Коледа 2014 - тема 1

• 129 945
  • 738
  •   1
Отговори
# 495
  • гр.София
Ето ги чудесните мини щоленчета на Лабрекс  Hug - СЛАДКИ  МИНИ ЩОЛЕНЧЕТА "Mini-Stollen"
 Ако ми остане време тази година и аз ще ги опитам. Щоленът ми идва тежък, а и тук се прави традиционно козунак украсен с бадеми.
Наталина
Благодаря много   bouquet Ще се правят  Laughing

# 496
  • София
Точно го изгледах.  Много лесно изглежда всичко там  Laughing Ама иначе аз не мога да се справя. Треперят ми ръчичките.

# 497
Наталина вече е дала линк към рецептата за мини-щолените. Точно за тази рецепта писах по-напред.  Peace
Аз ги правих няколко пъти миналата година и както е писала Лабрекс "като почнеш с една и не можеш да спреш".  Hug

# 498
Следя ви и всяка година подхождам с голям ентусиазъм,който уви не се е материализирал много.Идеята за пънчето ми допадна, но може би ще го направя като сладък салам .

# 499
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
омесих тесто за щолен  Embarassed
пише да се остави да втаса, но не мисля, че моето може да втасва.
не ми прилича на тесто за козунак например, по-скоро на масленото тесто за ванилените кравайчета Confused
май обърках нещо.

# 500
  • София
омесих тесто за щолен  Embarassed
пише да се остави да втаса, но не мисля, че моето може да втасва.
не ми прилича на тесто за козунак например, по-скоро на масленото тесто за ванилените кравайчета Confused
май обърках нещо.

Е, то си е тежко тесто, остави го да втаса, както си е по рецепта.

# 501
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
втасва във фурната на 30-40 градуса

ще докладвам по-късно Peace

# 502
Здравейте, благодаря за рецептата за мини щолени, смятам да ги направя, може ли съвет- колко време преди Коледа да ги изпека, знам че на Щолена му трябва доста време да престои и при тях ли е така Simple Smile?

# 503
Момичета, решила съм да правя сладки/бисквити.
Проблемът ми е, че не искам да слагам масло или яйца. Искам да се запазят за по-дълго.
Знам, че има меденки без тези продукти, но се слага мед. Аз не искам да ползвам мед. Имам кафява захар, бяла, пудра, олио, брашно, сода, бакпулвер, всякакви есенции (кокос, карамел, бадеми, ванилия), кокосови стърготини, нямам против ядките и сушените плодове.
Помагайте с рецепти.  Praynig
И да попитам до колко време айсингът може да издържи? Имам предвид на сладките без да се развали. ooooh!

# 504
  • Балчик
Джема, жълъдчетата с форма на елхички (мале кво написах аз  Joy ) , така де, как ги оформи елхичките исках да питам?  Hug

С тази формичка на Тескома:

# 505
  • Czech Republic
Проблемът ми е, че не искам да слагам масло или яйца. Искам да се запазят за по-дълго.
Знам, че има меденки без тези продукти, но се слага мед. Аз не искам да ползвам мед. Имам кафява захар, бяла, пудра, олио, брашно, сода, бакпулвер, всякакви есенции (кокос, карамел, бадеми, ванилия), кокосови стърготини, нямам против ядките и сушените плодове.
Помагайте с рецепти.  Praynig
И да попитам до колко време айсингът може да издържи? Имам предвид на сладките без да се развали. ooooh!

Чакай, чакай нещо не разбрах, Защо не искаш да има масло и яйца в сладките? Не по здравословни причини, а защото си мислиш че няма да издържат дълго, така ли? Ами не е вярно това, че няма да издържат. Напротив маслените сладки и курабии след топлинна обработка са едни от най-дълго издържащите сладки изобщо. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Аз гарантирам, че линцери и ванилени кравайчета издържат поне месец (със сигурност дори повече, разказвала съм че сина ми беше намерил едни забравени почти 2 месеца след Коледа и си бяха добре - ненамазани естествено) а меденките и повече дори, но ти не искаш мед. Така че ако само трайността ти е проблем, не се отказвай от вкусните сладки. Защото, ще ме извиняваш, но сладки само с изброените от теб продукти не могат да са толкова вкусни. Те дори постните сладки имат някаква мазнина. Единствено се сещам за някакви бонбони от сушени плодове с кокос. Това звучи добре.  Peace

ПС а пък в айсинга има толкова захар, че няма разваляне - захарта е естествен консервант. Както и меда.

Последна редакция: пт, 14 ное 2014, 18:18 от natalyna

# 506
Помагайте с рецепти.  Praynig
Чакай, чакай нещо не разбрах, Защо не искаш да има масло и яйца в сладките? Не по здравословни причини, а защото си мислиш че няма да издържат дълго, така ли? Ами не е вярно това, че няма да издържат. Напротив маслениет сладки и курабии след топлинна обработка са едни от най-дълго издържащите сладки изобщо. Колкото повече стоят, толкова по-вкусни стават. Аз гарантирам, че линцери и ванилени кравайчета издържат поне месец (със сигурност дори повече, разрказвала съм че сина ми беше намерил едни забравени почти 2 месеца след Коледа и си бяха добре - ненамазани естествено) а меденките и повече дори, но ти не искаш мед. Така че ако само трайноста ти е проблем, не се отказвай от вкусните сладки. Защото ще ме извиняваш, но сладки само с изброените от теб продукти не могат да са толкова вкусни. Peace

Оо, аз далеч не претендирам, че това е възможно.  Grinning Видях в интернет няколко такива рецепти, но щом казваш, че няма проблем с животинските продукти - добре. Значи без притеснения  Peace
А относно айсинга? newsm78

# 507
  • Czech Republic
Добавих  Grinning

# 508
  • София
Hunny_bunny, като една прясна-прясна кулинарка да ти кажа, че първите меденки и ваниловите кравайчета направих преди 3 години страхливо началото на декември, оказаха се страхотни за Коледа, следващата ги направих края на ноември, а миналата година - средата. Да ти кажа струва ми се, че колкото повече преседяват, толкова по-вкусни стават. Мисля тази събота да започнем с първите дози. Рискувай и ще видиш, че резултата ще ти хареса много. Единствено спази изискването за съхранение  Hug

# 509

О, много благодаря.   bouquet
Невежата ще прави сладки тази вечер  Mr. Green
Да не помислите, че съм толкова зле в кухнята. Кексчета правя постоянно, но сладките не са ми силата. Може би, защото не тренирам.
Отивам за продукти. Ще споделя отзиви.  Peace

Общи условия

Активация на акаунт