Робувате ли на oпределена марка?

• 23 720
  • 458
  •   1
Отговори
# 60
Коте, тук дизайнерските очила са безплатни, ако имаш частна застраховка - по два броя на година. В България пак ми бяха безплатни от работата.
Честно не мога да се сетя за нещо, за което съм платила много newsm78. (Освен храната в заведенията тук и цигарите).

# 61
  • Sofia
Черно коте, не ми бърка в душата и няма да прекъсна контакт с теб Joy Първата ми асоциация с дизайнерски очила не е етикетчето с цената, а по-скоро някакъв по-шантав (в добър смисъл), по-рядко разпространен, по-интересен модел -- вероятно такива ти отиват и ги носиш като готин аксесоар.

Момичета, не се хващайте за поста ми, това е просто илюстрация Simple Smile Видях заглавието, сетих се за случката, стори ми се по темата, защото ми заприлича на съсредоточаване в една единствена марка Simple Smile И да, ако ми кажеш "Всичките ми очила са от D&G" (примерно), за мен това отново има мааалко по-различен отенък от "Любимата ми марка е"...  Crazy
   С първия абзац си абсолютно права. Peace Стимулът ми да си купувам дизайнерски слънчеви очила е, именно защото моделите са доста нестандартни и причудливи. Но това настрана – първите ми "маркови" очила отпреди години бяха Ray-Ban, и то цели 3 чифта (взех ги на уникално ниски цени от Щатите и затова реших да се обзаведа подобаващо, Crazy) – та, в тази връзка, твърдението към онзи момент – "Всичките ми очила са Ray-Ban." – би било напълно валидно и релевантно – естествено, много зависи от контекста, в който е споменато. Peace Но аз лично доста питам приятелките си за марки и цени на нещо, с което са се сдобили, когато въпросното наистина ми грабне вниманието, така че не се замислям много за тези неща.

Down Under, къде е това "тук", да ти дойда малко на гости. Mr. Green Hug

# 62
  • тук-там

Down Under, къде е това "тук", да ти дойда малко на гости. Mr. Green Hug

Заложи на очилата, по -евтини са! Peace

# 63
Не държа непременно на марки.
Държа нещо, което ползвам, да ми харесва.
Понякога имам залитания към дадена марка, защото харесвам нещата, които правят.
И ако дадена марка ми е някаква слабост, то не е, защото в момента се носи от всички кифли, а защото ми харесват самите продукти.
Затова често съм малко аут от кифленската мода - или преди, или след овчата еуфория.

# 64
Пак се извинявам, може би пък съм се замислила повече над това от гледна точка на филологическото си образование Crazy

Ти пък чак се извиняваш, не е станало нищо страшно  Hug
Аз свързвам думите "хвалба", "парадиране" и "фукане" с негативно поведение.
Ако допусна теоретично, че някой го прави нарочно пред мен, няма смисъл от контакт.
Затова така те посъветвах.

В твоя случай според мен жената просто харесва дрехите на тази марка, прави възможното да може да си ги позволи и се радва на този факт. Казва един вид "Държа на Зара, доволна съм и правя всичко възможно да пазарувам само там.". Най-вероятно въобще няма общо с теб.

# 65
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз пък имам огромен проблем със Zara. Самата идея да си приютя тялото си в материите им ме кара да потръпвам, а отвратителният шев на всичките им парцалки ме потриса.
Отделно имам два чифта техни обувки (сандали и боти) и това са двата чифта, които са излизали от шкафа сумарно 5-6 пъти. Подлъгах се по красивия им вид, но с тях е просто невъзможно да се ходи.

# 66
  • Вила Великула
Не "робувам" на никоя марка, но мразя ментетата. Предпочитам да си купя дреха от масова марка, но не и менте на някоя скъпа дрешка. Обувките ми задължително са от естествена кожа-няма значение коя марка са.

# 67

Добре, а би ли ти направило впечатление изказване от сорта на: "Всичките ми слънчеви очила са само дизайнерски."? Защото, ето, веднага ти казвам, че случаят при мен е точно такъв и ако бъда запитана, не знам по какъв друг начин бих могла да отговоря, предвид, че това ми е голяма страст и колекционерски трепет. Crazy

Аз не се сещам за дизайнерски очила, на които без казване да не им личи, че са такива. Те затова се казват дизайнерски. Дизайнерите правят дизайна и пльосват марката на тях. Иначе се произвеждат всички в една фабрика за очила, която нито е на Армани, нито на Прада. Образно казано де, не е само една. Била съм в такава.

