Коледа 2014 - тема 1

• 131 815
  • 738
  •   1
Отговори
# 240
Явно си е въпрос на вкус, което е напълно нормално, разбира се. И в нас не се одобрява щолена.

# 241
Аз пък такова и не съм пробвала, ама хич не си падам по супер сладкото - виж шоколадчето и шоколадовите изделия са си ми слабост...  Heart Eyes

Затова и няколко дена сега се чудих да захващам ли меденките /да ги опитам/ или не, като знам как много-много не се тачат у нас... ама много ги хвалите тук и уж се бях навила, но днес пак си спретнах кокосовите таралежки.  Blush Хич не сме по традиционните сладкиши - баклави, реванета и т.н. Търсим нещо по-леко, по-шоколадово  Crazy

Но затова пък съм се навила да правя Френска Селска торта, нищо че е с медени блатове, кремът ми се струва лек и точно по наш вкус, а и тук някой беше пуснал две рецепти на нея... определено може би тя ще влезе в графата "меню за Коледа"  Peace

# 242
Какво е АКК?  newsm78

Щолен много харесвам , но само домашен. Купения дори не мога да го помириша.
Имам много сполучлива рецепта , но не съм правила от 3 години. Тези дни смятам да си я припомня.  chef

# 243

Английски Коледен Кейк

# 244
  • София
Какво е АКК?  newsm78

Щолен много харесвам , но само домашен. Купения дори не мога да го помириша.
Имам много сполучлива рецепта , но не съм правила от 3 години. Тези дни смятам да си я припомня.  chef

Давай я насам, де, не се хвали само  Laughing

За мен щоленът не е прекалено сладък, за разлика от АКК, например. Не съм от любителите на баклава, реванета и т.н.

# 245
Оооо да, и аз като видя нещо сиропирано и веднага го подминавам, въобще не ме блазни  Naughty

# 246
  • В светлината на слънцето
Ами и за мен щоленът не е много сладък. Не може да се равнява с шоколадите - те са далеч по-сладки от него. Аз харесвам щолен, но да си призная още не съм се наканила да направя сама. Няма да е тази година, че не ни пасва на концепцията за Коледа. Но догодина може и да пробвам. АКК по не ми харесва честно казано. А английския коледен пудинг да не говорим. Миналата година се хванах да го правя и е зверска хамалогията, но нещо не ме впечтли после. АКК е по-вкусен от пудинга, може би защото се пече, а не се вари. Thinking

# 247
Да се присъединя към вас че подготовката наближава.Тази година ще бъда по скромна.

# 248
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
AKK е готов Simple Smile складиран в кутийките и чака алкохолизиране Simple Smile и Коледата. Благодаря, Джема!

Сега се оглеждам за нещо, което мога да направя сега и да скрия до Коледа  Blush
меденки ми се искаше, но не мога да ги направя красиви като вашите  Blush
миналата година сякаш имаше някакви маслени сладкиши, но не ги намирам  Blush

# 249
Ама... как оцеляват меденки до Коледа? Остави, че с такова захарно чудовище като моя мъж нямат шанс, ами не се ли развалят?

# 250
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
аз за това направих два АКК Wink и единия вече е нагризан като рязана бродерия  Crazy не можа да изстине даже Blush
този път беше малкото бисквитено чудовище  Laughing големия още ни ги е видял  Hug

за меденките - в рецептата пишеше, че трябва да престоят месец, за да са по-вкусни. има белтък само в глазурата и не се развалят  Peace

# 251
Ама... как оцеляват меденки до Коледа? Остави, че с такова захарно чудовище като моя мъж нямат шанс, ами не се ли развалят?
И аз ми се вижда твърде рано за тях.правя ги края на ноември началото на декември а фондана слагам 3-4 дни преди Коледа.

# 252
Аз пък такова и не съм пробвала, ама хич не си падам по супер сладкото - виж шоколадчето и шоколадовите изделия са си ми слабост...  Heart Eyes

Търсим нещо по-леко, по-шоколадово  Crazy
За пръв път чувам, че шоколада е лек десерт ....    Laughing
На мен като ми се прияде нещо супер сладко, си купувам един шоколад и още на второто квадратче ми е накъртило от сладост.За млечен става дума....
И на щолена, и на АКК намалям захарта.Ама аз по принцип последните години на всеки един десерт слагам наполовина, дори по-малко захар от указаната по рецепта.Иначе у дома мрънкат, че е много сладко и не се яде.
Особено десерти, в които има сушени плодове, както в АКК.Те самите дават достатъчно сладост.

# 253
Момичета, моля, тези, които са правили къщички да пуснат някоя изпитана рецепта.

# 254

За пръв път чувам, че шоколада е лек десерт ....    Laughing

Laughing Само така е прозвучало. Изреждах, че обичаме по-леките десерти + само по-шоколадовите, не обичаме захарните, сиропираните, медните, със сушените плодове.

Досега НИКОГА не съм слагала цялата доза захар от описаната в дадена рецепта... Винаги е поне наполовина. Дори и в козунаците.  Flutter

Самият шоколад, дори и млечен за мен не е толкова сладък, но виж при някоя шоколадова торта или сладкиш е обратното и то заради допълнително добавената захар.  Sick ooooh!

Вчерашните Кокосови таралежки станаха превъзходни без никаква пудра захар... сладостта беше само от бисквитите, маслото, какаото /сложих Нескуик/
Към кремовете за торта, които правя, добавям шоколад, а не захар  Peace

Общи условия

Активация на акаунт