Робувате ли на oпределена марка?

• 23 844
  • 458
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia

п.п. Интересна марка е "ля кок"...
Правописна грешка Mr. Green лЕ кок Wink Grinning

А за останалото ми е много интересно защо тогава в БГ всички продукти са по-евтини Mr. Green Сигурно защото чужденците са по-богати Mr. Green Или защото в БГ слагат незнайно какво вътре Laughing Няма да споря повече, видя се че няма смисъл... Laughing

Ле-ле, ти ме уби с това твърдение – на мен всичко ми се вижда по-скъпо в Б-я, отколкото, да речем, в САЩ, където съм живяла една година. Crazy

# 226
  • София
Да, то защото у нас всичко е по-евтино, за това  процъвтява  пазаруването от чужбина  къде директно, къде с посредници, къде с превозвачи... Wink

# 227
Аз разлика в цените на дрехите не виждам. За козметиката, някои продукти в България бих казала, че са по-скъпи. Ето, отивам онзи ден в дрогерията Лили да си взема едни сенки на Лореал, ами струваха 15 лв. , докато в САЩ струват 7 долара.

# 228

п.п. Интересна марка е "ля кок"...
Правописна грешка Mr. Green лЕ кок Wink Grinning

А за останалото ми е много интересно защо тогава в БГ всички продукти са по-евтини Mr. Green Сигурно защото чужденците са по-богати Mr. Green Или защото в БГ слагат незнайно какво вътре Laughing Няма да споря повече, видя се че няма смисъл... Laughing

Всъщност е "льо кок", ако толкова държиш да го пишеш транскрибирано на кирилица. Не съм забелязала в България всички продукти да са по-евтини. Цената на хранителните продукти е съизмерима с цената им в Англия и Турция например - държави с леко по-висок стандарт на живот от българския. Дрехи и техника например можеш по-евтини да си вземеш, отколкото в България. В България е по-евтино алкохол, цигари и дрога. За много неща в чужбина правят страхотни разпродажби, нямащи нищо общо с тукашните "намаления", където първо вдигат цената, а после намалят вдигнатата.

# 229
Не са по-евтини, разбира се.

# 230
А, и цените на услугите са по-евтини в България. Не само секс-услуги, но и фризьорски, шивашки и пр. Но цените на стоките не са по-ниски. Защото сме държава почти без собствено производство и без политика на протекционизъм, защитаваща родното производство и налагаща високи мита за определени вносни стоки.

# 231
  • Варна
В щатите съм била преди 10г, така че не помня какви са им цените, но виж за продуктите на Нивеа стандартни тук по 4-5лв, в Белгия са 4-5ев. Говорим стандартна цена, не промоционална Wink Прах тук по 12-15лв (20 пранета), там е толкова в евро същия Персил. Паста за зъби - в евро цената. Дрехи - долу горе същата себестойност в лв, разликата е, че там праскат намаления от 70-80%... Храна по-евтина ама ако купуваш нещата на дадената марка магазин. Иначе 1кг. свинско е 8ев, пилешко по 4-5ев, грозде 2,50 ЕВРО, всичко е в евро, освен ако не чакаш промоции Sunglasses Ако влезеш в Lidl има и по-евтини неща обърнати в лв от тук (но на техните марки) Sunglasses

И разликата в качеството е от земята до небесата на едни и същи неща тук и там (като изключим тия на Lidl и Delhaize - нашето бившо Пикадили... и други такива с техни продукти) Sunglasses И това в пазаруването с посредници на "марковите дрехи" се осъществява, защото са купени от разпродажби Grinning А не на редовните им цени там Mr. Green Но така или иначе там долница на редовна цена адидас е към 50-60 евро (долу горе същата и в БГ)... Wink

И Black Cat, моля те кажи ми, че качеството в САЩ е същото като в БГ на едно и също нещо Grinning

И да стандарта е по-различен и да там с тия "маркови дрешки" чистят в тях, не ходят по партита както в БГ често се случва Mr. Green Нито си мислят, че са голяма работа, защото пускат прахосмукачката с адидас на гърба Mr. Green

П.П. Услугите са в пъти по-скъпи...все пак там на час не се плаща 2-5ев... Grinning

А всъщност нужно ли е да казвам, че еврото е два пъти повече от лева или няма нужда Mr. Green

Последна редакция: вт, 07 окт 2014, 20:41 от ca_sky

# 232
Подобни козметики като Нивеа, Гарние и други масови са често по-скъпи в БГ. Сравнявам с Германия и Холандия.

# 233
  • Варна
Подобни козметики като Нивеа, Гарние и други масови са често по-скъпи в БГ. Сравнявам с Германия и Холандия.
Т.е. искаш да ми кажеш, че едно мляко на Нивеа е 2 евро там на стандартна цена ли? Не говоря промоционална Peace Ами блазе ви Grinning Ако и останалите са така (както казах прах, омекотител и тн и тн) значи определено сте по-добре Grinning

А какво ще кажеш за качеството - същото ли е на едно и също нещо след като си ги ползвала Grinning Почвам да водя статистика Grinning

# 234
Блазе ни, да, цените са почти винаги еднакви. В качеството разлика не виждам.

# 235
Блазе ни, да, цените са почти винаги еднакви. В качеството разлика не виждам.

Еднакви ? Мислиш ли? Ето ти един пример с Нивеа. 400мл на българския пазар са 8.60, а на английския пазар 250мл са 3.39 паунда!
http://shop.nivea.co.uk/nivea-body-pure-and-natural-body-lotion- … lotion-200ml.html

http://apteka.framar.bg/30027929/%D0%BD%D0%B8%D0%B2%D0%B5%D0%B0- … 400-%D0%BC%D0%BB-

# 236
И Black Cat, моля те кажи ми, че качеството в САЩ е същото като в БГ на едно и също нещо Grinning
Не съм Black Cat, но мога да ти отговоря, че зависи от продукта.

# 237
Еднакви ? Мислиш ли? Ето ти един пример с Нивеа. 400мл на българския пазар са 8.60, а на английския пазар 250мл са 3.39 паунда!
Не съм коментирала Англия, не ви знам цените. Аз живея в евтина Германия.

# 238
400 мл. = 8.60 лв. - за БГ
250 мл= 8.50 лв.(= 3.39 ГБП) или 400 мл=13.6 лв. - За Англия.

Значи за едно и също количество в Англия е по-скъпо

# 239
  • Варна
Ето с онлайн Нивеа PEARL & BEAUTY Wink
http://shop.nivea.co.uk/wash-deodorant/pearl-and-beauty-cream-oi … shower-250ml.html

И БГ Wink Гледам стандартната цена Wink
http://www.ivis.bg/nivea-pearl-beauty-%D0%B4%D1%83%D1%88-%D0%BA% … %D0%B8-p2829.html

И вече прекратявам темата. Аз разлика в качеството виждам, понеже имам супер чувствителна кожа и съм сменила какво ли не в БГ Wink Същото е и за шампоани... Всъщност ако някой се чуди какво да ползва мога да споделя опит...това майтап Mr. Green

П.П. Извинявай Titina, всъщност единственото нещо (продукт), което помня от там бяха шампоаните head and shoulders...бяха по-различни, защото не ме сърбеше навсякъде от тях Mr. Green И по-скъпи Peace

Общи условия

Активация на акаунт