Робувате ли на oпределена марка?

• 23 730
  • 458
  •   1
Отговори
# 75
  • най-шареното място
Не ме интересува кое е престижно и би било основание за хвалба.
Обаче съм доста псотоянна в марките от бельото до палтата, почти всичко първо се опитвам да купя от една-две любимни марки /като за всяко нещо са различни./ Подобно е и при козметиката.
Опитвам нови неща, но ако бързам и ми трябва нещо - знам къде да го търся.

Българският пазар е достатъчно тесен и без това и ако търсиш обувки марките/магазините са няколко, ако търсиш рокли е също и т.н. Имам  предвид при дадени изисквания за материя стил и изработка. Трите накуп стесняват избора много рязко.

# 76
В този свят на реклами всеки робува на марките, дори и подсъзнателно. Преди около месец с ученик правихме психо-тест каква категория купувачи сме и имаше въпрос за марките. Първият ми отговор беше "Не робувам на марки". След това се замислих за поведението си в магазина - посягам към едни и същи марки в хранителния магазин, рядко експериментирам, като изчезнат ми е зле. Когато имам нужда от дрехи или обувки, проверявам двата магазина, които харесвам и ако от там не си харесам нищо - тогава обикалям. За бельо - също. Дори зеленчуците взимам от проверен магазин, където собственикът ме познава и ме спира, ако нещо е застояло и ми казва какво е докарано скоро и си заслужава. Техника - също имам една марка за черна техника и една за бяла. С много зачервено от срам лице се върнах и си поправих отговора.
Не бих "парадирала" с тях, защото за мен марката не е равна на статус. Може човек като мен с месеци да спестява, за да си позволи нещо по-скъпо, но качествено, да го вземе на изплащане, с кредит, нищо не говори марката за състоянието на купувача. По същия начин не обсъждам какво харесвам, гледам, слушам, да не ме счетат за интелектуален сноб. Държа такива неща за себе си.

# 77
Робувам на една марка... дамски превръзки!  Laughing Честно! Не знам как ще живея, ако марката изчезне от пазара!  Crazy

За всичко друго не ми пука - купувам си според външен вид на стоката, според качеството й, според цената, според моментното настроение или комбинация от изброените.

Специално за дрехите - нямам идея какви дрехи има в гардероба ми. В момента, в който се прибера от магазина и веднага режа етикетите. Не ги понасям! Един етикет няма да намерите в гардероба ми.  Laughing

# 78
Старая се да купувам качествени стоки, обикновено са "маркови", но не непременно всеизвестни или на световно известни дизайнери. Имам си любими марки за обувки, за спортни обувки, за бельо, за дрехи. Парфюмите ми само са "маркови" в истинския смисъл на думата, и козметиката, която ползвам.

От известно време започнах да купувам определени марки за детето, защото навлиза в пубертета и така било модерно.  Laughing Добре, че носи униформа и няма нужда от много "цивилни" дрехи.

# 79
Aко държа на определена марка, то е защото ми харесва, а не защото искам да се похваля. Принципно не съм се заклела във вярност на нито една марка, но следващата ми печека, да кажем, пак ще е същата марка като предишната, пераляната и тя и няма да си купя "BEKO", само защото приятелките ми могат да помислят, че се фукам с домакинските си уреди. За дрехи съм непостоянна, тамън харесам дрехите от определена марка и те ги развалят. И за обувките така, всъщност не - има една марка, от която съм много доволна, само че вече не отиват на възрастта и визията ми. Козметика гледам да ползвам възможно най-малко, като по-голямата част си я правя сама.

# 80
Като стана въпрос за робуване на марки - не е ли точно това купуването на "реплики" и "тестери" (по-модерните наименования на имитациите)?
Ако "марката=качество", на какво е равна репликата, освен на робуване на марки и хвърляне на прах в очите на околните?
Разсъждавам си просто...

# 81
и да робуваш или не  все китайче ще фанеш  hahaha

# 82
  • вятър в маслините, вятър над хребета
С козметика най-често експериментирам, почти не се случва да повторя крем или маска (с изключение на една, от която имам задължително поне две опаковки в резерв).
При дрехите си имам любими марки, най-вече защото правят неща от хубав памук и вълна.

# 83
  • В мечтите
По-принцип никога не съм робувала на марки,но с годините има наистина неща на производители,които предпочитам.Примерно дънки на определена марка наистина съм фен,като качество и модел.Както и за определени модели на кецки и обувки....но съм далеч от мисълта,че подобни "марки" те категоризират по-определен начин....било то много "модерен" или много умен  Mr. Green.Но предпочитам да си купя нещо по-скъпо от колкото няколко парцалака за по-малко пари,които стават за боклука след първото пране. Peace

# 84
  • В заешката дупка
Тестерът не е имитация, а оригиналният парфюм. Освен ако в Бг тестер не се казва на нещо друго.

# 85
Тестерът не е имитация, а оригиналният парфюм. Освен ако в Бг тестер не се казва на нещо друго.

И даже е по траен! За тестери пускат, специално за парфюмите най - доброто,разликата е в опаковката само.

# 86
О, ама разбира се! Даже фирмите произвеждат повече тестери, отколкото нормални парфюми (поне ако се съди по пазара.)  Laughing
Но вие си вярвайте, лошо няма...  Peace

# 87
  • Sofia
О, ама разбира се! Даже фирмите произвеждат повече тестери, отколкото нормални парфюми (поне ако се съди по пазара.)  Laughing
Но вие си вярвайте, лошо няма...  Peace

ЧеКа е абсолютно права. Няма разлика между тестер и обикновен парфюм – имам и от двете в изобилие, но моите не са купувани от Б-я, така или иначе. За българската шанаджийска реалност, обаче, "тестер" масово значи "реплика на парфюм". Peace

# 88
  • В заешката дупка
Не, не е по-траен. Това е мит. Същият е като оригинала. Има си определено предназначение обаче - с рекламна цел се правят. Така че ако някъде се продават масово аз бих се позамислила дали наистина става дума за оригинални тестери, а не за някакви фалшификати.

# 89
Имам си леки пристрастия, признавам..и с годините ги развивам все повече..Wink

Общи условия

Активация на акаунт