Падат есенни листа, а мамите се радват на ЮНСКИТЕ слънца - 5

• 29 064
  • 722
  •   1
Отговори
# 180
Честно да Ви кажа цялата тая работа започва супер да ме изнервя. Дали да не взем да и спретнем един протест пред министерството?!
Аз съм ЗА!!! Току виж се размърдали тези п------и

# 181
  • софия,ст.град
а по цяла порция ли даваш,моя мъник си търси млякото след пюрето,

# 182
Мама на Вики това с цвета на кърмата е нормално. И аз се цедя, и често цвета е такъв  Peace
Гуги Молева ли препоръча захранването!? Защото на мен ми каза да си го кърмя и да не бързам преди навършени 5мес.
За ортопед, при първия преглед ни казаха около 5месец. За Пловдив ортопед- Янакиев
И при нас събуждането през нощта, вече категорично установих, че не е от глад! Снощи го натъпках с допълнително изцедена кърма 100мл  ooooh! и пак се събуди, дори по-рано!!! Явно са зъбите. Но и аз виждам на долната челюст подуто е на мястото за кучешките зъбчета! И к'во вместо на зайче - на вампирче ли ще приличаме  Laughing За твърдите бели точици върху венеца, наскоро коментирахме, че и ние го имаме и че май били кистички, които после се махали

Последна редакция: чт, 02 окт 2014, 10:12 от musleto

# 183
  • Пловдив
Муслето, да, Молева точно препоръча да започнем захранването, на мен още от началото ми беше препоръчала най-рано края на четвърти месец захранване, а при кърмени деца дори шести, моите момчета са на АМ от самото начало, вчера като се видяхме реши, че вече са готови за пюренца Simple Smile Wink
точно за ортопед ставаше дума и с двете ни педиатърки тези дни, че скоро не сме били, тази по каса препоръча да изчакаме месец-два сега и да не бързаме, Молева каза също, че сега няма нужда, препоръча на 5 месеца и половина. Нашите деца са преглеждани от Янакиев, той се води най-популярен за Пловдив, иначе второто име, което препоръча д-р. Молева е д-р. Хасбун, за когото също съм чувала добри неща, но и тя ни посъветва да си продължим при Янакиев, предпочита го Peace

# 184
Аз мисля до една две седмици да почвам с пюретата, вчера даже бебка примляскваше сладко сладко, когато аз имитирах, че хапвам. Ще почна с картофче...
За ортопед, аз я водих в Каспела в Плавдив при д-р Янев на 2 месеца като беше. Гледа на видеозон, много доволен остана... Но следващия път ще я водя при Янакиев, този ми взе 30 лв, а бях с направление. Ще искам от педи , но ще видим кога, може би към 5 мес  newsm78

# 185
Елси ние при Янакиев ходихме в Медицински център 1 на Медлайн. Бяхме с направление, но за ехографа платихме 40лв.

# 186
а по цяла порция ли даваш,моя мъник си търси млякото след пюрето,
Не давам половината от 125гр-во бърканче,защото и той си търси млякото.Даже му давам първо млякото после пюрето,защото той няма търпение да яде и много мрънка.Освен това вчера педи каза,че ба този етап е добре само едно хранене да се замести,примерно с каша,а при всички др хранения да присъства млякото.С пюре се замества бавно и това най-вероятно ще стане другия месец.

# 187
  • софия,ст.град
мерси ,аз имам и голямо дете ама съм забравила кога и как става  захранването

# 188
  • Варна
Добро утро  Flowers Bouquet
За ортопед - ние бяхме тази седмица ( малко преди на навършим 4 месеца ) и доцента каза да я заведа пак когато навърши 10 месеца.
Искам да споделя, че от няколко дни малката плаче през ноща на сън...  newsm78 за около минутка и пак продължава да си спи спокойно  Thinking Така няколко пъти за една нощ като на сутринта се буди с усмивка  baby_neutral Дали това са зъбки или четох в нета, че били кошмари...  newsm78  Моля, споделете мнения, че вече се чудя какво е  Crazy