# 68
  • Sofia
  Добре, а би ли ти направило впечатление изказване от сорта на: "Всичките ми слънчеви очила са само дизайнерски."? Защото, ето, веднага ти казвам, че случаят при мен е точно такъв и ако бъда запитана, не знам по какъв друг начин бих могла да отговоря, предвид, че това ми е голяма страст и колекционерски трепет. Crazy

Аз не се сещам за дизайнерски очила, на които без казване да не им личи, че са такива. Те затова се казват дизайнерски. Дизайнерите правят дизайна и пльосват марката на тях. Иначе се произвеждат всички в една фабрика за очила, която нито е на Армани, нито на Прада. Образно казано де, не е само една. Била съм в такава.

Така е, разбира се. Затова уточних, че такова изказване бих направила, само ако контекстът го налага. А и има хора, които наистина нищо не разбират от мода и нямат набито око по отношение марката на дрехите, факт. Peace

# 69
Робувам на една марка по отношение на домакинските електроуреди вече 15-ина години. За нищо друго - не.

# 70
  • Бургас
Не робувам на конкретна марка, но харесвам марковите неща. Обаче не смятам, че когато казвам "Цялата си бременност изкарах с дрехи на H&M, направо съм им благодарна" парадирам с това. H&M е масова и евтина марка, няма как някой да парадира с нея. А аз наистина съм им благодарна Simple Smile Даже като се замисля, често марката се казва, просто изпреварвайки въпроса "От къде?".

# 71
  • София
Не робувам на марки.
За мен да робуваш на марка, означава да купуваш нещо само заради името и да го демонстрираш и натрапваш с гордост слид това. Ама дали ти приляга, дали ти харесва, дали ти е удобно - все тая, важна е марката.

Иначе имам предпочитани марки за някои неща. Скланна съм на експерименти, но ако нещо се е доказало (пред мен)  откъм качество, удобство и т.н.  да бих повторила и потретила от същата марка.

Иначе и най-най- марката да е, ако не ми харесва, не ми е удобно, не ми издържа желаното време и т.н. няма да повторя покупката.

И определено не си  надскачам възможностите, само и само да се покажа с марката.

Иначе - ако намеря нещо, на по-хубава марка, което ми харесва, на много сносна цена, съм го споменавала пред познати или приятели, за които знам, че би могло да е от полза (т.е. и те да се възползват от промоцията за тях или децата им), но тоа не го намирам за парадиране или робия, разбира се го правя ако знам, че са в процес на търсене.

# 72
  • Ако искаш да бъдеш щастлив, бъди!
Не робувам нито на марки, нито на вещи. Харесвам хубавите и качествените неща, но понякога не ми харесва това, че са здрави и трайни, защото ми омръзват и искам да ги заменя с нови, а мисленето ми е такова, че не мога да изхвърля нещо читаво. Държа в гардероба едно суперскъпо и мегакрасиво палто "Егоист", разкошно просто, в един фантастичен цвят кафе с мляко и канела, от един страхотен мек и топъл кашмирен плат, не палто, а мечта и чакам отново да му дойде модата, защото не мога да се разделя с него, толкова ми харесва. Ей това не им обичам на "марковите" вещи, не можеш да се отървеш от тях.

Друго, което не понасям - шестгодишни момиченца да си говорят, че ботушките ми са маркови, пък на мен полата ми е "сисли", наскоро ми се случи, много гадно ми стана. Ама може и да не съм права, не знам...Може път така да трябва...

Обаче, по-голям гъдел ми е да се облека елегантно в неща, които сама съм ушила, или съм успяла да съчетая не много скъпи неща така, че да стоят красиво...Или съм "измъкнала" нещо евтино, но интересно, красиво и от естествен материал от някакво необещаващо такива съкровища магазинче... Признавам си, такова нещо повече ме кефи, отколкото да разчитам "марката" да ме облече, а не собственият ми вкус и фантазия.

Животът ми е поднасял и богати години, когато можех да си позволя каквото ми хрумне, и не толкова богати и даже откровено бедни. Много по-сладко е, за мен, от нищо да направиш нещо. Много по-вдъхновяващо е и чувството да си доволен от себе си е много готино.

# 73
Да, робувам! Особено за обувки, панталони и сака. Всички маркови дрехи ми стоят така,  като че съм ходила на 20 проби при шивача.

# 74
Моите мъже "робуват" на определена марка обувки
Твърдят, че само с тях нямат проблеми с ароматизирани крака
А пък аз дадох три пъти шанс на тази марка и трите пъти бяха пълно разочарование

Иначе бялата и декоративна козметика са от две определни фирми и не ги сменям за нищо друго, вкл и пастата за зъби
Парфюмът ми е от определена марка и точно моят, пробвах да разнообразявам, нищо друго не ме грабва така и вече не му изневерявам

Общи условия

Активация на акаунт