Един най-обикновен седмичен ден :(

• 64 799
  • 879
  •   1
Отговори
# 195
  • Tам през Атлантическия океан

Даже я питам - искаш ли да ходиш днес или предпочиташ да си лежиш да си останем в къщи?

Училището като стане задължение не винаги е интересно. А има и предмети, които децата не обичат. Но се налага да научат и думичката трябва. Тази думичка, уви, ще ги съпътства през почти целият им живот. Даже и да са се родили в кралския двор.

Peace
Именно.
Имаш права имаш и задължения   Wink

Моя съм го записала и на спорт , тренира (при руснаци )
Желязна дисциплина ,  от както тренира почна да е и по-организиран  Peace

С ранните ставания детенце ми е от малко ( 2 годишно) , зоР , нЕма баби почна първо с ходене на ясла  Simple Smile

# 196
Лигава работа са повечето, това става ясно.

# 197
Е затова едно време майка ми, много безапелационно, надуваше радиото със скапаното, ши***о петле и кукуригууууууууууууууууууу докато не станеш, а то с тоя петел няма как да не станеш.

Ето го, представете си го на макс

пп - искам да кажа, че в момента тази мелодия ми е ужасно мила!

# 198
Е затова едно време майка ми, много безапелационно, надуваше радиото със скапаното, ши***о петле и кукуригууууууууууууууууууу докато не станеш, а то с тоя петел няма как да не станеш.

Ето го, представете си го на макс

пп - искам да кажа, че в момента тази мелодия ми е ужасно мила!
Мен ме будеха с "откак се е мила моя майно ле, зора зазорила" -песничката на предаването Дела и документи по БНР в 6 и 30.
Ееех, спомени сладки.

# 199
Израстнала съм с брат, който и цигански оркестър в стаята не би го вдигнал от леглото, ако е решил да спи, а хич не беше лигав. Отговорен, изпълнителен, ама не може да става рано и това си е. Добре, че си намери работа, която не изисква да става и отива в ранен час, че не го виждам. Побъркваше нашите като тийнейджър особено.  Първо беше тихичко говорене, увещаване, плачевно мрънкане на майка ми, после идва баща ми и светва лампи, дърпа завивки, разтърсва. Накрая идвам аз, току-що прибрала се след нощна и му крещя да стане, че иначе аз не мога да спя така и той заради мен ставаше. Цял живот не може да става и това е. Ако имам такова дете, ще изперкам.

# 200
Израстнала съм с брат, който и цигански оркестър в стаята не би го вдигнал от леглото, ако е решил да спи, а хич не беше лигав. Отговорен, изпълнителен, ама не може да става рано и това си е. Добре, че си намери работа, която не изисква да става и отива в ранен час, че не го виждам. Побъркваше нашите като тийнейджър особено.  Първо беше тихичко говорене, увещаване, плачевно мрънкане на майка ми, после идва баща ми и светва лампи, дърпа завивки, разтърсва. Накрая идвам аз, току-що прибрала се след нощна и му крещя да стане, че иначе аз не мога да спя така и той заради мен ставаше. Цял живот не може да става и това е. Ако имам такова дете, ще изперкам.

А, да, хич не бил лигав. Описваш мрънкане, увещаване плачевно нещо там, но иначе изпълнителен. Няма лошо да е поне изпълнителен, но си е лигава работа отвсякъде.

# 201
Нямала съм проблем със събужданията на децата .
След алармата става детето веднага със "добро утро мамче"
Днес въпреки , че е събота още в 8 часа станал и си пише
домашните , докато аз си пия кафето .
Отговорен и дисциплинирано козирогче е - може би , защото
ходи на спорт ежедневно -знам ли .
Единствено това ме дразни, че половин час си прави
прическата пред огледалото , а е още на 10... и  Thinkingнякакви
гривнички за подарък получава от момичетата от класа му -боже
още от сега ли .
Коментара на мъжа ми е - "майченко , няма на кой да прилича" Simple Smile

# 202
Какво значи "лигави" били децата и  "лигава работа".
Ми деца са това, вие какво искате. То на голям човек не му се става сутрин, камо ли на 3-5, пък и 9 годишно, което се е още дете и няма развити механизми за търпимост.
Нека се лигавят де, деца са, ако не сега кога.. Peace

# 203
Разбира се, нека се лигавят. Второ поколение лигни ще е това. Къпете ги, дундуркайте ги, после чакайте пенсии.

# 204

абсолютно Simple Smile

# 205
Я всички майко героини-бърза справка колко е нужен съня, за деца в училищна възраст.

http://www.aktivniizdravi.bg/sport.php?id=16

# 206
Малко пояснение към светлия ми пример. Mr. Green
В крайна сметка защо детето не ще да ходи на училище? Защото там е шумно, мръсно, неуютно, често агресивно (всеки ден е един вид битка за оцеляване).  Затова не ще. У дома му е уютно, има си занимавки, чете, гледа филми, слуша музика, рисува, говори с мама, прегръща я. Затова.

А в градините масово са като в зверилници, най-силното, нахалното, дръзкото "ръководи" "възпитанието" на останалите. Само си представете какво забавление пада да си сред 25 четиригодишни, които едновременно, пищят, дърпят една и съща играчка, ритат се, драскат, напишват се, бъркат си носа, а учителката става разногледа от това с какво по-напред да се захване - да попълва ДОС или да сменя наакани гащи.....

Малко съчувствие, така поне, от родителско чувство.
Децата  в нечии домове се бият, когато знаят, че това е начин едно от тях да надделее. Ако има други правила, едва ли ще се бият. Казва си "със сила всичко се постига" и, съответно, успява. Майката крещи от кухнята, пристига раздразнена, раздава шамари или навиква децата и всичко замира за момент. В третия свят е така, кал и простотия.

Съвет от майка-героиня - децата трябва да си лягат в 9 -9,30 и нито минутка по-късно. Като си легне трябва да му се успокои мозъчето, затова четем или си говорим докато притвори очички. Simple Smile
Всякакви изгъзици преди лягане или лягане в 12,30 през нощта е прецакване за самия родител.

Тази тема не е за този форум.

# 207
  • София
Алелуя.

# 208
След подробното разяснение на светлия пример няма как да не попитам дали някога ти се е случвало да срещнеш думите "хумор" и "хипербола"?

# 209
  • София
Само едно не можах да разбера - Защо някои хора се опитват да сложат всички деца под общ знаменател?  Rolling Eyes Децата не се правят по калъп! Някои просто се раждат с характер и не подлежат на "дресировка"!  Stop
И защо приемате всичко буквално? Темата е много забавна и приятна.   bouquet
И не темата не е за тук...  Simple Smile

Последна редакция: сб, 27 сеп 2014, 21:12 от Lucky@Mamma

Общи условия

Активация на акаунт