# 189
Здравейте момичета. Бих искала да си присъединя към вас  Grinning на 27 Септември моето момиченце направи 3 месеца. Роди се 3350кг 50 см, сега е 6200кг 62см. Храни се изцяло с АМ. Водих я на ортопед още като навърши 1 месец, при доктор Димов от МЦ Димед, бях с направление и не ми взе пари. Но пък мамите, които чакаха отвън ме предупредиха, че препоръчва ортопедични гащички, на мен също ми каза да си взема.

Това е засега от мен. Лек ден засега  Peace

# 190
Ние сега се върнахме от преглед.Станал е 7500гр.(+900гр.) и 67см (+5см).За сега сме само на кърма и педи не ми каза да захранвам.Аз си мисля може би след месец да почна да захранвам,но ще видим до тогава какво ще измисля.
За ваксините се разбрахме другата седмица да ни бие хепатитната,когато той оздравее напълно.А след месец тетраксим и синфорикс.Ние също нямаме ваксини освен тези от болницата,но сега понеже е болен трябва да изчакаме.
ivankaka Осанита се дава по 7-8 гранулки поне 15-20 мин преди или след ядене.Аз го давам само когато започне много да си яде ръцете.Според мен не е нужно на всяко хранене да се дава.Както дентокинда се дава 3пъти на ден така и Осанита предполагам.Аз в началото когато много го тормозеха през ядене му давах и бързо се успокой,а сегасамо ако много го тормози.Иначе мажа с Бочко и най му е добре да го чешам аз с пръст като го ннанасям.
Моят пумпал докато лежа и пиша от таблета както си спеше най-блаженно по гръб на спалнята до мен се обърна на една страна  и ту се обръща по гръб ту на една страна.Тежи му дупето да се обърне по корем май.

# 191
elle, и аз мисля, че веднъж бебето имаше кошмар. Хлипаше вместо да диша доста време, личеше си, че все едно е човек, който се е уплашил. Милото ми детенце  Heart Eyes
Patenceto, и нашият разбойник вчера и днес все се върти на една страна и се засилва да се обърне по корем, но не му достига засилката  Laughing и много се дразни Simple Smile
mama na viki i ivka, подкрепям мнението на Мики  Peace не се тревожи.

# 192
  • София
Patenceto, Благодаря за отговора.
А във вода ли се разтварят гранулките?
Моите момичета бочко за нищо го нямат. ....явно е доста вкусен та само искат още и още. Като реват силно само той ги успокоява. Едно гелче свършва за 2-3 дни, за двете деца де.

# 193
Момичета, елле, благодаря ви за ободрителните думи за главичката! Не искам да се "филмирам" по темата, просто ще се старая повече  Peace

Гледам, че коментирате и преглед при ортопед, при това виждам, че сте водили мъниците по различно време, всъщност има ли някакво въведено правило, че трябва да се мине такъв преглед и кога? Питам, защото нашата педи изобщо не е споменавала досега за ортопед??

И друго да питам - бебчетата ви проявяват ли интерес вече към играчките? Пак да подчертая, че ние сме на навършени 3 месеца, и се чудя откога ли ще започне трайно да се заглежда в играчките, да иска да ги хваща, да ги пипа, да се заиграва с тях? В момента единствено ги фиксира за кратко и бързо губи интерес  newsm78

Добре дошли на новите попълнения  Hug

# 194
  • София
V.r.i . Съвсем скоро сигурно ще почне да си играе детето с играчките, ние някъде около 3 месеца започнахме, въпреки че не сме критерии за възраст, защото в момента се водиме 3.5 месеца коригирана възраст.
Ортопеда е препоръчителен за всички бебета, докато на невролог ходихме понеже сме по - рано родени. Ако имаш притеснения за държането на главата, не пречи да отидете на невролог за успокоение.

Общи условия

Активация на акаунт