Робувате ли на oпределена марка?

• 23 827
  • 458
  •   1
Отговори
# 255
  • Варна
Колко често живееш в бг ca_sky? Какво беше последното различно и крайно "китайско некачествено", което видя в бг магазин последно  Mr. Green
Понеже не виждам връзката от това колко често живея и къде с качеството на продуктите тук и там и понеже с "котки, които не падат по гръб" не се занимавам ще си спестя изобщо отговора.  Wink Следващия път ако имаш въпрос към мен можеш направо сама да си отговориш на него...убедена съм, че ще успееш Grinning
По темата - радвам се, че не виждаш разика в качеството и за теб нещата тук са си същите...докато има такива като теб и ще се предлагат всякакви боклуци Mr. Green Нали знаеш, предлагането е правопропорционално на търсенето Wink Grinning И понеже си достатъчно веща по въпроса, защото понякога "пътуваш и пазаруваш" от чужбина Grinning предлагам тия, които живееят там и имат проблеми да се консултират с теб Grinning

може и за 30 да се  намери... пак не е по-евтино.

Angel_Dust то може и за 10 да се намери сигурно Wink От началото на дискусията поне 5 пъти повторих, че става въпрос за стандартна цена на "марковите" Mr. Green неща там и тук. Не промоционална!

На въпроса защо хората от БГ пазаруват от там, вече отговорих, но пак ще се повторя - защото пазаруват промоционални стоки или такива купени от разпродажби и то с по-високо качество! Не говоря за стоки, предлагани във веригите магазини като тяхна марка, каквито са Lidl. Там тези продукти са дори по-евтини от тук.

И защо хората емигрират - ами никой, никъде не е казал, че стандарта на живот не е по-висок от тук! Цялата дилема се почна от това, че аз казах, че качеството на едни и същи продукти там и тук е различно, както и цената там е по-висока от тази тук. Пак ще кажа - стандартна цена, не промоционална! И е нормално да емигрират при положение, че ако тук средната заплата е 600лв., там е 1500евро (което е 3000лв.), което е 5 пъти повече. Дори и от факта, че продуктите са им два пъти по-скъпи (стандартните цени) пак излиза, че живота в БГ е 2,5 пъти по-скъп, отколкото там. Моля тези, които не разбират грам от математика и не могат да си направят елементарна сметка изобщо да не се изказват по въпроса! Не съм учител по математика и уроци раздавам само на сина ми! Wink

И да - там има невероятни намаления и ние българите (а и всички източно-европейци) като видим нещо такова се запасяваме с месеци напред Mr. Green Но е факт, че на стандартна цена нещата са по-скъпи и качеството е по-високо!

П.П. Относно дрехи - ако не са "марка" Mr. Green са много по-евтини от тук. Една тениска (къс или дълъг ръкав), детска е по 2-3ев, анцунг пак толкова, дънки 6-10ев, яке зимно 15-20ев, пролетно 10ев... но темата е за така наречените "маркови" стоки Mr. Green

# 256
  • София
 ca_sky - аз промоционални цени не съм посочила, това 30 лв, за което може и да се намери, не е промоционално 30 лв Wink Просто зависи кой магазин се отвори/отиде.
1500Е за Там... където и да е това там, ама за много места Там е много малко и въпреки, че Тук на фона на 600 лв звучи повече, то за Там, не е кой знае колко повече според стандарта на живот.
...

И за марковите си неща там имат такива намаления, които тук не може и да си помислим, а иначе и тук може да се намерят някакви тениски по 6 лв, дънки по 20 и т.н.
Обаче дали тук мога да намеря зимни ботуши за детето на timberland за 60 лв, намалени от 300-тина... съмнявам се(не че е най-великата марка), но пък от едно Там не ми беше трудно.

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 22:57 от Angel_Dust

# 257
А ти откога стана толкова веща в това аз къде точно живея, пазарувам и пътувам, че се и запасявам с месеци и години напред  Laughing Взе да става смешно! Спестяваш си отговора, не защото имаш какво да кажеш, а защото нямаш явно Simple Smile. Опитваш да ме убедиш, че в БГ никога не можеш да си купиш нещо свястно? "Марковите" дрешки по моловете изобщо не са "маркови", а лоши ментета? Последно кога разглежда он-лайн магазин? Когато имаш съмнения можеш просто да провериш, а не да се пениш как всичко в БГ е зле и как видиш ли тези стоки, предлагани в БГ, изобщо не присъстват в чужбина?

# 258
  • Варна

И за марковите си неща там имат такива намаления, които тук не може и да си помислим, а иначе и тук може да се намерят някакви тениски по 6 лв, дънки по 20 и т.н.

Изобщо не говоря за намаления...аз и напред бях казала, че техните намаления са по 70-80%...за какво изобщо си говорим??
Относно заплати - не знам къде сте ги гледали тия 6000евро, ама в Белгия заплатата на инженер варира от 3000-4500 евро, като тая 4500 е за "елитните", а тая 3000 не е за начинаещи там... Wink Отделно 50% от емигрантите в Европа работят за максимум 1500 (има и за по-малко) и се оправят повече от добре, като стимулират и нашата икономика с бързи преводи насам Grinning

И ще се повторя - всичко почна, защото някой хора твърдят, че качеството е същото... Mr. Green Същото ама друг път...  Laughing

bn87 казах ти да си отговаряш сама Mr. Green И преди да задаваш глупави въпроси, прочети внимателно какво съм написала...предполагам, че и това можеш Grinning

# 259
  • Варна
аз в Белгия не живея, но не пречи да пътувам и пазарувам не само в бг  Mr. Green

Mr. Green
И си спестявам отговора, защото не се боря с вятърни мелници Laughing Даже касов бон и дерматологичен тест да ти донеса пак ще си знаеш твоето Grinning

И ако беше чела внимателно, вместо да бързаш да сложиш мирудията щеше да видиш, че съм казала кое в БГ е по-добро и кои пазаруват с месеци Wink Laughing

# 260
  • София
...

За Германия 1500Е също не са някаква чудесна заплата. 1 човек да се оправя става, без да е цъфнал и вързал.

