Боледуване на децата ни – тема 17

• 41 541
  • 747
  •   1
Отговори
# 75
Рали ,и аз давам от същото саменто!По 5 капки сутрин на гладно!Зълва ми каза че стигало за 3 месеца!

# 76
Да, значи съм запомнила дозировката, и на нас за 3 месеца ни стигна - по 12-13 лв се пада на месец  Rolling Eyes

# 77
Мами да ви питам нещо. Една майка ми сподели, че по препоръка давала по 6 месеца Ериус сироп на децата, за да ги предпазва от разболяване.  #Crazy
Малко странно ми се вижда, при положение, че той е противоалергичен сироп, какво скрито действие има, за което незнам. newsm78

# 78
  • София
Мами да ви питам нещо. Една майка ми сподели, че по препоръка давала по 6 месеца Ериус сироп на децата, за да ги предпазва от разболяване.  #Crazy
Малко странно ми се вижда, при положение, че той е противоалергичен сироп, какво скрито действие има, за което незнам. newsm78

#Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy #Crazy Този сироп е за алергии и до колкото знам не е Ок да се пие повече време без лекарско предписание.

# 79
  • София
Единственото, за което мога да се сетя, е, че като антихистаминов препарат потиска производството на хистамин и съответните реакции на организма: хрема, кашлица, оток на лигавицата. При болест същите тези симптоми са причинени от отделянето на хистамин, провокиран от вирусите и бактериите. В основата си алергичната реакция е "неправилна" реакция на имунната система към безобидни външни фактори (прах, полени, животински секрети), която ги приема за агресори (каквито са бактериите и вирусите) и ги атакува по същия начин.
Възможно е при толкова дълъг прием на Ериус честотата и силата на симптомите при разболяване драстично да намаляват.
Но аз не бих си играла по този начин с имунната система. Тя е в тялото и е такава, каквато е неслучайно.

# 80
Момичета, какво давате за болки в коремчето?

От миналия петък моето се оплаква, че го боли коремчето и устата Rolling Eyes

Вторник бяхме при педка, слуша му коремчето със слушалка и с напипване и каза, че кара някакъв ентеровирус, но на крак, тъй като нямаме повръщане и изхожданията се нормализираха...

Изписа пробиотик-аз и без това го бях почнала в петък, и Рекомфорт...но се притеснявам, че малчо още се оплаква, и то често, от болки в коремчето Tired

Педка каза, че седмица е нужна, за да отшумят оплакванията, но вече се филмирам и настръхвам само като ми каже..Мамо, как ме боли коремчето само..

# 81
  • София
Teta,
Аз бих дала Ентерол и Гастрокинд в подобен случай.

# 82
  • в огледалото на живота
Гастрокинд в подобен случай.
+1  Peace
Или може Еспумизан на капки.

# 83
Благодаря, момичета...

Ще изчакам до утре и ще звънна на педи отново...

Отивам да прочета за препоръчаните лекарства Peace

# 84
  • Пловдив
Изписаха ни прахчета-ваксина за укрепване на горните дихателни пътища. Бронховаксом.
Пие се по схема - 10 дни прием, пауза 20 дни, и после пак така още две сесии.
Тъкмо влязохме в паузата след първи прием и почна детската градина и малкият се разболя - гнойна ангина. Кажете сега, как да вярвам на тези имуностимулатори? Ала-бала са.

# 85
  • Пловдив
Някой слагал ли е капки за нос с клеева тинктура (На 10 мл физ. р-р 5 капки)?

Аз си пресякох обилна хрема за 2 дни, днес нямам грам. Пих и по 10 капки в топла вода или друга напитка няколко пъти през деня. Гърлото ме беше стегнало и за 1 нощ ме отпусна. Днес няма помен.

На детето капя от разтвора в носа 2-3 пъти на ден и слагам 4-5 капки сутрин в сиропа от бъз.

# 86
Някой слагал ли е капки за нос с клеева тинктура (На 10 мл физ. р-р 5 капки)?

Аз си пресякох обилна хрема за 2 дни, днес нямам грам. Пих и по 10 капки в топла вода или друга напитка няколко пъти през деня. Гърлото ме беше стегнало и за 1 нощ ме отпусна. Днес няма помен.

На детето капя от разтвора в носа 2-3 пъти на ден и слагам 4-5 капки сутрин в сиропа от бъз.

Аз пробвах миналата година, но дали вируса беше такъв, не можаха да помогнат и оттогава нещо не мога да им  се доверя, но пък има много доволни майки

# 87
  • Пловдив
Аз бях пробвала, но преди.... Ама то за толкова време какво ли не пробвах върху детето.

Но на мен ми помогна, наистина. За ден и половина всичко отряза. Няма хрема, няма гърло.

# 88
 Peace
Аз бях пробвала, но преди.... Ама то за толкова време какво ли не пробвах върху детето.

Но на мен ми помогна, наистина. За ден и половина всичко отряза. Няма хрема, няма гърло.

# 89
  • София
http://www.dechko.bg/online_uchilishte/lekcii/1-12_godini/Detska … detskata_gradina/
Дано имате време да го изгледате, има полезни неща..

Последна редакция: пт, 26 сеп 2014, 07:22 от EmiR

Общи условия

Активация на акаунт