(Био)зеленчукова градина - тема 28

• 64 790
  • 741
  •   1
Отговори
# 450
Мацко, за Христо Луканов ли говориш?

# 451
Кажете ми, мили градинари, какво да правя с коледната ни елха? Топло е при нас, слънчево, но все ми се струва, че е рано да я посаждам в двора, или не? Да изнеса ли отвън саксията, вътре ли ще й е по-добре?

# 452
mama_gali, една есен бях купила дръвчета, но заваля сняг и ги сложих със земя в голям леген в мазето. Там е около 7-5 градуса обикновено. През януари, както е сега, снегът се беше поразтопил и навих половинката да ги засадим, ама дупките бяха почти готови. Хванаха се. Мисля, че на елхичката ще ѝ е добре навън вече. Събери още мнения, все пак. Ще се радвам да я покажеш Simple Smile.

# 453
  • на пъпа на Златията
  Мама гали,
Изнасяй я .Хич не и е добре вътре. Не я опитомявай. За всеки случай и наметни някое кожухче в по студените дни. Направо в земята. В саксията по ще и измръзнат корените.

А пък комшийкаята през пътя има 10 сантиметра пикиран разсад. Малко жълтее , ама е екстра. Това в Златията. Има условия обаче. Има парно. На 1-ви март , трябва да го изнесе. Няма отопляем парник мисля. Ще го слага в неотопляем.
Куркума , нямаш оправдание че не ти става пипера.
Аз вчера садих балучка. Земята беше замръзнала. на сянка.
Сега ще ида да си обърна 2-те лехи дето ми останаха. 

Последна редакция: пт, 16 яну 2015, 15:57 от rorik

# 454
Благодаря ви  Hug Ще взема да хвана шефа да копае  hahaha
Ето я малко украсена, още е с украса, ама стига й вече.
http://media.snimka.bg/s1/4229/034701919.jpg?r=0

# 455
Кажете ми, мили градинари, какво да правя с коледната ни елха? Топло е при нас, слънчево, но все ми се струва, че е рано да я посаждам в двора, или не? Да изнеса ли отвън саксията, вътре ли ще й е по-добре?

Провери дали дръвчето има корени, някой търговци ги продават без

# 456
  • на пъпа на Златията
Благодаря ви  Hug Ще взема да хвана шефа да копае  hahaha

Повтарям че го дописах.

Направо в земята. В саксията по ще и измръзнат корените.
Като падне сняг , натрупай сняг около корените, да ги топли.

# 457
Благодаря ви  Hug Ще взема да хвана шефа да копае  hahaha

Ехеее, ама тя е големичка! Дано се прихване! Simple Smile При нас все още има сняг. Балучката ми се е показала над снега (и точно там има петно с разтопен сняг), както и тук там по някой стрък от арпаджика.

# 458
Моля за помощ. Ако някой е отглеждал салата айсберг, на каква дълбочина да засея семенцата и в каква почва/ кисела, алкална?/.

# 459
  • София
Моля за помощ. Ако някой е отглеждал салата айсберг, на каква дълбочина да засея семенцата и в каква почва/ кисела, алкална?/.

На 0.5 см. максимум, алкална почва- вземи една опаковка от цветарския магазин.

# 460
Мацко, за Христо Луканов ли говориш?

Да.

# 461
matzko , благодаря!

# 462
Аз му писах за Старозагорска червена - няма. Исках такава, че е по-едра, а моите тормозят много по-дребните. За Великденски носачки - от тях ще има яйца след два месеца. Но първо аз няма къде да люпя яйца, и после 50 на 50 е шанса да снасят шарени яйца, което ми беше идеята - просто екзотика Simple Smile А и варианта да е петле, а не кокошле, е тотално неприемлив за мен Simple Smile
Ще чакам да ми "кацне" отнакъде нова кокошчица. За сега и с тези трите е добре.

# 463
Купих си син камък и вар и днеска реших да сея ранния разсад,обаче забравих на едно сандъче колко син камък се слага,че да не ми изгори после разсада....и вар ли да сложа????
Не ми се пече тази година пръст,предпочитам да пробвам с обеззаразяване само със син камък и вар.
Рорик май беше писала да белне почвата от варта ,ама като не съм сигурна.Помагайте да я обеззаразя мързеливата Mr. Green

# 464
  • Пазете Гор
Какви са сроковете и има ли особености при приготвянето на разсад за ранно зеле? Две години поред почти се провалях - голяма част от разсада се сече. Мисдля, че закъснях със засаждането - така и не започна да свива глави, ами израсна една мотовилка... Сортът беше  Дитмарско, сях и още едно - някакво червено.

Общи условия

Активация на акаунт