За качеството на едни  е сходно, за други - има осезаема разлика дали е производтво за западна европа или за източна. Зависи по какъв начин пристига у нас и колко фирмата, която го прави ни има за толкова голям пазар, че да има смисъл да прави отделно качество за нас  hahaha

За намаленията няма как да не се включат по принцип в разговора, като си говорим как всичко в бг било по-скъпо, при положение, че там някъде намаления такива има  и то доста често и реално можеш да си пазаруваш все от намалени неща и да спестяваш много , докато тук, малко по-трудничко се получава това Wink Но дори и редовните цени, не може да се каже,  ей така , че там всичко е като бг цените в Е или долари или лири, защото не е така...

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 22:57 от Angel_Dust

# 261
аз в Белгия не живея, но не пречи да пътувам и пазарувам не само в бг  Mr. Green

Mr. Green
И си спестявам отговора, защото не се боря с вятърни мелници Laughing Даже касов бон и дерматологичен тест да ти донеса пак ще си знаеш твоето Grinning

И ако беше чела внимателно, вместо да бързаш да сложиш мирудията щеше да видиш, че съм казала кое в БГ е по-добро и кои пазаруват с месеци Wink Laughing

Mr. Green тъпа съм и не разбрах!
Това какво общо има с това, което аз казвам? Ти казваш в бг всичко е китайско менте. Може някой, който няма опит с пазаруване в розовата чужбина да се хване на това, което казваш, аз съм видяла достатъчно за себе си, за да знам, че нещата не са баш такива, каквито твърдиш  Mr. Green. Позволи ми да виждам това, което аз виждам с очите си, а не ти какво виждаш  Laughing Касов бон и дерматологичен тест са ми крайно ненужни, благодаря! Ама ако ти е толкова важно - пусни та да ни убедиш най-накрая.

# 262
  • Варна
Теб в нищо нямам намерение да убеждавам - с вятърни мелници не се боря Mr. Green
А кое в БГ е качествено съм написала назад...виж Wink Освен ако целта ти не е просто да праскаш празни питанки Grinning

# 263

За качеството на едни  е сходно, за други - има осезаема разлика дали е производтво за западна европа или за източна. Зависи по какъв начин пристига у нас и колко фирмата, която го прави ни има за толкова голям пазар, че да има смисъл да прави отделно качество за нас  hahaha
А, баш!

# 264
  • Варна

За качеството на едни  е сходно, за други - има осезаема разлика дали е производтво за западна европа или за източна. Зависи по какъв начин пристига у нас и колко фирмата, която го прави ни има за толкова голям пазар, че да има смисъл да прави отделно качество за нас  hahaha
А, баш!
http://www.24chasa.bg/Article.asp?ArticleId=856635

"Защо “Персил” мирише по друг начин в Германия" Laughing Laughing Laughing Що ли... Laughing Laughing Laughing

http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=854872

"Николов отбеляза, че няма нищо нередно в това да се произвеждат различни партиди от даден продукт за различните страни. “Това е въпрос на политика на всяка компания, но едно такова изследване има въздействие върху потребителите... "

Последна редакция: ср, 08 окт 2014, 15:57 от ca_sky

# 265
няма защо да злорадстваш, не мисля че някой в темата е твърдял обратното   Laughing

за дрехите ставаше въпрос

# 266
  • Варна
...Така че мога да видя с очите си разликата като почна от праха за пране (и тук и там перем с Персил или Ариел), омекотител, паста за зъби и стигна до анцузи и обувки Grinning

Отговора
и да, блажени са вярващите, че в чужбина всичко е идеално и много по-добро  Laughing
Mr. Green
До сега твърдеше друго, ама както и да е... Wink Sunglasses Grinning

# 267
а, не, не, за дрехи беше  Laughing
за козметиката и аз си имам резерви и гледам да се спасявам както мога

# 268
  • Sofia
   Много взе да се издребнява в тази тема...

# 269
Добре де, аз пак да питам, защо българите поръчват препарати, бебешки храни, памперси, козметика, парфюми, дрехи, обувки, хранителни добавки, играчки, техника и т.н. от чужбина, ако у нас е по-евтино... Къде според теб точно е логиката?

Много малко неща са по-скъпи в БГ, за цитираните от теб продукти пък въобще не знам кой и защо ги поръчва. Може би в САЩ е по-евтино, но в Европа просто не е. Аз досега съм открила само няколко неща, които в България са по-скъпи, но спокойно мога да мина и без тях. Например глазура Джак Даниел.   Laughing Тук е под 4 евро, в Карфур в България го видях почти 10 лв. Или някои от видовете кафе Лаваца, при които има разлика 1-2 лева за опаковка. За ежедневните неща, които се купуват, в България е много по-евтино, да кажем двойно. И това за Лидл не е вярно. Същите боклуци на по-високи цени.
Видях си първата сметка за ток и вода. Водата е 5.14 евро за кубик, допълнително има някакви такси.  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт