Сватбени "селски" номера и пинизи

• 494 357
  • 3 154
  •   1
Отговори
# 1 335
Сериозно се замислям,че с една част от хората тук се познаваме.И аз имах смс-покана за сватба.Да съм си видела и-мейла.Там беше листата с подаръци,точно както я описа дамата преди мен.Подаръци за сам и за двойки.Ние също отказахме.4- ри човека сме-двама възрастни и две деца.Дацата са големи и бяха поканени и те.Имаше и графа "семейство"-подаръците почваха от 700 лв.Е реших,че няма да ги дам и ще си ги похарчим за нас си тези пари.Егати и на тънките сметки и на пинизите!Че и дрес-код бяха сложили за жените-лила или жълто.Ти да видиш!
В интерес на истината ме хвана яд за дрес-кода.Все едно очакват да сме някакви изтърсаци ,които не знаят как да се облекат.И двамата с мъжа ми сме вече улегнали хора с добри доходи,не знам какво очакваха-да им идем по минижуп и стриптизьорски платформи ли?Или с вид на клошари?

# 1 336
  • UK
Сериозно се замислям,че с една част от хората тук се познаваме.И аз имах смс-покана за сватба.Да съм си видела и-мейла.Там беше листата с подаръци,точно както я описа дамата преди мен.Подаръци за сам и за двойки.Ние също отказахме.4- ри човека сме-двама възрастни и две деца.Дацата са големи и бяха поканени и те.Имаше и графа "семейство"-подаръците почваха от 700 лв.Е реших,че няма да ги дам и ще си ги похарчим за нас си тези пари.Егати и на тънките сметки и на пинизите!Че и дрес-код бяха сложили за жените-лила или жълто.Ти да видиш!
Според мен с тези изисквания младоженците целят драстично да намалят броя на гостите, без някой да им се обиди, че не го били поканили, нямам друго логично обяснение  Laughing

# 1 337
Че и дрес-код бяха сложили за жените-лила или жълто.Ти да видиш!

Joy
Представям си просто как ще се барна в лила или жълто и ще отида с подарък от 700 лева, защото така искали.  hahaha Що за хора са тези, които пращат подобни покани? Направо са за диагноза.

# 1 338
  • София
Според мен с тези изисквания младоженците целят драстично да намалят броя на гостите, без някой да им се обиди, че не го били поканили, нямам друго логично обяснение  Laughing
И аз си го помислих.  Mr. Green
Недай си боже да получа подобна покана с смс и всичките му там изисквания - такъв просташки смс ще върна, точно в стила на булката.  Wink

# 1 339
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
На едната сватба на която бяхме поканени и присъствахме, в самата покана пишеше да не се притесняваме за подаръците, а да ги донесем в пликче, но нямаше изискване за конкретна сума и цветове на тоалета  Flutter

# 1 340
Някой хора май доста се вживяват в сватбите си.Сякаш се женят кралски особи.То няма лошо дрес код,но списъци с подаръци е мега простотия.Моята приятелка искаше много да съм в жълто и ми беше забранила няколко цвята за роклята когато кумувах.Сватбата беше в жълто.Искаше освен това да съм с дълга рокля.Нямах много избор от цветове и в крайна сметка избрах тюркоаз,къса рокля.Аз съм бледа и изобщо не ми ходи жълто,та така де не се съобразих съвсем с многото изисквания.Разни хора,разни сватби Peace

# 1 341
Аз нямам и официална рокля в лила,жълто по-може да намеря  Mr. Green С лила мязам на Бай Мангау.Нямам нищо лилаво.Замислям са да си купя и едно елече стил Мама Божка да си го ползувам по сватби.

# 1 342
  • София
Айде, стига с това кой кого обидил!

На една сватба, събрали сме се зад булката, букетът лети към нас. Протягаме ръце, в този момент един 'кавалер' се мята върху нас, разблъсква ни с лакти, скача и хваща букета, .. и радост ви казвам ..

Оххх, просто си го представих! Хи-хи-хи-хи-хи!

Моят букет го мятаха като волейболна топка. Падна върху жена, която не се беше наредила да го хваща, тя се изненада, но се зарадва, обаче в този момент приятелят ѝ го "изби" от ръдете и полетя към един мъж, който го препрати към трети играч, който го подаде към приятелката си. Всички участници в играта в последствие се ожениха и разведоха. То като се замисля от присъстващите на сватбата ни само ние останахме неразведени. Други по два пъти я свършиха тази работа. Laughing

Е, не! По принцип и аз съм имала моменти, когато съм се скатайвала някъде по периферията с цел да НЕ хвана букета, ето дори сега, ако съм на сватба и ми се случи също бих го "изтикала" някъде, в случай, че го хвана, ама приятелят ми да е с мен и да ми го "избие", направо ще му врътна един  Mr. Green

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 13:18 от Светулчица

# 1 343
Абе Тонка,аз загубих ума и дума от списъка ти смс да връщам Crazy изпаднах в ступор.За друга подобна сватба съм избрала веч тоалетчето- http://prikachi.com/images.php?images/510/7785510u.jpg да намеря  и един гримьор за синьо-зеления грим и това е!  Mr. Green

Вече ме е страх да ме поканят на сватба.На една друга сватба от страната на мъжа ми на роднини ние с него и още 4-5 двойки бяхме с официални дрехи.Като другата двойка бяха секъра и свекървата.Жените бяхме с рокли,мъжете в костюм.Масово бяха с дънки и фанелки.Чувствах се като полезно изкопаемо тогава.Даже клъч носех.Как ли са ме одумвали после-"пловдивска кокона"-това чух да споменават зад гърба ми.И брейй туй ли жена му бе?(Не ме бяха виждали ,оженихме се в Германия)

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 13:22 от Рибозом

# 1 344
Добре,де как така 700лв. за подарък?  #Crazy Ами,ако си сам колко трябва да отделиш? И какво се случва ако не се спязи ценовото изискване? Публичен линч?!  ooooh! Ако ме поканят на такава сватба не знам дали бих отишла!

