А и предполагам ти не си минала с младоженеца 3 пъти, които ди джеят обявява по микрофона. Иначе естествено, че по време на цялата сватба си има наздравици.
На ди джея изобщо не му беше позволено да се обажда на микрофона. Ние не сме имали никакви ритуали.
За другото не знам, но оставам с впечатление, че зад всяко действие се търси повод да се коментират предположения, че е с користна цел. Не всеки прави сватба, за да изкара пари. Някои спазват традиционни ритуали с цел забавление преди всичко.
Изключително грубо е да се обобщават и правят заключения за цигании, събиране на пари и пр.
Нормално е за сватба и изобщо личен празник, когато получиш покана, която си приел да поднесеш подарък. А това вече се приема за някаква селска проява и му се придава негативен облик. Но определено подобно отношение не те издига над нещата. Тук не коментирам липса на възможности и пр. Отношение се показва и с една надписана картичка, която не струва милиони.
И на гости човек не отива единствено с особата си.
Е аз не казвам ли същото? По време на цялата сватба си има наздравици.
Относно " Не всеки прави сватба, за да изкара пари." - така е. Но има и хора, които правят сватби именно да изкарат пари.
Също така никъде не съм казала, че на всичките сватби, на които съм ходила съм била без подарък, пари, и т.н., като "търтей на нечие чуждо празненство".