Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Каква е рецептата за бързо приготвени линцер тарталети?
Как се правят традиционни меденки с пълнеж от Търново?
Как мога да заменя маслото в рецептата за маслени бисквити с тахан?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Каква е рецептата за бързо приготвени линцер тарталети?
Рецептата за бързи линцер тарталети включва 210 грама брашно, 140 грама масло, 70 грама пудра захар, 2 жълтъка и ванилия или кора от лимон за аромат. Тестото се приготвя и охлажда в хладилник за поне 3-4 часа, след което се разточва, изрязва и пече на около 160-170 градуса. След изпичане, линцер тарталетите са крехки и могат да бъдат пълни с мармалад, марципан или орехов маслен крем.
-
Как се правят традиционни меденки с пълнеж от Търново?
-
Как мога да заменя маслото в рецептата за маслени бисквити с тахан?
-
Как се приготвя тестото за линцер, мед и джинджифилови сладки в машините за хляб?
-
Какви безглутенови брашна се използват за приготвянето на линцер?
запланувала съм меденки за другата седмица 
Както и за кокосовите таралежки?
Тази година вероятно ще правя 3 щолена и си мисля малко да разнообразя пълнежа. До сега все го правя стандартно по рецептата на Джемма - бадеми, стафиди, портокалови и лимонови корички и ако има наличен слагам марципан. Сега си мисля да сменя стафиди или пък коричките с нещо. Правили ли сте други комбинации? Чудя се за ананас например, пак с портокалови и лимонови корички. 