Янтра,не съм искала да обидя теб! Като жена която има 3 сина ти имам огромно уважение! Но за всичко, което съм казала по адрес на другата потребителка съм твърдо зад думите си!  Peace

# 1 345
Тия луди ли са с тия 700лв.?! Laughing
До някъде съм съгласна с идеята за списъка с подаръците - както е в САЩ с регистрите. От гледна точка на това, че гостите не се чудят какво да взимат, а и после няма кофти ситуации "А, ето и трета кафемашина."
Ама да сложиш даже марка и модел си е прекалено! Mr. Green

# 1 346
  • В големите очи на малчо, а географски - София.
Може и друг вариант - заедно с поканата, номер на банкова сметка с конкретната сума, и те пускат на сватбата с платежното  Simple Smile

# 1 347
Нее,не сте разбрали съвсем.Листата беше разделена горе-долу така:
1-сам човек-и изброени подаръци от около 100 до 150 лв-ютии,дребна домакинска техника и подобни
2-двойки-и подаръци за около 200-350 лв-по едра техника  или подобни и
3-семейства-почваха от 650-700 лв до 850 някъде.
Явно децата ще ги набутат с куверта и за това по-голямо подарък трябва от семействата.Много голяма простотия ми се видя,все едно ме гледат само като едни банкноти.Накрая и дрес кода ме доуби Rolling Eyes завършваше-моля съобразете се с нашето желание да сте в официално облекло ,за дамите държим то да е в лила или жълто...ТУШ!

# 1 348
На една сватба, събрали сме се зад булката, букетът лети към нас. Протягаме ръце, в този момент един 'кавалер' се мята върху нас, разблъсква ни с лакти, скача и хваща букета, .. и радост ви казвам ..

Сладур Simple Smile По принцип мъжете не признават, че бързат да се женят така публично, но... явно има изключения.

Не съм очаквала, че ще застана до анирам, но дами - аз също не работя. Доста прекалявате с изказванията си.
Янтра, благодаря ти, тъкмо мислех да повикам Андариел за подкрепление, да видим как ще и обяснят, че е проста защото не работи...и да наблюдавам как ги размазва вербално. Да не отиде човек да изхарчи днешните джобни и вие продължавате да го обиждате, само защото живее различно и може би по-добре от вас.
И не съм си търсила мъжа, той ме намери и хареса Wink.
Радвам се, че имам избор да работя или не, с който много хора не могат да се похвалят. Интересно как повечето хора поставят еквивалент между работа и постижения, защото нямат избор, и това им е вид оправдание. Както казва една приятелка, много от жените, ако имаха възможност и избор не биха работили Sunglasses, знам , знам не е истина...както попитах преди, интересно защо се връзвате на мен и провокациите ми/ забавленията/, а на малката бела дона, и простихте и подминахте откровените грубости...дам, тя е една от вас, работи, за постигане на личностно израстване.....смешка

Сега за сватбите, това с дрес кода и подобни подробности, ами все повече копират от чуждите сватби. В Америка има дрескод на сватба, знам, защото приятелката ми държеше всички да са в лила....но пък тя не хареса избрания модел и цвят от булката, когато беше избрана за кума.
Имам и приятелка омъжила се в Германия за германец, ами гостите си платиха част от консумацията Mr. Greenи гостите получиха списък с желаните подаръци, модел, предмет, от къде да се закупи и цена, всеки трябваше да се обади и съобщи, какво ще закупи, подари. Пише, например миксер, но е конкретизирано модел, марка, цена и от къде да бъде закупен, не може да купиш миксер по твой избор Wink

На сватбата с прословутата погача, изрично попитах младоженците желаят ли подарък, ако да-какъв, или предпочитат плик с пари. За мен е напълно нормално, младото семейство да предпочете пари пред подаръци, като се има предвид, колко могат да се повтарят, колко ненужни вещи да има, и ако щете предмети не отговарящи на вкуса на младоженците. Бях решила, ако не желаят пари, да ми конкретизират подаръка, за да няма разочаровани.

Последна редакция: пн, 15 дек 2014, 13:50 от aniram*

# 1 349
Нее,не сте разбрали съвсем.Листата беше разделена горе-долу така:
1-сам човек-и изброени подаръци от около 100 до 150 лв-ютии,дребна домакинска техника и подобни
2-двойки-и подаръци за около 200-350 лв-по едра техника  или подобни и
3-семейства-почваха от 650-700 лв до 850 някъде.
Явно децата ще ги набутат с куверта и за това по-голямо подарък трябва от семействата.Много голяма простотия ми се видя,все едно ме гледат само като едни банкноти.Накрая и дрес кода ме доуби Rolling Eyes завършваше-моля съобразете се с нашето желание да сте в официално облекло ,за дамите държим то да е в лила или жълто...ТУШ!
Заслужават да се появят гостите с официални пернишки анцузи. Crazy За дамите все ще се намери лилав АдиБас. hahaha
П.п. Любопитно ми е иначе сватбата на какво ниво е била? Поне тържеството на младоженците отговаряше ли на претенциите към гостите?

Общи условия

Активация на акаунт