. Тъжна сватба, ужас беше...то бяха булчински сълзи, младоженеца се гаври, всички обсъждат колко ще издържи бракът. Та след сватбата и те живеят в дядовата ръкавичка. Тъстът изтегли още един заем, н-ти на брой, за да пристои още една стая. Зетьовете хойкат, не работят, пръскат пари...но човекът не иска да си остави дъщерите и си тегли пари, пристроява.Някой може и да ги обади, да им разрушат пристройките и кой къде ще живее не знам.

# 931
Колко тъжно..

# 932
Тъжно е, да. Човекът е социално животно, не прави ли като другите ... знаете. Ето в това е трагедията, комедията и върхът на живота.

Влашки корен няма при нас. Сръбски има.   Whistling
Как гледа на сватбите ли мъжа ми - едно мнение има преди да чуе майка си, едно - след това. Яд ме е, че се налага с бой да го накарам да вложи (т.е. ремонт и др.), караме се като не знам какви, изнасям ремонта на гърба си и накрая - "мило, колко е хубаво!". В същото време никой не ме съжалява да ми сложи натогово нищо, ще взема и аз една сватба да вдигна накрая, ей!  Mr. Green

Ходи, за да не излага майка си. А пари както стана ясно, трудно дава, но в крайна сметка ги отгладува. Никой не кани и никой не ходи, за да сподели момента на влюбените и радостта им. Показност и изхвърляне и от двете страни. Истината е, че нито една от двойките не се взе за нещо по-различно от $ и биене в гърдите колко е най-.
Това, че бойкотирам, означава, че аз не ходя по такива събирания, той ще-не ще отива. Седи, седи, дава парите и дим да го няма. Как пък ако не отиде всички ще забележат, а така след като си дойде никой не разбира?  Sick

Кореняк гражданка съм, а първата им работа е да ме питат "От кое село си ти?" Май това е намек към мен  Grinning. Е, то нали всички сме от село, както ми се отговаря на свой ред.
 Благодаря ви за разбирането, момичета, усмихнахте ме   bouquet

# 933
Колко често са тези сватби, че са такъв проблем? Оставам с впечатлението, че не точно сватбите са проблемът по между ви?

# 934
Всъщност до момента са 3. Интересното е, че вземат пример едни от други и тепърва се започва с тържествата.

# 935
Като толкова не може да си позволи да дава по 200 лв мамин-златен, що не иска парите от майка му, нали в крайна сметка тя държи вие да присъствате и да давате такава сума?

# 936
Всъщност до момента са 3. Интересното е, че вземат пример едни от други и тепърва се започва с тържествата.
Нищо, де, ще се изпоженят и ще мирясат. После дълго време никой няма да ви търси за сватба Laughing

# 937
Защото "голо - на голямо". То ако хората там имаха, нямаше да се показват и изхвърлят. Всички си се знаят какви са им възможностите, но ако могат да ги надскочат, та да натрият на съседите носа - най-добре. А смисъл дали има - друг въпрос.

Хайде да не окупирам само аз темата   bouquet

# 938
  • Пловдив
Ау, чок гюзел. Подобни съм виждала в Пловдив, в богатата циганска Аджисан махала..
Е, аз там живея. Не в средата на махалата, отстрани, но в същия квартал като цяло.

# 939
 Ами ателието е по улицата, която стига до Севън хилс хотела:) Ако имаш път там, огледай се, сигурно все още го има. Помня, че собственичката много страдаше тогава, тъкмо беше оженила щерката си, но за някой от Шекер махала, което било толкова неравнопоставен брак, ама...любов!
 /Аз съм живяла малко в Аджисана, но в другата част, до БЧК, голям купон беше. Ако няма сватба, ще е сюнет./

# 940
Това с празните пликове е нищо пред дадени двулевки и то явно, толкова неловко се почувствах, не бях канила гостите заради подаръци, даже по приятно щеше да ми е нищо да не бяха дали а не 2-та лева .
Номер от по скорошна сватба , булката държи да има n броя шаферки, всички облечени в цвета на сватбата, избира роклите но всяка шаферка сама трябва да си я купи ....друг въпрос е колко от момичетата я одобриха, но за да запазят добрите отношения са ги купили.

# 941
  • София
Няколко мои познати не купиха роклите на шаферките. Аз същи съм била шаферка и си купих роклята. Но ни беше казан само цвета и плата и всяка си уши модел по свой избор.
По принцип и аз мисля, че роклите са по-скоро грижа на булката, но си зависи от ситуацията.

# 942
  • град-държава
Като с кафето и фреша след вечеря...  Laughing
А каква им е функцията на тези шаферки? Обикновено са само, зле накипрени и изглежда е за тяхна сметка.

Последна редакция: нд, 23 ное 2014, 10:36 от Vermilion`

# 943
  • София
Помагаш на булката и се снимаш с нея  Laughing Това е общо взето.  Иначе различните модели рокли се правят с цел всяка да си я харесва и да и седи добре(доколкото сама има представа кое и седи добре).

# 944
Никакъв смисъл няма от тези шаферки.
Най - често ги обличат в смешни рокли и изглеждат зле, защото всяка е с различен ръст и килограми, фигура.. не се съобразяват с това.

Много ясно, че булката трябва да им купи роклите!

За шаферка приемам, единствено някое малко момиченце с хубава рокличка.

Общи условия

Активация на акаунт